Τετάρτη, 19 Φεβ, 2020

  • Σήμερα στη Βέροια η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αλέκου Χατζηκώστα
  • ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς ο απολογισμός της επιδημίας
  • Είχαμε προειδοποιήσει…
  • ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Άφαντος ο «προστατευόμενος μάρτυρας»
  • «Νέα αναπτυξιακή στρατηγική» για την ελληνική οικονομία, νέα βαρβαρότητα για το λαό
  • Εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για το Ασφαλιστικό
Σήμερα στη Βέροια η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αλέκου Χατζηκώστα1 ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς ο απολογισμός της επιδημίας2 Είχαμε προειδοποιήσει…3 ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Άφαντος ο «προστατευόμενος μάρτυρας»4 «Νέα αναπτυξιακή στρατηγική» για την ελληνική οικονομία, νέα βαρβαρότητα για το λαό5 Εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για το Ασφαλιστικό6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνάντηση εργασίας από το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας με το Δήμαρχο Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Συνάντηση με το Δήμαρχο Βέροιας, κ. Κώστα Βοργιαζίδη, είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Ιουλίου 2016, στο Δημαρχείο, εκπρόσωποι του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας με θέμα συζήτησης υπόμνημα θέσεων, προτάσεων και δράσεωνπου παρουσίασε ο Σύλλογος και τα οποία αφορούν το Δήμο Βέροιας. Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον στη θεματολογία και ακολούθησε συζήτηση για κάθε ένα από τα θέματα που έθεσε το Ανθρώπινο Δυναμικό και συγκεκριμένα:

1. Πρώην Δικαστικό Μέγαρο:

Στην ερώτηση του Ανθρώπινου Δυναμικού για το υψηλό κόστος του 1.000.000 ευρώ, προκειμένου να καταστεί το κτίριο λειτουργικό για την προβλεπόμενη πολιτιστική χρήση, ο Δήμαρχος απάντησε ότι πράγματι το κόστος είναι υψηλό, πλην όμως στα δημόσια έργα η τιμολόγηση γίνεται με βάση το Νόμο Σουφλιά και υπάρχουν μεγάλες τιμολογιακές επιβαρύνσεις που έχουν να κάνουν με το προσωπικό, με υλικά κατασκευής κ.α., οπότε “αυτό που για τον ιδιώτη κοστίζει 1€ για το Δήμο κοστίζει  2€”. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που έχει ψηφιστεί για το επόμενο έτος θα υπάρχει κονδύλιο 250.000 ευρώ για το συγκεκριμένο κτίριο, ώστε θα μπορούν να ξεκινήσουν εργασίες. Σημειωτέον, ότι η χρηματοδότηση θα είναι σε στάδια, ως εκ τούτου θα μπορούσε να ολοκληρωθεί και να χρησιμοποιηθεί σε πρώτη φάση ένα τμήμα του κτιρίου (π.χ. ισόγειο) και στη συνέχεια οι υπόλοιποι χώροι. Θετικός ήταν ο Δήμαρχος να διερευνηθεί η πιθανότητα για άτυπη και ολιγοήμερη χρήση κάποιων χώρων, ώστε να πάρει άμεσα ζωή το κτίριο και η πλατεία Ωρολογίου. Άλλωστε, και μόνο η πρόσφατη συναυλία (Φραγκούλη -Περρή) αρκούσε για να γεμίσει η πλατεία και τα καταστήματα από κόσμο και να προβληθεί για ακόμη μία φορά το κτίριο.

2. Διοικητήριο Π.Ε. Ημαθίας:

 Ο Δήμος έχει ήδη διερευνήσει το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το Διοικητήριο στο στρατόπεδο «Μακεδονομάχου Καπετάν Ακρίτα», πλην όμως συνάντησε την άρνηση του Στρατού. Κατόπιν τούτου, μιλώντας μονάχα ως τρίτος αφού δεν εμπλέκεται άμεσα καθώς οι υπηρεσίες του Δήμου στεγάζονται ήδη σε ιδιόκτητα κτίρια, έγινε μια συζήτηση για τη δυνατότητα να ανεγερθεί το Διοικητήριο στο οικόπεδο όπου έχει χωροθετηθεί, δίπλα στο νέο Δικαστικό Μέγαρο με παράλληλη αξιοποίηση οικοπέδου του Δήμου για χώρο στάθμευσης, διότι πράγματι αυτή τη στιγμή ο περιβάλλον χώρος του Δικαστικού Μεγάρου χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης και η εγκατάσταση του διοικητηρίου εκεί θα αυξήσει τις ανάγκες στάθμευσης.

3. Κτίρια πρώην πανεπιστημιακής σχολής στην Αγ. Βαρβάρα:

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Ανθρώπινου Δυναμικού ότι προχωράει η διαδικασία για την παραχώρηση της χρήσης τεσσάρων κτιρίων προς το Δήμο Βέροιας προκειμένου να στεγαστεί το Μουσικό Σχολείο, οπότε θα πιάσει τόπο το ποσό των 2.000.000 ευρώ που είχε δοθεί μέσω του προγράμματος «Θησέας» για τη συντήρηση αυτών των κτιρίων. 

4. Άλσος Παπάγου:

Παρουσιάστηκε η πρόταση του Ανθρώπινου Δυναμικού για την αξιοποίηση της μελέτης του δασολόγου του Δήμου Βέροιας, Γιάννη Σημανίκα, για τη σταδιακή αντικατάσταση των πεύκων με νέα πλατύφυλλα δένδρα, για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς και για περισσότερη δροσιά το καλοκαίρι, ώστε να καταστεί το Άλσος τόπος αναψυχής αλλά και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, την οποία ο Δήμαρχος αντιμετώπισε θετικά και δήλωσε ότι θα διερευνηθεί το κόστος της επικαιροποίησης και υλοποίησης της μελέτης μέσω ανάθεσης σε εργολάβο.

5. Κυκλοφοριακή Μελέτη:

Πρόθεση του Δήμου, είναι να προχωρήσει η διαδικασία όσο το δυνατόν γρηγορότερο, αλλά εκκρεμούν τεχνικές διεργασίες από πλευράς του μελετητή. Ο Δήμαρχος δήλωσε την ικανοποίησή του προς το Ανθρώπινο Δυναμικό που στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια να υλοποιηθεί η κυκλοφοριακή μελέτη και βλέπει θετικά την πρόταση του Συλλόγου για δημιουργία ενός κεντρικού ποδηλατικού άξονα που θα συνδέει το κέντρο της πόλης με την τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα, σε μια διαδρομή που ήδη ποδηλατούν αρκετοί δημότες καθημερινά.

6. Δημόσιοι χώροι:

Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την εφαρμογή του κανονισμού των κοινόχρηστων χώρων και του κανονισμού καθαριότητας. Με την ενεργοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας, έστω και με λίγα άτομα, αλλά κυρίως με την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενεργοποίηση των φορέων, θα υπάρξει βελτίωση στην υπάρχουσα εικόνα. Το ΑΝΔΥ επέμεινε ότι το πολιτικό κόστος αποτελεί τροχοπέδη για την εφαρμογή των ανωτέρω δύο Κανονισμών, καθώς απαιτεί σύγκρουση με καταστηματάρχες και ζήτησε τη διενέργεια ελέγχων.

7. Δημοτικό Στάδιο Βέροιας:

Ο Δήμος δεν είχε τη δυνατότητα να συντηρήσει το Δημοτικό Στάδιο, οπότε ήταν μια λύση η παραχώρηση της χρήσης του στην ΠΑΕ Βέροια, η οποία ανέλαβε την πλήρη συντήρηση και ανακαίνιση του. Ενημέρωσε ότι η δικαστική διεκδίκηση των οφειλόμενων βρίσκεται σε εξέλιξη. Θετικά αντιμετώπισε ο Δήμαρχος την πρόταση του Ανθρώπινου Δυναμικού να συζητηθεί με την ΠΑΕ Βέροια η δυνατότητα να επιτραπεί τις καθημερινές, ενδεχομένως τις βραδινές ώρες, η χρήση των διαδρομών του στίβου ώστε να μπορούν όσοι δημότες το επιθυμούν να αθλούνται.

8. Καταυλισμός Τσιγγάνων:

Υπήρξε αναφορά στις προσπάθειες του Δήμου να βρεθεί κατάλληλο οικόπεδο και να γίνει αποδοχή από τους περιοίκους, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό όσον αφορά το οικόπεδο που υπήρχε στον πρώην Δήμο Δοβρά, ενώ δρομολογείται μια λύση εντός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας. Μάλιστα, ήδη υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια για τους Ρομά, ώστε να χρηματοδοτηθούν ανάλογες δράσεις και βέβαια είναι κάτι που πρέπει να στηρίξει η τοπική κοινωνία. Για το ζήτημα της αφομοίωσης του πληθυσμού, με εγκατάσταση σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, η προσπάθεια που είχε τρέξει στο παρελθόν δεν είχε αποτελέσματα.

9. Αιολικοί Σταθμοί Ηλεκτροπαραγωγής στο Βέρμιο:

Διευκρινίστηκε ότι ο Δήμος εισπράττει κανονικά τα μισθώματα από τις ανεμογεννήτριες στην Καστανιά, ενώ όσον αφορά το μεγάλο έργο της εγκατάστασης των 158 ανεμογεννητριών, αυτή τη στιγμή δεν προχωράει η υλοποίησή του και παρά τη θετική γνωμοδότηση του Δήμου, συμφώνησε με την άποψη του Ανθρώπινου Δυναμικού ότι θα πρέπει θα ληφθεί μέριμνα, ώστε τέτοιας έκτασης έργα να μη μετατρέψουν το Βέρμιο σε μια βιομηχανική περιοχή και ότι ενδεχομένως υπάρχει αστοχία του Νόμου που επιτρέπει ανεξέλεγκτα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σύμφωνα με το εμβαδόν της περιοχής και όχι με βάση διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα.

10. Προσφυγικό:

Συζητήθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει από κοινού από το Δήμο και το Ανθρώπινο Δυναμικό, στα πλαίσια δραστηριοποίησης του «Δικτύου Αλληλεγγύης Κοινωνικών Φορέων και Πολιτών του Δήμου Βέροιας» και συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμη μετά τη διευθέτηση των περισσότερων κύριων ζητημάτων. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να συνεδριάσει εκ νέου το «Δίκτυο Κοινωνικών Φορέων και Πολιτών» για να προχωρήσει η επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων.

Έχει διαβαστεί 140 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 5 ως 14 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 1 ως 9 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 76 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά