Παρασκευή, 19 Ιούλ, 2019

  • ΚΚΕ: ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • Τα θυμητάρια της Φυτειάς εύθυμα και σοβαρά
  • Απέναντι στα νέα επεισόδια της ενιαίας αντιασφαλιστικής επίθεσης
  • ΠΑΜΕ: «Παρουσιάζουν το φαρμάκι... φάρμακο» για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
  • «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΛΟΓΗΤΗΡΙΑ»
  • Συνέντευξη Τύπου του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών Ημαθίας και Πέλλας
ΚΚΕ: ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ1 Τα θυμητάρια της Φυτειάς εύθυμα και σοβαρά2 Απέναντι στα νέα επεισόδια της ενιαίας αντιασφαλιστικής επίθεσης3 ΠΑΜΕ: «Παρουσιάζουν το φαρμάκι... φάρμακο» για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ4 «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΛΟΓΗΤΗΡΙΑ»5 Συνέντευξη Τύπου του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών Ημαθίας και Πέλλας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τοποθέτηση του βουλευτή Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Αντωνίου, στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου " Πτωχευτικός Κώδικας κ.α"

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, οι βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου που συζητάμε σήμερα είναι:

Πρώτον, η αναθεώρηση του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να ανακοπούν ή τουλάχιστον να περιοριστούν οι δραματικές συνέπειες της κρίσης χρέους που είχε άμεσες και πολύ οδυνηρές επιπτώσεις στους πολίτες της χώρας μας, στην απασχόληση και στις επιχειρήσεις.

Δεύτερον, η εφαρμογή του προγράμματος οικειοθελούς γνωστοποίησης φορολογητέας ύλης που δεν είχε δηλωθεί κατά τα παρελθόντα έτη, το οποίο θα συμβάλει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, χωρίς να επιβραβεύει ή να ενθαρρύνει την παραβατική συμπεριφορά των φορολογουμένων και χωρίς να παρέχει φορολογική αμνηστία.

Τρίτον, η δημιουργία μιας συγκροτημένης δέσμης υποχρεώσεων και δικαιωμάτων μεταξύ πολιτών και επιχειρήσεων αναφορικά με τη διενέργεια ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε η χώρα και οι πολίτες να ωφεληθούν από τις ευρωπαϊκές τεχνολογικές και κανονιστικές εξελίξεις στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών και να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών.

Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα αναμορφώνει τον Πτωχευτικό Κώδικα και ρυθμίζει όχι μόνο την ορθή έξοδο από την αγορά των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, αλλά προσφέρει και μια ευκαιρία για την οικονομική αναδιάρθρωσή τους.

Το νομοσχέδιο, επίσης, ρυθμίζει θέματα που αφορούν την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η οικονομική κρίση και οι λανθασμένες στρατηγικές αντιμετώπισής τους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις οδήγησε σε δραματική αύξηση του αριθμού των προβληματικών επιχειρήσεων. Η αναζήτηση ισχυρών θεσμικών αναχωμάτων είναι η πρόταση της σημερινής Κυβέρνησης, ώστε να εξασφαλιστεί επιτέλους η δίκαιη εξισορρόπηση των συμφερόντων, η προστασία των αδυνάτων και η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης.

Πιο συγκεκριμένα, η αναθεώρηση του Πτωχευτικού Κώδικα και οι προτεινόμενες ρυθμίσεις από το άρθρο 1 έως το άρθρο 56 κινούνται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες: κατ’ αρχάς στην παροχή ουσιαστικής δυνατότητας επαναδραστηριοποίησης –fresh start- του έντιμου επιχειρηματία που ατύχησε παρ’ όλες τις καλόπιστες προσπάθειές τους, στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και τη συντόμευση της πτωχευτικής διαδικασίας, ώστε για τις μη βιώσιμες επιχειρήσεις η πτώχευση να ολοκληρώνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ για τις βιώσιμες επιχειρήσεις να τίθενται άμεσα σε εφαρμογή μηχανισμοί διάσωσης.

Τα άρθρα 57 έως 61 του σχεδίου νόμου αφορούν την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης, η οποία θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων και θα δώσει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να συμπεριλάβουν τα πραγματικά τους εισοδήματα σε δήλωση περιουσιολογίου, στην οποία θα συγκεντρώνεται το σύνολο των πληροφοριών για κάθε φορολογούμενο. Με τον τρόπο αυτόν επιχειρείται η αντιμετώπιση διαπιστωμένων φαινομένων παραοικονομίας, που δεν κατάφεραν να πατάξουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εξασφαλίζει τη συνεισφορά όλων των φορολογουμένων στα δημόσια βάρη ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα.

Τέλος, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την καταπολέμηση της απόκρυψης εσόδων.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση φέρνει σήμερα στη Βουλή για νομοθέτηση το δεύτερο μέρος των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, εκτός του έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους της χώρας μας, και τη ρύθμιση της αναστολής αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Είναι ένα δίκαιο μέτρο για τα νησιά αυτά που σηκώνουν το κύριο βάρος της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας και την Ευρώπη. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτήν τη στιγμή και το οφείλουμε στους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε να συνταχθείτε και να υπερψηφίσετε τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ώστε να ενισχύσουμε και να θωρακίσουμε την εθνική προσπάθεια και τη μάχη που δίνει η Κυβέρνηση για λογαριασμό της χώρας στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς. Στόχος της Κυβέρνησής μας είναι να κλείσει με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, με βάση τις θέσεις που έχουμε αναπτύξει για την επαναφορά της κανονικότητας στα εργασιακά και χωρίς νέα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος. Γι’ αυτό ελπίζουμε να μην εξακολουθείτε να ταυτίζεστε, κύριοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τους ακραίους κύκλους των δανειστών και της εργοδοσίας και να συνταχθείτε με την εθνική προσπάθεια.

Έχει διαβαστεί 109 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 20 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 283 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά