Τετάρτη, 23 Οκτ, 2019

  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για τις αρνητικές συνέπειες στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους από τους σφοδρούς οικονομικούς ανταγωνισμούς ΕΕ και ΗΠΑ
  • Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας: Πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο
  • Παρουσίαση βιβλίων στη Βέροια την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου
  • Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας
  • Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για τις αρνητικές συνέπειες στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους από τους σφοδρούς οικονομικούς ανταγωνισμούς ΕΕ και ΗΠΑ1 Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας: Πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο2 Παρουσίαση βιβλίων στη Βέροια την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου3 Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας 4 Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη5 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

10.000 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για το διδακτικό έτος 2015-2016 ο κύκλος των προγραμμάτων αγωγής υγείας και ενημέρωσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.Το προγράμματα αγωγής υγείας και ενημέρωσης που εκπονήθηκαν και υλοποιήθηκαν από τους ιατρούς του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Κ.Μ. σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας  και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας για το διδακτικό έτος 2015-2016  ήταν τα εξής:

- «Η υγιεινή των χεριών»  στα δημοτικά σχολεία

-«Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» στα γυμνάσια

-«Ενεργητικός αντικαπνιστής» στα γυμνάσια

Επίσης, για τη φετινή χρονιά εφαρμόστηκαν και δύο ακόμη προγράμματα αγωγής υγείας και ενημέρωσης με τα εξής θέματα:

 • «Κουνούπια,  ένα πρόβλημα για τον άνθρωπο και τη Δημόσια Υγεία»  στα δημοτικά σχολεία

• «Μια ιστορία για κουνούπια που πρέπει να μάθουν τα παιδιά» στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των συγκεκριμένων προγραμμάτων, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο και στο περιεχόμενο μετάδοσης της πληροφορίας έτσι ώστε τα μηνύματα  να γίνονται εύκολα κατανοητά στους μικρούς μαθητές, μέσα από τη χρήση εικόνων και αφήγησης με τη μορφή παιδικού παραμυθιού.

Οι φετινές δράσεις του Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έτυχαν, για μία ακόμη χρονιά,  ευρείας αποδοχής και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τους μαθητές, γεγονός που εξασφαλίζει τη συνέχισή τους και για το επόμενο διδακτικό έτος 2016 -2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το διδακτικό έτος 2015-2016,  7.725 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν στα προγράμματα αγωγής υγείας και ενημέρωσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα,  ενημερώθηκαν:

-Σχετικά με την «Υγιεινή χεριών», 1.254  μαθητές δημοτικού και  νηπιαγωγείου

-Σχετικά με τα «Κουνούπια, μια ιστορία που πρέπει να μάθουν τα παιδιά» και τα  «Κουνούπια,  ένα πρόβλημα για τον άνθρωπο και τη  Δημόσια Υγεία», 2.330   μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου

-Σχετικά με τα «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα», 1.834 μαθητές γυμνασίου

-Σχετικά με τον «Ενεργητικό  αντικαπνιστή», 2.307 μαθητές γυμνασίου

«Το πρόγραμμα αγωγής υγείας και ενημέρωσης στους μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας έχει γίνει πλέον ένας θεσμός ο οποίος κάθε χρόνο σημειώνει και μεγαλύτερη επιτυχία. Όλα αυτά τα χρόνια, στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας, έχουν ενημερωθεί περισσότεροι από 50.000 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία από τους εξειδικευμένους επιστήμονες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στόχος μας είναι κάθε χρόνο τα προγράμματα αυτά να διευρύνονται  και να απευθύνονται σε περισσότερους μαθητές. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους επιστήμονες που συμμετέχουν στα προγράμματα ενημέρωσης και τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης για την άψογη συνεργασία μας» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τα προγράμματα αγωγής υγείας και πρόληψης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  που εφαρμόζονται ανελλιπώς από το 2011, πραγματοποιούνται  με τη συμβολή και τη συνεργασία των διευθυντών των σχολικών μονάδων και έχουν εγκριθεί από τους αρμοδίους φορείς του Υπουργείου Παιδείας.

Αξίζει ακόμη  να τονιστεί ότι φέτος για πρώτη φορά λειτούργησε το «Δίκτυο Δράσεων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης», με τη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων και με κεντρικό συντονιστή το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης  Υγείας της Π.Κ.Μ.

Από τους επαγγελματίες υγείας του δικτύου που λειτούργησε στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας και Ημαθίας ενημερώθηκαν περίπου 1.700 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την «υγιεινή των χεριών» και τον «ενεργητικό αντικαπνιστή» ενώ από το διδακτικό έτος 2016-2017 θα προστεθεί και το θέμα των κουνουπιών στον προγραμματισμό υλοποίησης του «Δικτύου Δράσεων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης».

Έχει διαβαστεί 196 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 58 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά