Τρίτη, 21 Απρ, 2026

  • Με αφορμή το Συνέδριο της ΓΣΕΕ
  • ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ: Κατάθεση στεφάνων για τους λαϊκούς αγωνιστές που αντιστάθηκαν στη στρατιωτική δικτατορία
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Θυσία για τα πολεμικά και επιχειρηματικά συμφέροντα ο αρχαιολογικός χώρος του λόφου «Παπούρα»
  • Εντείνονται απειλές και πιέσεις των ΗΠΑ λίγο πριν την εκπνοή της προσωρινής «εκεχειρίας» με το Ιράν
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για την εισβολή και τα επικίνδυνα σχέδια διαμελισμού του Λιβάνου από το κράτος του Ισραήλ
  • Έλον Μασκ πες αλεύρι, ο Μαρξ σε γυρεύει
Με αφορμή το Συνέδριο της ΓΣΕΕ1 ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ: Κατάθεση στεφάνων για τους λαϊκούς αγωνιστές που αντιστάθηκαν στη στρατιωτική δικτατορία2 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Θυσία για τα πολεμικά και επιχειρηματικά συμφέροντα ο αρχαιολογικός χώρος του λόφου «Παπούρα»3 Εντείνονται απειλές και πιέσεις των ΗΠΑ λίγο πριν την εκπνοή της προσωρινής «εκεχειρίας» με το Ιράν4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για την εισβολή και τα επικίνδυνα σχέδια διαμελισμού του Λιβάνου από το κράτος του Ισραήλ5 Έλον Μασκ πες αλεύρι, ο Μαρξ σε γυρεύει6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο DNA του συστήματος

Όσο βαθαίνουν οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα, τόσο ξεδιαλύνουν οι πραγματικές αιτίες, που βρίσκονται στη σύμφυση του κράτους και των μηχανισμών του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.Στο κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους και για τη θωράκιση της εξουσίας του, το κεφάλαιο δεν διστάζει μπροστά στο μεγαλύτερο έγκλημα, αξιοποιώντας κάθε «νόμιμο» ... Περισσότερα

Από σήμερα σε ισχύ τα νέα ημίμετρα για την πανδημία

από Η Άλλη Άποψη
Από σήμερα σε ισχύ τα νέα ημίμετρα για την πανδημία

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 17 Αυγούστου, τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας. Μέτρα που δεν θίγουν τα κέρδη και τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ρίχνουν το μπαλάκι στους εργαζόμενους και τον λαό, με την καραμέλα της «ατομικής ευθύνης».

Την Δευτέρα, θα γίνει νέα έκτακτη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους Υπουργούς ένεκα της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα αν δεν τηρηθούν τα υπάρχοντα μέτρα, να υιοθετηθούν νέα πιο αυστηρά στα επίπεδα εκείνων του περασμένου Μάη.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ:

1.Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, θεσπίζεται έως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

2.Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα, έως τις 24 Αυγούστου. Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στις οποίες ισχύει τόσο ο περιορισμός των 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, όσο και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, ανήκουν: Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

3.Ήδη από το Σάββατο 15 Αυγούστου έχουν τεθεί σε εφαρμογή ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο, ήτοι: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης. Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα. Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

4. Παράταση έως τις 24 Αυγούστου των επιπρόσθετων μέτρων που ισχύουν στον Πόρο, με μόνη διαφορά ότι το κλείσιμο των καταστημάτων μεταφέρεται τα μεσάνυχτα, δηλαδή στις 24:00 αντί για τις 23:00 που ίσχυε ως σήμερα.

5. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, εντός στρατοπέδων και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

6.Όλοι όσοι επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτοί που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο για το νέο κορωνοϊό με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων τους.

7.Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορωνοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου και έως 31 Αυγούστου.

 

Έχει διαβαστεί 588 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 354 επισκέπτες και 0 μέλη.