Δευτέρα, 11 Μαΐ, 2026

  • Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στο Κομνήνιο
  • Κυβερνητική σύσκεψη με φόντο την ένταση της επίθεσης στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για την ένταξη των ΑΕΙ στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας μέσω της πολεμικής έρευνας
  • ΚΚΕ: Αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το ουκρανικό ναυτικό drone, η κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν συνδυασμό κυνισμού και επικίνδυνου εφησυχασμού
  • Μία ξεχωριστή εκδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη από τις εκδόσεις Ατεχνως για το έργο του Αλέκου Χατζηκώστα
  • Η ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ αναδεικνύει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ, που δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα
Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στο Κομνήνιο1 Κυβερνητική σύσκεψη με φόντο την ένταση της επίθεσης στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους2 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για την ένταξη των ΑΕΙ στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας μέσω της πολεμικής έρευνας3 ΚΚΕ: Αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το ουκρανικό ναυτικό drone, η κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν συνδυασμό κυνισμού και επικίνδυνου εφησυχασμού4 Μία ξεχωριστή εκδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη από τις εκδόσεις Ατεχνως για το έργο του Αλέκου Χατζηκώστα5 Η ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ αναδεικνύει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ, που δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πτυχία με αξία, όχι με τιμή .Το Αρθρο 16 να μην αναθεωρηθεί!

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Με αυτό τον τίτλο πρόσφατα- και πριν τις φοιτητικές εκλογές- 96 φοιτητικοί σύλλογοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ουσιαστική απελευθέρωση της δυνατότητας δημιουργίας ιδιωτικών ΑΕΙ.Από την αρχή να τονίσουμε τα εξής: Αυτό που είναι πραγματ... Περισσότερα

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό

από Η Άλλη Άποψη
Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό

Στους 21 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό, το διάστημα από 1 έως 7 Ιούλη, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, ενώ παρατηρείται αύξηση στη θετικότητα, στις νέες εισαγωγές, στους διασωληνωμένους αλλά και στους θανάτους.

Σε ότι αφορά τον ιό της γρίπης, παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα χωρίς σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και χωρίς νέο θάνατο ενώ δεν βρέθηκαν θετικά δείγματα του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) ούτε στην κοινότητα ούτε στα νοσοκομεία.

Ο ΕΟΔΥ περιορίζεται σε συστάσεις προς τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) για την «σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων αναπνευστικού» και την «έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής επί συμπτωμάτων, προκειμένου να χορηγείται έγκαιρα θεραπεία». Παράλληλα συστήνεται στο γενικό πληθυσμό, «επί παρουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού, ο περιορισμός των επαφών με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες».

Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειαςήταν 575. Οι ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 που διασωληνώθηκαν αυτήν την εβδομάδα είναι 9, ενώ συνολικά είναι 13.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το ίδιο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα 8 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του Οργανισμού, ενώ μείωση (αν και ανήκει στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας του +/- 30% που δίνει ο ίδιος ο ΕΟΔΥ) καταγράφηκε στην Αττική (-22%) και σταθεροποίηση στα Χανιά (0%).

Συγκεκριμένα, αυξητική τάση παρατηρήθηκε σε Ηράκλειο (101%), Ξάνθη (62%), Βόλο (21%), Ιωάννινα (65%), Θεσσαλονίκη (18%), Αλεξανδρούπολη (17%), Πάτρα (40%) και Λάρισα (39%). 

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη «παραμένει χαμηλή, κάτω από 10% (εποχικό όριο έναρξης/λήξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC)» όπως και στα δείγματα του δικτύου SARI. Έγινε γνωστό ότι δεν καταγράφηκε κανένα σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ αλλά ούτε και νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Σημειώνεται πως από τις 2 Οκτώβρη του 2023 έως τις 25 Ιούνη νοσηλεύτηκαν 148 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 71 θάνατοι.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι από τις 2 Οκτώβρη 2023 έως και τις 7 Ιούλη έχουν τυποποιηθεί 1.064 στελέχη γρίπης εκ των οποίων τα 557 ήταν τύπου Α και 507 τύπου Β.


Έχει διαβαστεί 1543 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 559 επισκέπτες και 0 μέλη.