Τετάρτη, 03 Μάρ, 2021

 • Δήλωση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου
 • Προετοιμασία εκλογών;
 • Η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις, αντί να στέλνει τελεσίγραφα και απειλές στους εργαζόμενους των ΚΕΠ
 • Rapid tests σε υπαλλήλους του Δήμου Αλεξάνδρειας
 • ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ: Σε 18 μέρες έκλεισαν σχεδόν 500 κρεβάτια!
 • Παράλληλη πανδημία
Δήλωση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου1 Προετοιμασία εκλογών;2 Η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις, αντί να στέλνει τελεσίγραφα και απειλές στους εργαζόμενους των ΚΕΠ3 Rapid tests σε υπαλλήλους του Δήμου Αλεξάνδρειας4 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ: Σε 18 μέρες έκλεισαν σχεδόν 500 κρεβάτια!5 Παράλληλη πανδημία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χωρίς αυταπάτες…

Ιδιαίτερα τοπικά προβλήθηκε η είδηση σχετικά με την πορεία ενοποίησης των κεντρικών συνεταιριστικών οργανώσεων. Από την πλευρά μας δεν θέλουμε να καλλιεργήσουμε αυταπάτες σχετικά με το αν η ενοποίηση αυτή αφενός θα ξαναδώσει τους αγροτικούς συνεταιρισμούς τον παλιό τους χαρακτήρα και αφετέρου για το αν οι μεσαίοι και μικροί αγρότ... Περισσότερα

Η Κυβέρνηση για τον κορονοϊο και ορισμένες σκέψεις μας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Η Κυβέρνηση για τον κορονοϊο και ορισμένες σκέψεις μας

Την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού ανακοίνωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οπως ειπώθηκε, η ΠΝΠ θα περιλαμβάνει πέντε βασικά άρθρα:

 • Το πρώτο άρθρο αφορά τα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου. Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου. Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς. Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.

Βέβαια, το μέτρο αναστολής της λειτουργίας σχολείων, ιδιαίτερα για τους παιδικούς σταθμούς και τα Δημοτικά, πρέπει να συνοδευτεί και από την εξασφάλιση της απαιτούμενης και αποζημιούμενης γονικής άδειας, προκειμένου ο γονιός να συνδράμει το παιδί του.

 • Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: Η μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ. Η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των ειδικοτήτων, και πλήρη ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο). Η διαχρονική μέθοδος των μετακινήσεων έχει αποδειχθεί ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Ηδη η διαχρονική πολιτική εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας αφήνει ακάλυπτες τις τρέχουσες ανάγκες, πολύ περισσότερο τις έκτακτες, καθώς είναι χιλιάδες τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η λύση του εποχιακού προσωπικού - στην πραγματικότητα γι' αυτό μιλά η κυβέρνηση όταν κάνει λόγο για προσλήψεις - όχι μόνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αλλά αξιοποιείται η σημερινή κατάσταση ως δούρειος ίππος για την παραπέρα καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων.

 • Το τρίτο άρθρο αφορά ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα την απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.

Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη δωρεάν παροχή των παραπάνω για όλο τον πληθυσμό.

 • Το τέταρτο άρθρο αφορά ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Επανειλημμένα έρχεται στο προσκήνιο το αίτημα να ανοίξουν τα εκατοντάδες δημόσια κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που είναι κλειστά λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού και να αναπτυχθούν τουλάχιστον άλλα 2.500 δημόσια κρεβάτια σε ΜΕΘ προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες και πάγιες ανάγκες. Από τη στιγμή που το ρημαγμένο δημόσιο σύστημα Υγείας είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει τις πάγιες ανάγκες, πολύ περισσότερο τις έκτακτες, η κυβέρνηση οφείλει η δαπάνη από τις υπηρεσίες που θα δοθούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές να εξασφαλιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι να φορτωθεί άμεσα ή έμμεσα (δηλαδή στα ασφαλιστικά ταμεία) στην πλάτη των εργαζομένων.

 • Το πέμπτο άρθρο αφορά την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.

Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

Έχει διαβαστεί 187 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Τετάρτη, 03 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 16 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 04 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 265 επισκέπτες και 0 μέλη.