Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2019

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η ΚΟ του ΚΚΕ θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού με προτάσεις νόμου και τροπολογίες
  • Τα στερνά και τα πρώτα…
  • Ευδοκίμως τερματήσας
  • Συνεδρίαση μισής ώρας!
  • ΠΑΜΕ: Να μην περάσουν οι αλλαγές στο ΣΕΠΕ
  • «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Καταψήφισε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών της χώρας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η ΚΟ του ΚΚΕ θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού με προτάσεις νόμου και τροπολογίες1 Τα στερνά και τα πρώτα…2 Ευδοκίμως τερματήσας3 Συνεδρίαση μισής ώρας!4 ΠΑΜΕ: Να μην περάσουν οι αλλαγές στο ΣΕΠΕ5 «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Καταψήφισε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών της χώρας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (CPME) ΣΤHN ΓΕΝΕΥΗ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ  ΕΘΝΙΚΩΝ  ΙΑΤΡΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (CPME) ΣΤHN ΓΕΝΕΥΗ

Εντυπωσιακή ομιλία από τον Αναστάσιο Βασιάδη για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Η Τακτική Σύνοδος των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων (CPME) πραγματοποιήθηκε στην  Γενεύη με την συμμετοχή Αντιπροσωπειών από τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Παρατηρητών από Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους τρίτων χωρών και Εκπροσώπων από άλλες Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις, όπως CEOM, ΑΕΜΗ, FEMS, PWG,  UEMS, WHO και EANA.

Στην Αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, στη Σύνοδο της CPME συμμετείχαν ως Επικεφαλής ο Αναστάσιος Βασιάδης (Βέροια) και οι  Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος (Ρόδος), Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης (Κιλκίς), Γρηγόριος Ροκαδάκης (Ηράκλειο) και Μαρίλυ Πασακιώτου (Θεσσαλονίκη). 

Κατά  τις διαδικασίες της Συνόδου που περιλάμβαναν την ημερίδα με θέμα «Η περίθαλψη σε κίνδυνο», την Στρογγύλη Τράπεζα  των Προέδρων Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων και των Επικεφαλής των Εθνικών Αντιπροσωπειών με την συμμετοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τις παρουσιάσεις των Εθνικών Αναφορών, τις συνεδριάσεις των Ομάδων Εργασίας και την Γενική Συνέλευση, παρουσιάστηκαν  τα επίκαιρα ζητήματα Υγείας στην Ελλάδα που εγείρονται εις βάρος της Περίθαλψης των πολιτών και εις βάρος του Ιατρικού Επαγγέλματος, όπως έχουν εξελιχτεί μέχρι σήμερα. 

Σε ειδική διαδικασία με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της CPME, παρουσιάστηκε από τον Αναστάσιο Βασιάδη η πολύ εντυπωσιακή ομιλία με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ιατρός, ο Ανθρωπιστής,  ο Ειρηνιστής» με την χρήση πλούσιου εποπτικού υλικού, που ταξίδεψε τους ακροατές στα συγκλονιστικά γεγονότα του 19ου αιώνα στην Ευρώπη, στα οποία πρωταγωνίστησε και έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πολιτικός και κορυφαίος διπλωμάτης. Η ομιλία έκλεισε με την προβολή αφιερωματικού βίντεο για την δημιουργία και ανάπτυξη του σημερινού κράτους της Ελβετίας στην οποία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Ι. Καποδίστριας. Ο ομιλητής δέχθηκε τα θερμά και ενθουσιώδη συγχαρητήρια από όλους τους Ευρωπαίους Αντιπροσώπους, παρέχοντας πρόσθετα στοιχεία στα ερωτήματα που δέχθηκε.

Σε ειδικό υπόμνημα που υποβλήθηκε από την Ελληνική Αντιπροσωπεία επιφυλάχτηκαν ειδικότερες αναφορές  για την μεγάλη υποβάθμιση των Δημόσιων Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται υπέρμετρα τα νοσοκομεία τα οποία είναι υποστελεχωμένα, τα μεγάλα πρόστιμα που επιβάλλονται στην Ελλάδα λόγω της μη τήρησης της  48ωρης εβδομαδιαίας απασχόλησης των ιατρών εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του προσερχόμενου  αριθμού ασθενών, με συνέπεια τον γνωστό νόμο για την μείωση των ωρών εργασίας που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, στην αυθαιρεσία της φαρμακευτικής πολιτικής που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, τις αυθαίρετες απομειώσεις των αμοιβών των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και των ιατρικών εργαστηρίων τα οποία με τις πρακτικές rebate και clow back οδηγούνται σε κατάργηση  και  στην ανεπάρκεια του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Αντικείμενα παρεμβάσεων απετέλεσαν οι επικαιρότητες για την Φαρμακευτική Πολιτική, τα Ιατρικά Επαγγελματικά Προσόντα, τα ζητήματα Υγιούς Διαβίωσης, η Υγειονομική Περίθαλψη των Προσφύγων και η απασχόληση των προσφύγων-ιατρών, το Brexit και οι επιπτώσεις της ιατρικής απασχόλησης στην Βρετανία, ο εξευρωπαϊσμός της βασικής ιατρικής εκπαίδευσης, η επισήμανση για τα οινοπνευματώδη ποτά  στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.

Στο περιθώριο της Συνόδου πραγματοποιήθηκαν επί μέρους συναντήσεις συνεργασίας της Ελληνικής Αντιπροσωπείας με το Προεδρείο της CPME, με εκπροσώπους Ευρωπαϊκών  Ιατρικών Συλλόγων και Ιατρικών Συλλόγων Τρίτων Χωρών  που παρευρέθησαν ως παρατηρητές και με εκπροσώπους του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου και των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Ενώσεων. (Δελτίο Τύπου)

Έχει διαβαστεί 148 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 22 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 23 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 384 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά