Τρίτη, 19 Φεβ, 2019

  • Θετική η Περιφέρεια στην εγκατάσταση Τελωνείου στην Κουλούρα
  • ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: Για το ζήτημα της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ
  • Τζιτζικώστας και Γιαννούλης μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία σε ορμητήριο ΝΑΤΟ,ΗΠΑ,ΕΕ
  • Με προεκλογικό χρώμα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
  • Η  «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» για την «Έγκριση παραχώρησης κατά χρήση τμήματος των υποδομών της εταιρίας «ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε
  • Περιφερειακό Συμβούλιο: Άσχημο δείγμα γραφής…
Θετική η Περιφέρεια στην εγκατάσταση Τελωνείου στην Κουλούρα1 ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: Για το ζήτημα της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ2 Τζιτζικώστας και Γιαννούλης μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία σε ορμητήριο ΝΑΤΟ,ΗΠΑ,ΕΕ3 Με προεκλογικό χρώμα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου4 Η  «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» για την «Έγκριση παραχώρησης κατά χρήση τμήματος των υποδομών της εταιρίας «ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε5 Περιφερειακό Συμβούλιο: Άσχημο δείγμα γραφής…6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εκδήλωση της Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ για την Υγεία

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Εκδήλωση της Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ για την Υγεία

Εκδήλωση αφιερωμένη στα μεγάλα προβλήματα στη Υγεία και στις θέσεις του ΚΚΕ, πραγματοποίησε στην «ΕΛΙΑ» η Τ.Ε Ημαθίας το απόγευμα της Τετάρτης 16/5, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του κόμματος.

Τους παρευρισκόμενους υποδέχτηκε η γραμματέας της Τ.Ε Μαίρη Παπαδοπούλου και στη συνέχεια παρέμβαση έκανε, με θέμα τα τοπικά προβλήματα που υπάρχουν στον  χώρο το μέλος της Τ.Ε , γιατρός, Γιώργος Καρτσιούνης. Ανάμεσα στ’ άλλα υπογράμμισε:  «Στο παρελθόν υπήρχε ένα ικανοποιητικό σύστημα υγείας και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλονταν στην πίεση του διεθνούς παράγοντα, κυρίως εξαιτίας του σοσιαλιστικού συστήματος, αλλά και λόγω των αγώνων του ταξικού κινήματος στη χώρα μας. Σήμερα βλέπουμε μια συνεχή υποβάθμιση σε όλο το εύρος του δημόσιου συστήματος υγείας.  Αυτό οφείλεται στη συνεχή υποχρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας με την ταυτόχρονη εμπορευματοποίησή τους...Έχουμε συνεχή μείωση σε γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Οι αποχωρήσεις προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης ή για  άλλο λόγο δεν αναπληρώνονται με μόνιμο προσωπικό. Οι προσλήψεις επικουρικών γιατρών για ορισμένο χρόνο, με μειωμένες απολαβές και εργασιακά δικαιώματα, προφανώς και δεν λύνουν το πρόβλημα…Έχουν ιδιωτικοποιηθεί, σ’ όλα τα επίπεδα της δημόσιας υγείας, υπηρεσίες όπως της  καθαριότητας και της σίτισης. Επίσης σε τεχνικές υπηρεσίες και φύλαξη έχουν μπει εργολαβίες με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με πολύ χαμηλές αμοιβές, που εργάζονται σε κλίμα τρομοκρατίας…Επίσης υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στο θέμα της διακομιδής στην περιοχή μας, όπως και στον τεχνολογικό εξοπλισμό, με βλάβες που αργούν να επιδιορθωθούν, με αποτέλεσμα οι ασθενείς  να ωθούνται στα ιδιωτικά ιατρεία… Στο Νοσοκομείο Νάουσας οι ελλείψεις είναι τραγικές.  Φτάσαμε στο κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής για ένα διάστημα. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Νοσοκομείο της Βέροιας, με ελλείψεις  προσωπικού σε όλους τους τομείς, ιδίως ελλείψεις στον ψυχιατρικό τομέα, όπου δεν υπάρχει μονάδα νοσηλείας και περίθαλψης για τους ψυχικά πάσχοντες. Δεν υπάρχει νευρολογικό τμήμα. Τα ραντεβού για κάποιες ειδικότητες φτάνουν τους τρεις με τέσσερεις μήνες. Στον τομέα της πρόληψης δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα, εκτός από τα εμβόλια που και αυτά πέρασαν σε μεγάλο βαθμό στον ιδιωτικό τομέα….»

Κεντρικός ομιλητής ήταν Οδυσσέας Μαΐατα, μέλος του Γ.Π. της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ που ξεκινώντας υπογράμμισε: «Είναι γνωστό, το ζούμε άλλωστε η κατάσταση στον τομέα της Υγείας επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια και αυτή η επιδείνωση είναι και για τους ασθενείς  του τι παίρνουν από το νοσοκομεία αλλά και για το ίδιο το υγειονομικό προσωπικό το οποίο ζει μία πολύ δύσκολη κατάσταση μέσα στα νοσοκομεία. Η αιτία της κατάστασης είναι η εμπορευματοποίηση στο χώρο της Υγείας. Και αυτή γίνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος μέσα από τη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα Υγείας (ΤΟΜΥ Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία) τα οποία λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και έτσι εκφράζεται η ιδιωτικοποίηση αυτή. Ουσιαστικά δηλαδή το Δημόσιο Σύστημα «πουλά» το προϊόν της Υγείας . Και το δεύτερο που έρχεται με την άμεση εμπορευματοποίηση ,με το πώς δηλαδή τομείς της Υγείας δίνονται  στον ιδιωτικό τομέα ώστε να τα εκμεταλλευτεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι χρόνιες παθήσεις (π.χ αιμοκαθάρσεις) όπου  ένα πολύ μεγάλο τους κομμάτι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα ή π.χ οι γέννες που γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές κ.α».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση που υπάρχει στην χώρα μας, στην Κ. Μακεδονία, καθώς και στις προτάσεις του ΚΚΕ τονίζοντας ότι είναι ανάγκη το ζήτημα της Υγείας να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος.

Στο τέλος των εισηγήσεων υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με τις προτάσεις του ΚΚΕ για τα ζητήματα της αποκατάστασης , τις θέσεις για τη λεγόμενη «ιατρική-βιομηχανική χρήση της κάνναβης» κ.α

 

 

 

Έχει διαβαστεί 114 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

"Η Άλλη Άποψη" Multimedia

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 5 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 126 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά