Κυριακή, 19 Απρ, 2026

  • Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο
  • Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας
  • ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)
  • Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση
  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια
Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο1 Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας 2 ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)3 Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!4 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση5 Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και πάλι για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

από Η Άλλη Άποψη

Τη Δευτέρα 2 Γενάρη μέλη της Ν.Ε. Σύριζα Ημαθίας  μαζί με τους βουλευτές, Φρόσω Καρασαρλίδου, Χρήστο Αντωνίου και Γιώργο Ουρσουζίδη επισκέφτηκαν τα νοσοκομεία της Βέροιας και της Νάουσας.  Εκεί συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Τάκη Μαυρογιώργο και συζήτησαν μαζί του θέματα λειτουργίας των νοσοκομείων. Του ζήτησαν επίσης  να γίνει μια συνολική ενημέρωση για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο διοικητής τους ενημέρωσε για τη λειτουργία των τμημάτων και αναφέρθηκε διεξοδικά στα δύο τμήματα αιχμής , όπως τα χαρακτήρισε, τη μονάδα τεχνητού νεφρού και τη στεφανιαία μονάδα , που διαφοροποιούν το νοσοκομείο της Βέροιας από τα άλλα επαρχιακά νοσοκομεία. Στη στεφανιαία μονάδα μάλιστα το 2016 έχουν γίνει  1000 στεφανιογραφίες και 400 αγγειοπλαστικές με 100% επιτυχία στις επεμβάσεις.

Υποστήριξε ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη κάλυψη ιατρικού προσωπικού με μόνιμους και επικουρικούς γιατρούς (περίπου το 85% των αναγκών ), ενώ γίνονται προσπάθειες για να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις. Επεσήμανε ότι αυτό δε συνέβη μέχρι τώρα, όχι με ευθύνη της διοίκησης , αλλά από έλλειψη ενδιαφέροντος των ειδικοτήτων που χρειάζονται τα νοσοκομεία.    

Επίσης δήλωσε ότι έχουν καταβληθεί όλα τα οφειλόμενα προς το ιατρικό και λοιπό προσωπικό ( υπερωρίες απλήρωτες από το 2012 ),  μέχρι  και τον Δεκέμβρη του 2016.

Τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ώστε να αποσυμφορηθούν οι λίστες των νοσοκομείων και να μη συνωστίζονται τα ελαφριά περιστατικά στα νοσοκομεία.

Κλείνοντας, ανέφερε πως καθαριότητα έφυγε από τους εργολάβους και από τις 16 Δεκέμβρη έχουν υπογραφεί 27 ατομικές συμβάσεις εργασίας . Για τη σίτιση, εντός του Ιανουαρίου θα συνταχθεί και θα δημοσιευτεί η προκήρυξη,  ώστε τον Απρίλη να υπογραφούν οι ατομικές συμβάσεις.

Γενικά η εικόνα που παρουσιάστηκε ήταν ενθαρρυντική  για το μέλλον της υγείας στο νομό . Οι βουλευτές δήλωσαν ότι  παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και στηρίζουν κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των νοσοκομείων του νομού.

Επισκέφτηκαν έπειτα μονάδες του νοσοκομείου και αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό και τους ασθενείς για καλή χρονιά με υγεία , ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

 ( ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ)

Έχει διαβαστεί 452 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 683 επισκέπτες και 0 μέλη.