Πέμπτη, 01 Οκτ, 2020

 • Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες": Κατέθεσε αγωγή
 • Αντώνης Λιόλιος, παθολόγος, εντατικολόγος: «Ο COVID 19 είναι μία καλή υπενθύμιση για την ανάγκη δυνατού Δημόσιου Συστήματος Υγείας»
 • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Απειλεί τους μαθητές με απουσίες στην τηλεκπαίδευση χωρίς καν να τους έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν!
 • Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΑΡΛΑΜΗ
 • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ και ΠΕΛΛΑΣ: Για εμφάνιση κρουσμάτων σε εργοστάσιο της Πέλλας
 •  Τάσος Μπαρτζώκας: Επίλυση του ζητήματος διακίνησης των ακτινιδίων
Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες": Κατέθεσε αγωγή       1 Αντώνης Λιόλιος, παθολόγος, εντατικολόγος: «Ο COVID 19 είναι μία καλή υπενθύμιση για την ανάγκη δυνατού Δημόσιου Συστήματος Υγείας»2 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Απειλεί τους μαθητές με απουσίες στην τηλεκπαίδευση χωρίς καν να τους έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν!3 Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΑΡΛΑΜΗ4 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ και ΠΕΛΛΑΣ: Για εμφάνιση κρουσμάτων σε εργοστάσιο της Πέλλας5  Τάσος Μπαρτζώκας: Επίλυση του ζητήματος διακίνησης των ακτινιδίων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι

Νέοι, «αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι, με το λαό στο στόχαστρο. Αυτά είναι τα «δώρα» που κουβαλούσε στις βαλίτσες του ο Πομπέο, η επίσκεψη του οποίου ήρθε να σφραγίσει τη μετατροπή της χώρας σε προπύργιο των αμερικανικών στρατιωτικών και οικονομικών σχεδιασμών στην περιοχή, «αιχμή του δόρατος» απέναντι στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, πρω... Περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για το κτιριακό πρόβλημα του νοσοκομείου στη Βέροια

από Η Άλλη Άποψη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για το κτιριακό πρόβλημα του νοσοκομείου στη Βέροια

Να προχωρήσουν άμεσα ο απαραίτητος έλεγχος του υφιστάμενου κτιρίου της Μονάδας Βέροιας του ΓΝ Ημαθίας, να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης ώστε να μην κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμενοι αλλά και να ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα του, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή  προς τους υπουργούς Υγείας και Υποδομών και Μεταφορών.

Το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης έχει ως εξής: 

«Η επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησής της, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, προς όφελος των κερδών των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό και σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που προσέρχονται σε αυτή, αλλά και των εργαζόμενων του κλάδου, οξύνεται ολοένα και περισσότερο δημιουργώντας έντονες ανησυχίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Μονάδας Βέροιας του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας που αντιμετωπίζει σοβαρό κτιριακό πρόβλημα. Με πιο πρόσφατο περιστατικό την πτώση σοβά από την οροφή του γραφείου που εργάζονταν 3 γιατροί της Μονάδας Νεφρού, με αποτέλεσμα μια εξ αυτών να τραυματιστεί στο πόδι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την επικίνδυνη κατάσταση. Ήδη πριν από λίγους μήνες είχε παρατηρηθεί πτώση μικρών κομματιών σοβάδων και καλέστηκε η τεχνική υπηρεσία, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες, όμως όπως φαίνεται, οι παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν είναι μεγαλύτερες από το απλό βάψιμο του ταβανιού. Επιπλέον πριν από πέντε χρόνια είχε σημειωθεί περιστατικό με πτώση κομματιού σοβά από το ταβάνι στο γραφείο του διευθυντή της Μονάδας, το οποίο ευτυχώς εκείνη την ώρα ήταν άδειο.

Η παλαιότητα του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το νοσοκομείο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι γίνονται ελάχιστες ή και δεν γίνονται καθόλου εργασίες συντήρησής του, έχουν αποτελέσματα όπως αυτά που περιγράφηκαν παραπάνω.

Την ίδια ώρα σε "γιοφύρι της Άρτας" έχει εξελιχθεί η αποπεράτωση της κατασκευής της νέας πτέρυγας της Μονάδας Βέροιας του ΓΝ Ημαθίας. Έργο που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2013 με σκοπό να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, δηλαδή τον Οκτώβρη του 2016 και ακόμα αποπερατώνεται.

Να σημειωθεί πως το νέο κτίριο προορίζεται να στεγάσει μία μεγάλη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δυναμικής 10 κλινών, σύγχρονα χειρουργεία 5 κλινών, Μονάδες Ανάνηψης και μία σύγχρονη Παιδιατρική Κλινική. Ακόμα οι κλινικές Παθολογική, Νευρολογική ή Χειρουργική θα στεγασθούν σε έναν όροφο, ενώ θα μεταφερθεί στο ισόγειο της νέας πτέρυγας η Μονάδα Αιμοκάθαρσης και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη φροντίδα και εξυπηρέτηση των ασθενών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

 • Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προχωρήσουν άμεσα ο απαραίτητος έλεγχος του υφιστάμενου κτιρίου της Μονάδας Βέροιας του ΓΝ Ημαθίας και να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης, ώστε να μην κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμενοι.

 • Την ολοκλήρωση επιτέλους της νέας πτέρυγας του και τον επαρκή εξοπλισμό της με όλο τον αναγκαίο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, αλλά και την πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των ασθενών της περιοχής».

Έχει διαβαστεί 214 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΝΑ 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 276 επισκέπτες και 0 μέλη.