Δευτέρα, 20 Απρ, 2026

  • «Κουρέλι» οι «εκεχειρίες»: Ρεσάλτο των ΗΠΑ σε ιρανικό πλοίο, με αντίποινα απειλεί η Τεχεράνη
  • Στην Αβάνα της Κούβας η 24η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων
  • Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις με θέμα τη Διαφορετικότητα
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:Προπτυχιακό ρεσιτάλ βιολιού στη Στέγη
  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΛΙΟΥ «ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΤΡΟ» ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση
«Κουρέλι» οι «εκεχειρίες»: Ρεσάλτο των ΗΠΑ σε ιρανικό πλοίο, με αντίποινα απειλεί η Τεχεράνη1 Στην Αβάνα της Κούβας η 24η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων2 Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις με θέμα τη Διαφορετικότητα3 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:Προπτυχιακό ρεσιτάλ βιολιού στη Στέγη4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΛΙΟΥ «ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΤΡΟ» ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ5 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και πάλι για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα

Γνωστός ο φταίχτης για την έξαρση της πανδημίας

από Η Άλλη Άποψη
Γνωστός ο φταίχτης για την έξαρση της πανδημίας

Στο ερώτημα πώς φτάσαμε ως εδώ με την πανδημία, οι απαντήσεις της κυβέρνησης καταλήγουν όλες στο ίδιο συμπέρασμα: Οτι αυτή τα διαχειρίστηκε όλα άψογα, με ευθύνη απέναντι στην υγεία του λαού, αλλά τα κενά στην ατομική ευθύνη αφήνουν «τρύπες» για να κυκλοφορεί ο ιός.

Ολα στο «μπλέντερ», με κύριο στόχο να συγκαλυφθεί το πιο ουσιαστικό, η κατάσταση στο σύστημα Υγείας, που οδηγείται στην κατάρρευση με κύρια ευθύνη αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Να κρυφτεί ότι η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για την ενίσχυσή του ούτε τους τελευταίους οκτώ μήνες, με αποτέλεσμα να παραμένει ανεπαρκές στο δεύτερο κύμα.

Για την έξαρση των κρουσμάτων ευθύνονται το άνοιγμα του Τουρισμού με τους όρους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η σαρδελοποίηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. Αντί αυτών, η κυβέρνηση προσπαθεί να στοχοποιήσει όσους διαδήλωναν και διαδηλώνουν για περισσότερα μέτρα προστασίας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για ενίσχυση του συστήματος Υγείας.

Είναι εξάλλου οι αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής αυτές που τροφοδότησαν τον όποιο εφησυχασμό υπήρξε το καλοκαίρι, αλλά και την αμφιβολία για τη χρησιμότητα μιας σειράς μέτρων προστασίας. Την ίδια στιγμή που ο λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα, γνωρίζοντας πως αν αρρωστήσει, δεν έχει στον ήλιο μοίρα με αυτό το διαλυμένο σύστημα Υγείας.

Ο φταίχτης είναι γνωστός, ο «ορατός εχθρός». Και δεν κρύβεται, όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει διάφορους «ψεκασμένους» για να θολώσει τα νερά, να διαμορφώσει τον βολικό της αντίπαλο. Δεν θα της περάσει, θα βρίσκει διαρκώς απέναντί της το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα που παλεύει για τη ζωή και την υγεία του λαού.

Έχει διαβαστεί 511 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 313 επισκέπτες και 0 μέλη.