Παρασκευή, 24 Μάι, 2019

  • Κώστας Ναλμπάντης: Ψήφο αλλαγής πορείας απ το Πλατύ
  • Το «πατριωτικό καθήκον»...
  • Γεωργία Μπατσαρά: Στηρίζουμε τον αθλητισμό, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στα χωριά μας
  • Η συνεργασία της Αντιπεριφέρειας με τους ΤΟΕΒ της Ημαθίας έφερε 2 μεγάλα έργα άρδευσης
  • Τάσος Μπαρτζώκας: Την Κυριακή μπορείς να γίνεις μέρος της αλλαγής!
  • ΜΗΝΥΜΑ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Κώστας Ναλμπάντης: Ψήφο αλλαγής πορείας απ το Πλατύ1 Το «πατριωτικό καθήκον»...2 Γεωργία Μπατσαρά: Στηρίζουμε τον αθλητισμό, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στα χωριά μας3 Η συνεργασία της Αντιπεριφέρειας με τους ΤΟΕΒ της Ημαθίας έφερε 2 μεγάλα έργα άρδευσης4 Τάσος Μπαρτζώκας: Την Κυριακή μπορείς να γίνεις μέρος της αλλαγής!5 ΜΗΝΥΜΑ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γόνιμη η συνάντηση Κοι.Σ.Π.Ε. και Νοσοκομείου για την Ψυχική Υγεία στην Ημαθία

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Γόνιμη η συνάντηση Κοι.Σ.Π.Ε. και Νοσοκομείου για την Ψυχική Υγεία στην Ημαθία

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας «Δεσμός», Ψυχίατρος κ. Ηλίας Γραμματικόπουλος, συναντήθηκε την Πέμπτη 1-11-2018 με τον Διοικητή του Γ.Ν. Ημαθίας κ. Δημήτριο Μαυρογιώργο στο Νοσοκομείο Βέροιας, σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων και των αιτημάτων
συνεργασίας του «Δεσμού» ως Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και μοναδικού φορέα στην Ημαθία που απασχολεί άτομα από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. 
Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, καθώς συζητήθηκαν τα κοινά θέματα που απασχολούν την Ημαθία λόγω της έλλειψης δημόσιων δομών ψυχικής υγείας γενικότερα. Ο κ. Γραμματικόπουλος ως μέλος και της Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας (ΤΕΨΥ) Πιερίας - Ημαθίας, ενημέρωσε τον Διοικητή και για την τελευταία γνωμοδοτική έκθεση που υποβλήθηκε και την ενέταξε στο σχεδιασμό της το Υπουργείο Υγείας, καταγράφοντας τις ανάγκες δημιουργίας νέων δομών όπως περιγράφονται παρακάτω. 

 
O κ. Μαυρογιώργος συμφώνησε για την ανάγκη επανενεργοποίησης των διαδικασιών, καθώς αυτές είχαν παραμείνει στα σχέδια από το 2012, ενώ οι πραγματικές ανάγκες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ολοένα και αυξάνονται και οι παροχές υπηρεσιών υγείας από δημόσιες δομές στο νομό ήταν πάντα ανεπαρκείς και ελλιπείς.
 
Στο Γ.Ν. Βέροιας λειτουργούν μόνο Εξωτερικά Ιατρεία, με έναν (1) Ψυχίατρο και δεν υπάρχουν Κοινοτικές Δομές Ψυχικής Υγείας και σύμφωνα με τις ανάγκες που καταγράφονται για υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας από τα μέλη της ΤΕΨΥ και όπως έχουν προταθεί στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας εκ μέρους του ΚοιΣΠΕ Ημαθίας Δεσμός και του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, προτάθηκαν οι εξής:

1. Ανάπτυξη Κέντρου Ψυχικής Υγείας με Κοινοτικές Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για Παιδιά και Εφήβους στην Βέροια. 
2. Κ.Ψ.Υ. Ενηλίκων Βέροιας.
3. Ανάπτυξη Ψυχιατρικής κλινικής στο Γ.Ν. Βέροιας ή και 
4. Κέντρο Ημέρας με κινητό κλιμάκιο για ενήλικες με προβλήματα Ψυχικής Υγείας.

Επίσης, ο Διοικητής γνωρίζοντας ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας συμμετέχει στο συνεταιριστικό σχήμα του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας, μια απόφαση ορόσημο για την συνεργασία και τους κοινούς σκοπούς ανάπτυξης δράσεων εξυπηρετώντας το όραμα του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, δεσμεύτηκε για την ανάθεση της καθαριότητας και της τραπεζοκομίας στον κοινωνικό συνεταιρισμό, και την αναζήτηση λύσης στο θέμα λειτουργίας ενός κυλικείου στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες του «Δεσμού», για λόγους αλληλεγγύης, κοινωνικής ισορροπίας και συνοχής, δεδομένου ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία αποκτά ιδιαίτερη σημασία η στήριξη σε προστατευμένες μορφές απασχόλησης με πολλαπλά οφέλη τόσο για τους εργαζόμενους (άτομα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων) όσο και για το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα. 

Τέλος, όπως είχε τονίσει και ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Βέροιας και παραδεχόμενος ότι δυστυχώς «η ψυχική υγεία παραμελείται γενικότερα ενώ θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα», αποφασίστηκε από τον Διοικητή κ. Μαυρογιώργο και τον κ. Γραμματικόπουλο η από κοινού προσπάθεια και διεκδίκηση της γρήγορης ανάπτυξης των ανωτέρω δομών που υποβλήθηκαν στον σχεδιασμό της πολιτικής του Υπουργείου, ώστε να γίνουν επιτέλους πράξη όσα υπάρχουν ως σχέδια, μιας και υπάρχει η ευκαιρία με την λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βέροιας να δημιουργηθεί και μια Ψυχιατρική Κλινική στο νοσοκομείο. 

Ο Ψυχίατρος κ. Γραμματικόπουλος ευχαρίστησε τον Διοικητή για την γόνιμη συνάντηση και συνεργασία, και κλείνοντας υπενθύμισε ότι ο «Δεσμός» έχει βασικό στόχο την κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, συμβάλλοντας στη θεραπεία τους και στην κατά το δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια, και θα ζητήσει και συνάντηση για ενημέρωση του νέου Προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ώστε να λάβει γνώση για τις θέσεις και προτάσεις του.
Έχει διαβαστεί 71 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Προεκλογικό σποτ του Βασίλη Παπαδόπουλου Υπ. Δημοτικό Σύμβουλο με τον συνδυασμό "Δράση με γνώση"

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος Β 3-4 μποφόρ

Παρασκευή, 24 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 12 ως 23 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 25 Μαϊου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 166 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά