Παρασκευή, 03 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Με «ατομική ευθύνη», δήθεν «ανταλλάγματα» και εκβιασμούς η αντιμετώπιση της μετάλλαξης «Δέλτα»

από Η Άλλη Άποψη
Με «ατομική ευθύνη», δήθεν «ανταλλάγματα» και εκβιασμούς η αντιμετώπιση της μετάλλαξης «Δέλτα»

Με την γνωστή λογική της «ατομικής ευθύνης», που εκτός από επικίνδυνη είναι και ανορθολογική, συνεχίζει να κινείται η κυβέρνηση, την ώρα που -όπως παραδέχεται- η μετάλλαξη «Δέλτα» χτυπάει την πόρτα, δημιουργώντας εύλογο φόβο στο λαό που βλέπει να μην λαμβάνονται μέτρα προστασίας και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, ενώ τα πρωτόκολλα του κεφαλαίου με τα οποία έγινε το άνοιγμα του Τουρισμού αποτελούν πρόσθετη πηγή ανησυχίας. Πλευρά αυτής της επικίνδυνης για το λαό διαχείρισης είναι τα «κίνητρα» προς τους εμβολιασμένους και η στοχοποίηση των μη εμβολιασμένων. 

Στην κυβερνητική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως «προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες για αντιληφθούν το αυτονόητο, ότι ο εμβολιασμός μας φέρνει πιο κοντά στην καθημερινότητά μας, στην άρση συγκεκριμένων περιορισμών, γιατί μόνο έτσι να εξασφαλίσουμε όρους δημόσιας υγείας για τους πάντες» με την καθηγήτρια παιδικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου να προσθέτει πως «η διασπορά της μετάλλαξης "Δ" και εν γένει η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το ποσοστό εμβολιασμού που θα πετύχουμε στον επόμενο μήνα αλλά και από τη συμπεριφορά του καθενός μας».   

Την ίδια στιγμή φάνηκε η ανησυχία για την «ινδική» μετάλλαξη του ιού, με τη Βάνα Παπαευαγγέλου να αναφέρει πως «η Επιτροπή ειδικών ξεκίνησε ως εκ τούτου να αλλάζει τις ισορροπίες και τη σκέψη της για το πώς θα πορευθούμε τους καλοκαιρινούς μήνες» απέναντι σε μία μετάλλαξη στην οποία αποδίδουν (μαζί με την «χαλάρωση των μέτρων προστασίας») την αύξηση των κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα ή όπως κομψά διατυπώθηκε το γεγονός πως «φαίνεται σαν να ανακόπηκε η καθοδική πορεία που παρατηρούσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες». Ωστόσο, η κυβέρνηση παραμένει στη γνωστή λογική εφησυχασμού πως μόνο ο εμβολιασμός είναι η λύση απέναντι στην πανδημία, κάτι που φάνηκε και από τα λόγια της καθηγήτριας, ότι «σήμερα το κύριο θέμα συζήτησής μας είναι το πως θα μπορέσουμε να καθυστερήσουμε την ευρεία διασπορά της στην κοινότητα μέχρι να αυξηθεί περαιτέρω η εμβολιαστική κάλυψη».

Επίσης, ο Ν. Χαρδαλιάς είπε πως «τα κίνητρα υπέρ του εμβολιασμού φέρνουν ουσιαστικά αποτελέσματα», επιμένοντας στη λογική των δήθεν ανταλλαγμάτων και των εκβιασμών, καθώς «η κοινωνία και η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν ανεμβολίαστοι που έχουν στην τελική καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια». Κάνοντας ακόμη πιο ωμό αυτόν τον εκβιασμό που ενισχύει τον ανορθολογισμό και τις διχαστικές λογικές, είπε ότι οι ανεμβολίαστοι «δεν θα έχουν οικονομική στήριξη» κατά τη διάρκεια νέων περιοριστικών μέτρων που «θα αφορούν μόνο αυτούς». «Τώρα έχει έρθει η ώρα των πολιτών» συμπλήρωσε για να κάνουμε για ακόμα μία φορά το καθήκον μας «ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και να το κάνουν άμεσα». 

Σε ότι αφορά το επιδημιολογικά στοιχεία, η Β. Παπαευαγγέλου είπε πως η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων αφορά τους νέους 18 - 34 ετών. Παρά τη μείωση κρουσμάτων κατά 75% και 50% των θανάτων, σημείωσε ότι παρατηρείται μία αύξηση κρουσμάτων σε νησιωτικές περιοχές, ενώ επικαλούμενη διάφορα μοντέλα, εκτίμησε πως αναμένεται οι διασωληνωμένοι να μειωθούν στους κάτω των 100 στις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Τέλος, ο Ν. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 5 Ιούλη όσοι θα μετακινούνται προς τα νησιά (εκτός Λευκάδας, Εύβοιας και Σαλαμίνας) θα χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες, ενώ για ανήλικους από 12 έως 17 ετών οποιοδήποτε τεστ. Αντίθετα στην επιστροφή συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι τους άνω των 12 ετών.


Έχει διαβαστεί 654 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 413 επισκέπτες και 0 μέλη.