«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Μόνο με καθήμενους οι χώροι διασκέδασης λόγω αύξησης των κρουσμάτων
από Η Άλλη Άποψη
Περιοριστικά μέτρα σε χώρους διασκέδασης λόγω αύξησης των κρουσμάτων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής ΠροστασίαςΝίκος Χαρδαλιάςσε έκτακτη ενημέρωση .
Όπως ανέφερε, από Πέμπτη 8 Ιούλη, όλοι οι χώροι διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά μόνο με καθήμενους και με τα όρια χωρητικότητας που έχουν οριστεί. Παράλληλα είπε πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα μπορούν να επιβάλλουν ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την επόμενη ημέρα ενώ μέσω της ΚΥΑ που θα εκδοθεί σύντομα θα είναι δυνατή η επιβολή προστίμων -που θα αποδεικνύεται μέσω οπτικού υλικού- εκ των υστέρων.
Ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι βασικοί χώροι υπερμετάδοσης του ιού είναι τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης, πως το 32% των νέων κρουσμάτων αναφέρουν ως πιθανή έκθεση τη συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο και ότι τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα που εστιάζονται σε χώρους διασκέδασης.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον υφυπουργό ο μέσος όρος των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 27 έτη και κάλεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν άμεσα, αλλά και να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.