Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΟΕΝΓΕ Απαράδεκτες οδηγίες του ΕΟΔΥ προς τους υγειονομικούς: Αν δεν έχετε γάντια να πλένετε τα χέρια σας με αντισηπτικό!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΟΕΝΓΕ Απαράδεκτες οδηγίες του ΕΟΔΥ προς τους υγειονομικούς: Αν δεν έχετε γάντια να πλένετε τα χέρια σας με αντισηπτικό!

Ως τελείως απαράδεκτες χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)  τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη χρήση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας των υγειονομικών «σε περιπτώσεις ελλείψεων», σύμφωνα με τις οποίες -και εν μέσω της επιδημίας-  αν δεν έχουν γάντια πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με αντισηπτικό μετά από κάθε επαφή τους με ασθενή!     

«Απαιτούμε να μην υπάρχει καμία απολύτως υποχώρηση στα σωστά μέσα ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού. Είναι το ελάχιστο και το αυτονόητο που έπρεπε ήδη να έχετε εξασφαλίσει» τονίζει η Ομοσπονδία.

 Αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της:

«O EOΔΥ με υπηρεσιακό του έγγραφο στις 20/03, το οποίο αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ στις 21/03, εξέδωσε οδηγίες "για τη χρήση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας για COVID-19 σε περίπτωση ελλείψεων".

Οι οδηγίες δεν έχουν προληπτικό χαρακτήρα. Είναι ομολογία των ελλείψεων σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί τελείως απαράδεκτες τις "οδηγίες" από τον ΕΟΔΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι προτείνεται "αντί γαντιών, η εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και η χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού μετά από κάθε επαφή με ασθενή".

Με αυτόν τον τρόπο:

- Εκτίθεται σε μεγάλο κίνδυνο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό με ενδεχόμενο να ασθενεί και να βγαίνει εκτός μάχης, τη στιγμή μάλιστα που οι ελλείψεις προσωπικού παραμένουν τραγικές.

- Αυξάνεται ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακής διασποράς.

Απαιτούμε να μην υπάρχει καμία απολύτως υποχώρηση στα σωστά μέσα ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού.

Στην παρούσα φάση όπου παρατηρείται διασπορά του ιού στην κοινότητα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης με το νέο κορονοϊό στους υγειονομικούς αυξάνονται κάθε μέρα που περνάει, ο εφοδιασμός με τον αναγκαίο εξοπλισμό μέσων ατομικής προστασίας είναι κρίσιμο ζήτημα.

Είναι το ελάχιστο και το αυτονόητο που έπρεπε ήδη να έχετε εξασφαλίσει».

Έχει διαβαστεί 566 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 417 επισκέπτες και 0 μέλη.