Παρασκευή, 03 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΟΕΝΓΕ: Να στελεχωθεί η Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας

από Η Άλλη Άποψη
ΟΕΝΓΕ: Να στελεχωθεί η Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας

Να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για τη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας απαιτεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Σημειώνει ότι «η μαγική εικόνα που επιδιώκει να παρουσιάσει η κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει καθημερινά από την τραγική και εκρηκτική πραγματικότητα που βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Νάουσας στην οποία είναι κενές οι 3 από τις 4 οργανικές θέσεις που προβλέπονται. Το αποτέλεσμα της τραγικής υποστελέχωσης είναι ότι εδώ και 20 μέρες η Παθολογική Κλινική, λόγω ασθένειας της διευθύντριας της Κλινικής, να λειτουργεί με έναν μόνο ειδικό παθολόγο, που και αυτός είναι σε αναγκαστική μετακίνηση τα τελευταία δύο χρόνια από την οργανική του θέση στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Ο συνάδελφος έχει φτάσει στα όρια της πνευματικής και σωματικής του εξουθένωσης αφού έχει επιφορτιστεί εξ ολοκλήρου με τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, τη λειτουργία του Παθολογικού Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου, τη διασυνδετική των υπόλοιπων Κλινικών του Νοσοκομείου, την κάλυψη του ΤΕΠ αλλά και την εκπαίδευση των τριών ειδικευόμενων της Παθολογικής Κλινικής.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των συναδέλφων εδώ και καιρό, οι οποίοι εξαναγκάζονταν σε εξοντωτική υπερεργασία, κάνοντας 11 ενεργείς εφημερίες το μήνα, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τη διοίκηση, την 3η ΥΠΕ και το υπουργείο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Απεναντίας, όχι μόνο έχουν επιδείξει προκλητική και εγκληματική αδιαφορία, αλλά η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου ανάγκασε τον συνάδελφο με "εντέλλεσθε" να πραγματοποιήσει μέσα σε 6 μέρες (από 29/12 έως και 3/1) 5 εφημερίες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια όχι μόνο του συναδέλφου αλλά και των ασθενών.

Αυτή είναι η άθλια πραγματικότητα, η βαρβαρότητα, πίσω από την περίφημη "εξασφάλιση της ευστάθειας και της κανονικότητας του δημόσιου συστήματος Υγείας" που διατυμπανίζει η κυβέρνηση όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία, βαδίζοντας στα χνάρια των προκατόχων της, συνεχίζει την υποχρηματοδότηση, βαθαίνει την εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αυτός είναι ο περίφημος "εξορθολογισμός δαπανών". Ταβάνι στους πόρους για την Υγεία του λαού για να εξοικονομούν ζεστό κρατικό χρήμα, γενναίες φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό είναι το "μεταμνημονιακό τοπίο" στο χώρο της Υγείας. Χιλιάδες κενά, υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, εντατικοποίηση, κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων μας σε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, ανθρώπινα ωράρια, στον ελεύθερο χρόνο, σμπαράλιασμα της ανθρώπινης και επιστημονικής μας αξιοπρέπειας.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου της Νάουσας, την 3η ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας να πάρουν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για τη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν συνάδελφο ανυπεράσπιστο μπροστά στις αυθαιρεσίες των διοικήσεων.

Συνάδελφοι, απέναντι σε αυτή την κατάσταση μία διέξοδο έχουμε. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, για μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, για ανθρώπινα ωράρια, για την Υγεία του λαού».

Έχει διαβαστεί 404 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 461 επισκέπτες και 0 μέλη.