Κυριακή, 26 Σεπ, 2021

  • Ο λαός, οι ξένες βάσεις και τα σχέδια πρώην και νυν κυβερνήσεων
  • Αιχμές Σαμαρά για τη «διεύρυνση» και Κύρτσου για τη ΔΕΗ
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/9
  • Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ
  • Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα
Ο λαός, οι ξένες βάσεις και τα σχέδια πρώην και νυν κυβερνήσεων1 Αιχμές Σαμαρά για τη «διεύρυνση» και Κύρτσου για τη ΔΕΗ2 Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/94 Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ5 Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Παιχνίδια με τον κατώτατο μισθό ξαναπαίζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να εξυπηρετήσουν και προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως γράφεται σε δημοσιεύματα.Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, για να τάξουν αύξηση του κατώτατου μισθού όταν φέρουν ευθύνες όχι μόνο για το ύψος πείνας... Περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Εκφράζει ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων και τους «απαράδεκτα» αργούς ρυθμούς εμβολιασμού στην Ευρώπη

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Εκφράζει ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων και τους «απαράδεκτα» αργούς ρυθμούς εμβολιασμού στην Ευρώπη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επικρίνει τους «απαράδεκτα» αργούς ρυθμούς του εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην Ευρώπη, η οποία βρίσκεται στην «πλέον ανησυχητική εδώ και μήνες» επιδημική κατάσταση, όπως σημειώνει, καθώς τα μοναδικά μέτρα προστασίας που λαμβάνουν οι αστικές κυβερνήσεις είναι το περιβόητο «ακορντεόν», δηλαδή το «άνοιξε - κλείσε», ενώ οι εμβολιασμοί προχωρούν με ρυθμούς χελώνας «σκοντάφτοντας» στο κυνήγι του κέρδους και τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς. 

«Ο αργός ρυθμός του εμβολιασμού παρατείνει την πανδημία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που επισημαίνει ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί πολύ κατά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

«Τα εμβόλια είναι ο καλύτερος δρόμος που διαθέτουμε για την έξοδο από την πανδημία. Όχι μόνο λειτουργούν, αλλά επίσης είναι πολύ αποτελεσματικά στον περιορισμό της προσβολής. Ωστόσο, ο εμβολιασμός γίνεται με μία απαράδεκτη βραδύτητα», προειδοποιεί στην ανακοίνωση ο διευθυντής του ΠΟΥ-Ευρώπη Χανς Κλούγκε. «Για να γίνω σαφής: Οφείλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία ενισχύοντας την παραγωγή, περιορίζοντας τα εμπόδια στη χορήγηση των εμβολίων και χρησιμοποιώντας και την τελευταία δόση που έχουμε σε στοκ», δηλώνει ο Χανς Κλούγκε και προσθέτει: «Αυτή την στιγμή, η κατάσταση στην περιοχή (Ευρώπη) είναι η ανησυχητικότερη που έχουμε διαπιστώσει εδώ και μήνες».

Στη ζώνη της Ευρώπης, η οποία για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περιλαμβάνει τη Ρωσία και πολλές χώρες της Κεντρικής Ασίας, ο αριθμός των νέων θανάτων ξεπέρασε τις 24.000 την περασμένη εβδομάδα και πλησιάζει ολοταχώς το όριο του ενός εκατομμυρίου, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό.

Ο εβδομαδιαίος αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει φθάσει το 1,6 εκατομμύριο, ενώ είχε βρεθεί κάτω από το 1 εκατομμύριο πριν από μόλις πέντε εβδομάδες, σημειώνει ο ΠΟΥ.

Νέα αντιπαράθεση γύρω από την έρευνα του ΠΟΥ στην Κίνα

Την ίδια ώρα, η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση, με κεντρικό στοιχείο την κόντρα ΗΠΑ - Κίνας, αναζωπυρώνεται ξανά γύρω από το θέμα της προέλευσης του κορονοϊού. Σε τοποθέτησή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει ότι οι εμπειρογνώμονες που ταξίδεψαν στην Κίνα για τη μελέτη του θέματος δεν είχαν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα.

Οι ΗΠΑ -οι οποίες, υπενθυμίζεται, πέρυσι αποχώρησαν από τον ΠΟΥ καταγγέλλοντάς τον για υπερβολική ευμένεια απέναντι στην Κίνα- αξιοποιούν την υπόθεση, μαζί με άλλους συμμάχους τους, για να πιέσουν την Κίνα, την οποία καλούν να παραχωρήσει αμέσως «πλήρη πρόσβαση» σε όλα τα δεδομένα που διαθέτει.

Στην έκθεσή της, που συντάχθηκε από κοινού με Κινέζους επιστήμονες, η ομάδα του ΠΟΥ, η οποία ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας (Γενάρης - Φλεβάρης) βρέθηκε στη Γουχάν και στη γύρω περιοχή, αναφέρει ότι ο ιός πιθανότατα μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω κάποιου άλλου ζώου. Η πιθανότητα να διέρρευσε από κάποιο εργαστήριο κρίνεται «εξαιρετικά απίθανη», αν και απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση, ενδεχομένως με περισσότερες αποστολές ειδικών στην Κίνα.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ ανέφερε ωστόσο ότι ορισμένοι εμπειρογνώμονες «εξέφρασαν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για πρόσβαση σε ανεπεξέργαστα δεδομένα» και «ελπίζω μελλοντικές συνεργατικές μελέτες να περιλαμβάνουν πιο έγκαιρη και ολοκληρωμένη ανταλλαγή δεδομένων».

«Η διεθνής μελέτη των εμπειρογνωμόνων για την πηγή του ιού SARS-CoV-2 καθυστέρησε σημαντικά και δεν είχε πρόσβαση σε πλήρη, πρωτότυπα δεδομένα και δείγματα», καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ΗΠΑ, ΕΕ, Αυστραλία, Καναδάς, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Λετονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Σλοβενία και Βρετανία.

Ο επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ στην Κίνα δήλωσε ότι είναι «απολύτως πιθανό» να κυκλοφορούσε ο νέος κορονοϊός στη Γουχάν τον Νοέμβρη ή τον Οκτώβρη του 2019 και επομένως να είχε εξαπλωθεί στο εξωτερικό νωρίτερα απ' όσο έχει τεκμηριωθεί μέχρι τώρα. «Είχαμε πρόσβαση σε πολλά δεδομένα σε πολλές διαφορετικές περιοχές, αλλά φυσικά υπήρχαν περιοχές όπου αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στην πρόσβαση σε μη επεξεργασμένα δεδομένα και υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι γι' αυτό», είπε, αναφερόμενος στους νόμους περί απορρήτου και σε άλλους περιορισμούς. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η ομάδα αισθανόταν την πολιτική πίεση, ακόμη και εκτός της Κίνας, αλλά ότι ουδέποτε πιέστηκε να αποσύρει κάτι από την τελική έκθεση.

Η κινεζική πλευρά εμφανίστηκε ενοχλημένη για το ενδεχόμενο να εξεταστεί περαιτέρω η θεωρία για διαφυγή του κορονοϊού από εργαστήριο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Ριζοσπάστης»)


Έχει διαβαστεί 432 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-3 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 31 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 411 επισκέπτες και 0 μέλη.