Τρίτη, 01 Δεκ, 2020

  • Μακριά από την ανάγκη για απολύτως δωρεάν καθολικούς περιοδικούς ελέγχους
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πρόοδος η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας
  • Δείχνουν απλά τον φόβο τους...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/11
  • Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η εξαγγελθείσα κινητοποίηση των εφοριακών...
  • ΚΚΕ:Αναλυτική ενημέρωση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων
Μακριά από την ανάγκη για απολύτως δωρεάν καθολικούς περιοδικούς ελέγχους1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πρόοδος η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας2 Δείχνουν απλά τον φόβο τους...3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/114 Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η εξαγγελθείσα κινητοποίηση των εφοριακών...5 ΚΚΕ:Αναλυτική ενημέρωση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ουσιαστική ενημέρωση…

Η κυβερνητική συσκότιση σημαντικών στοιχείων για την εξέλιξη της πανδημίας, οι μεθοδεύσεις σε ό,τι αφορά το τι δημοσιεύεται και τι όχι, αλλά και η πραγματική απουσία στοιχείων λόγω ελλιπούς ή ανύπαρκτης πρόληψης και ιχνηλάτησης σε μια σειρά κρίσιμους χώρους, δεν είναι καινούργιο «φρούτο». Ούτε είναι βέβαια ζήτημα «ανικανότητα... Περισσότερα

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Πάνω από 400 χιλιάδες νεκροί σε όλο τον κόσμο

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Πάνω από 400 χιλιάδες νεκροί σε όλο τον κόσμο

Ο αριθμός των νεκρών σε όλο τον κόσμο από τη νόσο COVID-19 ξεπέρασε πλέον τις 400 χιλιάδες, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2 είναι πάνω από 7 εκατομμύρια, με την αμερικανική ήπειρο να παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 8.30 το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 402.852 σε σύνολο 7.015.128 κρουσμάτων.

Στις ΗΠΑ, το τελευταίο 24ωρο και έως τις 3.30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, καταμετρήθηκαν 691 επιπλέον θάνατοι. Έτσι, ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε τους 110.482, ενώ έχουν καταγραφεί 1.938.842 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό στον κόσμο σε απόλυτες τιμές.

Σε έξαρση στη Λατινική Αμερική εκτός από την Κούβα

Η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη έξαρση σε όλες σχεδόν τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονται συνολικά σε 37.312 και τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν φθάσει τα 685.427.

Στη Χιλή, οι αρχές αναθεώρησαν προς τα πάνω χθες τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, προσθέτοντας σ’ αυτόν άλλους 653 θανάτους που είχαν σημειωθεί τον Μάρτη και τον Απρίλη, γεγονός που αύξησε το σύνολο σε 2.290. Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 96 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 6.405 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 134.150.

Στο Μεξικό, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες 188 επιπλέον θανάτους και 3.484 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει έτσι τους 13.699 θανάτους επί συνόλου 117.103 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον ιό.

Στον Παναμά, η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 7 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 421 νέα κρούσματα, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 393 νεκρούς επί συνόλου 16.425 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Εντελώς αντίθετη είναι η εικόνα στην Κούβα, η οποία χάρη στο υποδειγματικό σύστημα Υγείας που διαθέτει, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα όχι μόνο για τη Λατινική Αμερική αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Στο Νησί της Επανάστασης, για όγδοη συνεχή ημέρα δεν καταγράφηκαν θάνατοι από τον κορονοϊό και ο πρόεδρος της χώρας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ανακοίνωσε ότι η πανδημία είναι «υπό έλεγχο» στο νησί. Εντός της εβδομάδας είναι πιθανόν να ανακοινωθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι αρχές για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Πρόσθεσε όμως ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει στους πολίτες πώς και πότε θα ξεκινήσει η άρση των μέτρων καραντίνας.

Στην Κούβα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί συνολικά 2.191 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 83 θάνατοι. Καθώς οι 1.862 ασθενείς ανάρρωσαν και δύο αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στις χώρες τους, τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 244.

Αύξηση των κρουσμάτων στην Πολωνία

Στον υπόλοιπο κόσμο η πανδημία παρουσιάζει σημάδια ύφεσης, χωρίς όμως να λείπουν και φαινόμενα «αναζωπύρωσης», όπως για παράδειγμα στην Πολωνία.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι το Σαββατοκύριακο καταγράφηκε θεαματική αύξηση των μολύνσεων από τον κορονοϊό, που εντοπίστηκε κυρίως σε ανθρακωρυχείο στο νότιο τμήμα της χώρας. Η χώρα κατέγραψε 1.151 κρούσματα μόλυνσης, 576 το Σάββατο και άλλα 575 την Κυριακή.

Από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν, σχεδόν τα δύο τρίτα είναι εργαζόμενοι στο ανθρακωρυχείο Ζοφιόφκα και μέλη των οικογενειών τους, στην πόλη Γιαστρσέμπιε-Ζντρόι, διευκρίνισε το πολωνικό υπουργείο Υγείας.

Η Πολωνία των 38 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραφε ως χθες 1.157 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 26.561 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Κατά τα άλλα, στη Γερμανία, τα θύματα του κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 6 το προηγούμενο 24ωρο, ενώ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 214 κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο συνολικός απολογισμός στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 8.674 νεκρούς επί συνόλου 184.193 κρουσμάτων.

Στην Αίγυπτο, άλλοι 39 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές χθες Κυριακή, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.467 νέα κρούσματα μόλυνσης, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει έτσι τους 1.237 νεκρούς επί συνόλου 34.079 μολύνσεων.

Τέλος, στη Νέα Ζηλανδία, η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν δήλωσε σήμερα πως όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού στη χώρα θα αρθούν από αύριο, Τρίτη, εκτός από περιορισμούς στα σύνορα, καθώς ο ιός έχει εξαλειφθεί από τη χώρα.

Νωρίτερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας είχαν ανακοινώσει πως δεν υπάρχει πλέον κανένα ενεργό κρούσμα του κορονοϊού, καθώς πήρε εξιτήριο ο τελευταίος ασθενής που εξακολουθούσε να βρίσκεται σε απομόνωση. Η χώρα του Νότιου Ειρηνικού, με πληθυσμό πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, κατέγραψε 1.154 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 22 θανάτους.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

Έχει διαβαστεί 61 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος Β 3-5 μποφόρ

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 2 ως 7 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 5 ως 8 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 193 επισκέπτες και 1 μέλος.