Του Αλέκου Χατζηκωστα * Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και παίρνει διαστάσεις. Η κρίση ψυχικής υγείας στα παιδιά παγκοσμίως επιδεινώνεται και έφθασε σε κρίσιμο σημείο, από την «ανεξέλεγκτη εξάπλωση» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , σύμφωνα για παράδειγμα με έκθεση της οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών «KidsRig... Περισσότερα
Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη σε δομές Υγείας στην Ημαθία
από Η Άλλη Άποψη
Τη Δευτέρα 26/7 πραγματοποιήθηκε περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη μαζί με στελέχη της ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στο ΓΝ Βέροιας . Κατά την επίσκεψη έγινε συνάντηση με τον υποδντη του Κ.Υ Αλεξάνδρειας κ.Γιάννη Σεϊμένη και τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας κ. Πλιογκα Ηλία . Παράλληλα έγινε συνάντηση με μέλη του ΔΣ της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Ημαθίας και του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Βέροιας.
Στη συζήτηση αναδείχτηκαν τα προβλήματα δημόσιου συστήματος υγείας και τα προβλήματα των εργαζομένων γιατρών ,νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού. Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού τα προβλήματα διογκώνονται , οι καθυστερήσεις για τη νοσηλεία των ασθενών εντείνονται με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να καταφεύγουν στις ιδιωτικές δομές βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να βρουν την υγεία τους.
Αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΥ που προωθεί ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα των επιχειρηματιών στην υγεία μέσα από τα ΣΔΙΤ. Τέλος σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα είναι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο δίπλα στους εργαζόμενους στην υγεία .