Τρίτη, 01 Δεκ, 2020

  • Όχι υπεκφυγές, αλλά ξεκάθαρο ΟΧΙ!
  • ΟΑΕΔ: Από τις 7 Δεκέμβρη η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Χριστουγέννων
  • Δήμος Νάουσας: Ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένους από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης
  • Και όμως …κινείται!
  • Μακριά από την ανάγκη για απολύτως δωρεάν καθολικούς περιοδικούς ελέγχους
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πρόοδος η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας
Όχι υπεκφυγές, αλλά ξεκάθαρο ΟΧΙ!1 ΟΑΕΔ: Από τις 7 Δεκέμβρη η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Χριστουγέννων2 Δήμος Νάουσας: Ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένους από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης3 Και όμως …κινείται!4 Μακριά από την ανάγκη για απολύτως δωρεάν καθολικούς περιοδικούς ελέγχους5 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πρόοδος η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ουσιαστική ενημέρωση…

Η κυβερνητική συσκότιση σημαντικών στοιχείων για την εξέλιξη της πανδημίας, οι μεθοδεύσεις σε ό,τι αφορά το τι δημοσιεύεται και τι όχι, αλλά και η πραγματική απουσία στοιχείων λόγω ελλιπούς ή ανύπαρκτης πρόληψης και ιχνηλάτησης σε μια σειρά κρίσιμους χώρους, δεν είναι καινούργιο «φρούτο». Ούτε είναι βέβαια ζήτημα «ανικανότητα... Περισσότερα

Συνάντηση του Δημάρχου Νάουσας με τον Πρόεδρο του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας “Δεσμός”

από Η Άλλη Άποψη
Συνάντηση του Δημάρχου Νάουσας  με τον Πρόεδρο του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας “Δεσμός”

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας “Δεσμός” κ.Γραμματικόπουλος Ηλίας συναντήθηκε σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα με τον Δήμαρχο της ηρωικής πόλης της Νάουσας κ.Κουτσογιάννη Νικόλαο και με την Ειδική Σύμβουλο σε θέματα υγείας κ.Αραμπατζή Στέλλα, για να τους ενημερώσει σχετικά με τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης και να αναπτύξουν συνεργασίες με τον Δήμο Νάουσας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και ενσωμάτωσης στην εργασία των ευπαθών ομάδων πληθυσμού με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Ο Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. “Δεσμός”, αρχικά τόνισε ότι ο κοινωνικός συνεταιρισμός αποτελεί την μοναδική στην Ημαθία Μονάδα Ψυχικής Υγείας που σκοπό έχει την κοινωνική ενσωμάτωση και καταπολέμηση της φτώχειας ως κεφαλαιώδη αρχή για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, όπως είναι οι λήπτες των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, και στόχο έχει την ανάπτυξη δράσεων και στη Νάουσα με την υποστήριξη του Δήμου.

Ο κ.Κουτσογιάννης ενημερώθηκε επίσης για τις έως τώρα δράσεις του κοινωνικού συνεταιρισμού (συνεργείο καθαριότητας, ανάθεση κυλικείου από ΚΕΠΑ στο Χώρο Τεχνών, κατασκευές ξύλου με χρήση CnC μηχανήματος) και την αναγκαιότητα περαιτέρω έμπρακτης στήριξης από μέρους του Δήμου Νάουσας σε δράσεις που μπορούν να ωφελήσουν άμεσα και να εξασφαλίσουν θέσεις προστατευμένης εργασίας σε λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η ανάδειξη της διττής ιδιότητάς του Κοι.Σ.Π.Ε. “Δεσμός” ως κοινωνική επιχείρηση αλλά και ταυτόχρονα ως μονάδα ψυχικής υγείας, όπως επίσης και η αξιοποίηση του ρόλου των Κοινωνικών Συνεταιρισμών ως την περισσότερο “καθαρή” περίπτωση κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τονίστηκε από τον κ.Γραμματικόπουλο, σημειώνοντας ότι χρειάζεται η παρότρυνση του ευρύτερου δημόσιου τομέα για επιχειρησιακή στήριξη των Κοι.Σ.Π.Ε. μέσω της αξιοποίησης των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουν.

Συζητήθηκε επίσης πρόταση υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας, σε συνεργασία με τον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας και τον Κοι.Σ.Π.Ε. “Δεσμός” να οργανωθεί μια ημερίδα για την ψυχική υγεία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Νάουσα, ενώ ο Δήμαρχος Νάουσας ανταποκρίθηκε θετικά και στις μελλοντικές προτάσεις δυνατότητας ανάθεσης έργων στον Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας.

Έχει διαβαστεί 194 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα


Θερμοκρασία °C
Άνεμος 0 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 236 επισκέπτες και 1 μέλος.