Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια2 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου3 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη4 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση5 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Προαναγγέλλει άρση των περιορισμών τον Μάρτη για να λειτουργήσει η αγορά

από Η Άλλη Άποψη
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Προαναγγέλλει άρση των περιορισμών τον Μάρτη για να λειτουργήσει η αγορά

Η λογική όλων των χωρών στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης είναι πως οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, συνεχίζοντας την κυβερνητική τακτική του εφησυχασμού. 

Με πρόσχημα την τακτική των ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες αντιμετωπίζουν την πανδημία με τη λογική του "κόστους - οφέλους", ο υπ. Υγείας προετοιμάζει το έδαφος για την πλήρη κατάργηση των περιορισμών από τον Μάρτιο, ενόψει καλοκαιριού κι ενώ η πανδημία δεν έχει τελειώσει και μάλιστα με τους σκληρούς δείκτες (θανάτους και διασωληνώσεις) να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Καταγράφονται πάνω από 25.000 νεκροί από την πανδημία στην Ελλάδα. 

Επιμένει να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας, κυρίως χωρίς να ενισχύσει τις δομές της δημόσιας υγείας κάνοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα - κουρελόχαρτα για να λειτουργήσει η αγορά και να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο. 

Για να δικαιολογήσει την εγκληματική στάση της κυβέρνησης, μάλιστα, ανέφερε πως το ποσοστό εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό τώρα, είναι άνω του 81% ενώ επικαλέστηκε τη μικρή μείωση των διασωληνωμένων και των εξιτηρίων, «κάτι που δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση», όπως είπε, χωρίς να αναφέρει τίποτα για την ενίσχυση του εξουθενωμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κι όλα αυτά όταν ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε πως «όλοι ειδικοί λένε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο» και πως «δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας».

Σχετικά με τη συζήτηση για τέταρτη δόση εμβολίου, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τους επιστήμονες και τον ΕΜΑ. Ενδεχομένως, εάν χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης αλλά αυτή η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη, κατέληξε.


Έχει διαβαστεί 757 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 706 επισκέπτες και 0 μέλη.