Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Στους 7 μήνες θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση

από Η Άλλη Άποψη
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Στους 7 μήνες θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση

Στους 7 μήνες θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους ενήλικες δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι το μέτρο θα έχει εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου. Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει ισχύ για εννιά μήνες, αφορά μόνο τα ταξίδια εντός της ΕΕ.

Ακόμη ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ένα μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

Σχετικά με την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την έλλειψη των self test για τους μαθητές και τις πολλές καταγγελίες γονέων ότι δεν κατάφεραν να τα προμηθευτούν, ο Θ. Πλεύρης προσπάθησε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, σημειώνοντας ότι το έλαβε περίπου ένα 88% των δικαιούχων. Για όσους δεν πρόλαβαν να τα πάρουν, και δεδομένου ότι τη Δευτέρα ανοίγουν οι σχολικές μονάδες, σημείωσε ότι οι μαθητές θα μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν αύριο στις σχολικές μονάδες που έχουν self test και όσες από αυτές έχουν έλλειψη θα απευθυνθούν στις Διοικήσεις.

Ερωτώμενος για την κατάσταση στα νοσοκομεία που είναι στο «κόκκινο» ο υπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο που θα έχει ισχύ ένα μήνα και στην ουσία συνεχίζει τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε μια νόσου, όπως τη μετατροπή του Σισμανογλείου σε covid νοσοκομείο, αλλά και το κλείσιμο των εφημεριών στο Παίδων Πεντέλης που θα φέρει τεράστια πίεση στα άλλα, μόλις δύο, παιδιατρικά νοσοκομεία.

Σχετικά με τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι εξετάζεται να υπάρξει ρύθμιση που κανένας ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον χώρο της υγείας. Αυτό σημαίνει ότι όποιος είναι ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να προσληφθεί αλλά και για όσους είναι σε αναστολή θα σημάνει ότι θα καταγγελθεί η σύμβασή τους καθώς δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις.


Έχει διαβαστεί 993 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 527 επισκέπτες και 0 μέλη.