Παρασκευή, 23 Αύγ, 2019

  • Ο λαός θα πληρώσει τα σπασμένα των εξαγγελιών Μητσοτάκη
  • Τεράστια οικολογική καταστροφή στον «πνεύμονα» της Γης
  • Πρωτοβουλία για το Παιδί: Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας
  • Αυτά τα τείχη δεν ενοχλούν;
  •  Α. Τζιτζικώστας από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Με συνεννόηση, σύνθεση και συνεργασία αυτά τα χρόνια καταφέραμε όλοι μαζί να πάμε τον τόπο μας μπροστά»
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Δημιούργησε «ομάδα εργασίας» που θα επεξεργαστεί προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης
Ο λαός θα πληρώσει τα σπασμένα των εξαγγελιών Μητσοτάκη1 Τεράστια οικολογική καταστροφή στον «πνεύμονα» της Γης2 Πρωτοβουλία για το Παιδί: Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας3 Αυτά τα τείχη δεν ενοχλούν;4  Α. Τζιτζικώστας από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Με συνεννόηση, σύνθεση και συνεργασία αυτά τα χρόνια καταφέραμε όλοι μαζί να πάμε τον τόπο μας μπροστά»5 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Δημιούργησε «ομάδα εργασίας» που θα επεξεργαστεί προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Απλή αναλογική. Ήταν ανάγκη, έγινε νόμος, εμείς πρέπει να την κάνουμε πράξη

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Απλή αναλογική. Ήταν ανάγκη, έγινε νόμος, εμείς πρέπει να την κάνουμε πράξη

Σήμερα μπορούμε με σιγουριά να επιβεβαιώσουμε τις καταστροφικές συνέπειες του «Καλλικράτη» στο επίπεδο λειτουργίας των θεσμών, της δημοκρατίας, της συμμετοχής αλλά και στο οικονομικό επίπεδο. Η πιστή εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών και στοχεύσεων, έχει επιδράσει διαλυτικά στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. Η θεσμική αναγέννηση του ρόλου των Δήμων, ο εκδημοκρατισμός τους, η οικονομική και λειτουργική τους στήριξη είναι άμεσα απαραίτητες.

Ο «Κλεισθένης Ι» έρχεται και βάζει ένα νέο σχέδιο για αλλαγή του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βάσει τις πραγματικές ανάγκες κάθε τόπου και κάθε Δήμου. Ένας πυλώνας αυτού του σχεδίου είναι η θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής για την εκλογή των Δημοτικών Συμβουλίων. Η απλή αναλογική δίνει την δυνατότητα να περάσουμε από την συγκεντρωτική πρακτική του «πανίσχυρου Δημάρχου», στη λογική των Δημοτικών Συμβουλίων της συνεργασίας, της συνεννόησης, των συναποφάσεων και της συνέργειας.

Η εφαρμογή της απλής αναλογικής θα ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα ενισχυθεί η δημοκρατία, η αυτοτέλεια, η διαφάνεια και ο έλεγχος. Θα κινητοποιήσει δυνάμεις που ως σήμερα παρέμεναν ανενεργές μέσα στο πλαίσιο της παντοδύναμης δημοτικής αρχής – εξουσίας. Θα αντικαταστήσει την προσωποκεντρική εξουσία που είχαμε ως σήμερα, με την αξία της συλλογικής ευθύνης και της κοινωνικής συμμετοχής. Παράλληλα ενισχύει την συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις και έτσι θα εκφράζονται με πιο αυθεντικό τρόπο οι τοπικές κοινωνίες.

Ο συνδυασμός μας «Προτεραιότητα στον Πολίτη» και οι «Πολίτες σε Δράση» που τον πλαισιώνουν, όντας πιστοί στο θεσμό της απλή αναλογικής, εγγυόμαστε πως θα υπηρετήσουμε και θα στηρίξουμε αυτή την ποιοτική αναβάθμιση στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση του Δήμου.

Τολιόπουλος Αντώνης

Ηλ/γος Μηχ.-Μηχ Υπολογιστών, Εκπαιδευτικός

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος ΔΕ Βέροιας

Προτεραιότητα στον Πολίτη – Αντώνης Μαρκούλης

 

 

Έχει διαβαστεί 57 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 23 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Σάββατο, 24 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 141 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά