Κυριακή, 29 Νοέ, 2020

 • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 622)
 • Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα : "Λήψη μέτρων για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των επικουρικών διασωστών του ΕΚΑΒ και για τη μονιμοποίησή τους"
 • Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για το θάνατο του Θανάση Γεωργιάδη
 • ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ: 200 χρόνια από τη γέννησή του
 • ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανέξοδες υποσχέσεις και παιχνίδια επικοινωνίας από τον Πρωθυπουργό
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 622)1 Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα : "Λήψη μέτρων για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των επικουρικών διασωστών του ΕΚΑΒ και για τη μονιμοποίησή τους"2 Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για το θάνατο του Θανάση Γεωργιάδη 3 ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ: 200 χρόνια από τη γέννησή του4 ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανέξοδες υποσχέσεις και παιχνίδια επικοινωνίας από τον Πρωθυπουργό5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/116

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις

Με αφορμή την άσχημη πορεία της πανδημίας και σε επίπεδο Ημαθίας, ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις (να σταματήσει δηλαδή το "κρυφτούλι" ή η παραπληροφόρηση) από κάθε αρμόδιο για τα παρακάτω ζητήματα που τα θέτουμε εδώ και μήνες (Αφορά πρώτιστα ΕΟΔΥ, αλλά και Διοίκηση Νοσοκομείου, τοπικές αρχές- Πόσα τεστ έχουν γίνει μέχρι τώρα (όσοι βρέθ... Περισσότερα

«Καλλίστρατε, γιατί να σε ψηφίσω;»

από Η Άλλη Άποψη
«Καλλίστρατε, γιατί να σε ψηφίσω;»

Ζητώ την ψήφο σας επειδή πιστεύω στη συμμετοχή, στη δουλειά και στο αποτέλεσμα. Με τη θεωρία ποτέ δεν τα πήγα πολύ καλά. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας θα συμμετέχω με λύσεις που μελετάω καιρό. Θα εργάζομαι για την πόλη και τα χωριά μας σε μια περίοδο που πολλά αλλάζουν. Η αγροτική παραγωγή εξελίσσεται. Η ψηφιακή επικοινωνία επιταχύνει διαδικασίες. Ο τουρισμός γίνεται μοχλός ανάπτυξης. Ο πληθυσμός μεγαλώνει, αγωνιά και αξίζει πρόνοια και σιγουριά.

Να με ψηφίσετε, γιατί η Βέροια χρειάζεται νέους ανθρώπους, μετριοπαθείς στην έκφρασή τους και δημοκράτες στη δράση τους. Χρειάζεται επίσης, εκείνους που έχουν αναπτύξει πολιτική συνείδηση και πιστεύουν πως σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα που έχει περάσει πολλά και η κεντρική διοίκηση αδυνατεί ή είναι απρόθυμη να τη βοηθήσει να τ΄ αφήσει πίσω, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η μόνη διέξοδος, για να δείξουμε πώς θέλουμε να γίνονται τα πράγματα.

Θέτω υποψηφιότητα για το Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας, γιατί θέλω να υπηρετήσω τους δρόμους που περνώ, τις γειτονιές που μεγάλωσα και ζω, τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι σήμερα, θα γνωρίσω αύριο και επιθυμώ να κοιτάζω στα μάτια για πάντα. Θέτω υποψηφιότητα γιατί είναι μία άσκηση ανθρωπιάς, να υποτάσσεις το «εγώ» σου στις ανάγκες του «εμείς» κι εγώ θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Θέλω αυτό το «Ν’ αγαπάς την ευθύνη» του Καζαντζάκη να μην το μνημονεύω απλώς, αλλά να το τιμώ.

Ονειρεύομαι πρόοδο στη Βέροια ανάλογη με την ιστορία μας. Ονειρεύομαι ότι περνάμε σε μια νέα γενιά πολιτικών, που δεν έχουν φθαρεί από τα χρόνια της μεταπολίτευσης και της κρίσης και έχουν αισιοδοξία, γνώση και μία νέα ματιά για το πώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί, εδώ, στον τόπο μας. 

Έχοντας ζήσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σουηδία φέρνω μια σειρά από ιδέες που τις έχω δει να εφαρμόζονται στο εξωτερικό και πιστεύω ότι μπορούμε να τις εφαρμόσουμε και στη Βέροια.  Όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας έκανα κάθε δυνατή προσπάθεια για να τις παρουσιάσω.  Συνοψίζονται στο τετράπτυχο εξωστρέφεια, επένδυση στις νέες τεχνολογίες, αλληλεγγύη, και διαφάνεια.

Η εξωστρέφεια οδηγεί στη δημιουργία πλούτου και νέων θέσεων εργασίας. Τονώνει το εμπόριο και μπορεί να φωτίσει την πόλη μας στον οικονομικό χάρτη.  Ο τουριστικός κλάδος – που μαζί με τον αγροτικό θεμελιώνουν την αναπτυξιακή βάση της Βέροιας - είναι πεδίο εξωστρέφειας.  Η καλλιέργεια διαπολιτισμικών σχέσεων με άλλες χώρες και με σημείο συνάντησης, το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα, είναι ένας άξονας πολιτικής πάνω στον οποίο πολλές πρακτικές δράσεις μπορούν να αναπτυχθούν.  Για παράδειγμα, η διοργάνωση ενός θερινού σχολείου στη Βέροια με πρόσκληση που θα απευθύνεται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού με προγράμματα ελληνιστικών σπουδών μπορεί να προβάλλει την περιοχή μας με πολλαπλά οφέλη για αυτή.

Η επένδυση στις νέες τεχνολογίες είναι απαραίτητη τόσο για τη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας όσο και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.  Η δημιουργία ενός δημοτικού γραφείου καινοτομίας που θα μπορεί να συνδέσει νέους επιχειρηματίες με πιθανούς χρηματοδότες για τις νεοφυείς επιχειρηματικές τους ιδέες θα βοηθήσει νέους ανθρώπους να μείνουν και να δημιουργήσουν εδώ, στον τόπο μας. Παράλληλα δεν θα αποκόπτονται από ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργούνται σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα.  Επιπλέον, η τεχνολογία σε διαφορετικές εκφάνσεις της είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημοτικής αρχής σε πολλούς καίριους τομείς της καθημερινότητας όπως: τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων και τη χρήση δημοτικών ποδηλάτων, την τουριστική ανάδειξη του ιστορικού αστικού ιστού , την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και αύξησης των υιοθεσιών αδέσποτων ζώων μέσω social media.

Και ενώ πρέπει να ατενίζουμε το αύριο με εξωστρέφεια, αισιοδοξία και αγωνιστικό πνεύμα, δεν πρέπει να λησμονούμε το χθες και να τιμούμε τους ηλικιωμένους που πάλεψαν για να δημιουργήσουν ένα κόσμο καλύτερο από αυτόν που οι ίδιοι παρέλαβαν.  Για αυτό πιστεύω ότι πρέπει να ενεργοποιηθούμε ακόμη περισσότερο στον τομέα της πρόνοιας με την δημιουργία περισσότερων μονάδων κοινωνικής στήριξης των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους

Όλα αυτά όμως έχουν νόημα όταν αφορούν στους δημότες και γίνονται εντός ενός πλαισίου διαφάνειας.  Η άμεση ενημέρωση και αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες μέσω του διαδικτύου,  αλλά και η ζωντανή κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δύο μόνο τρόποι που αυτή η ιερή σχέση εμπιστοσύνης μπορεί να στηριχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής.  

Στην επόμενη δημοτική διοίκηση το κρίσιμο μέγεθος θα είναι οι δυνάμεις συνεργασίας και όχι, οι διαχωριστικές κομματικές γραμμές. Γι’ αυτό συστρατεύθηκα με τον συνδυασμό «Δράση με Γνώση» του Κώστα Βοργιαζίδη. Γιατί εκπροσωπεί την ενωτική νοοτροπία που χρειαζόμαστε. Γιατί είναι σημαντικό να εκφράζουμε την πολιτική μας θέση αναζητώντας κοινούς δρόμους. Ευθέως. Δίχως υπεκφυγές. Με απλότητα και αλήθεια.

Να με ψηφίσετε στις 26 Μαΐου, ελπίζω να το κάνετε. Θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου για να δικαιώσω την ψήφο σας.  Θέλω και μπορώ να σταθώ αντάξιος της ελπίδας και της εμπιστοσύνης σας.

 

* Του Καλλίστρατου Γρηγοριάδη

Πολιτικός Επιστήμονας, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας με το συνδυασμό “Δράση με Γνώση” του Κων/νου Βοργιαζίδη

Έχει διαβαστεί 91 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 12 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 1 ως 9 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 173 επισκέπτες και 0 μέλη.