Τρίτη, 21 Σεπ, 2021

  • Παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Συνταγματική η υποχρεωτική διενέργεια self-test στο δημόσιο
  • Στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπ. Υγείας λόγω αύξησης του ιικού φορτίου
  • Εθελοντική δράση στην Αλεξάνδρεια: «Δίνουμε χρώμα σε γωνιές του Δήμου»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/9
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ένα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»
Παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Συνταγματική η υποχρεωτική διενέργεια self-test στο δημόσιο2 Στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπ. Υγείας λόγω αύξησης του ιικού φορτίου3 Εθελοντική δράση στην Αλεξάνδρεια: «Δίνουμε χρώμα σε γωνιές του Δήμου»4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/95 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ένα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σχεδόν 1 εκατομμύριο οι άνεργοι στη χώρα

Κοντά στο 1 εκατομμύριο καταγράφονται οι άνεργοι στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την εγγεγραμμένη ανεργία τον μήνα Αύγουστο 2021. Συγκεκριμένα συνολικά οι άνεργοι (αναζητούντες και μη αναζητούντες εργασία) ανέρχονται σε 996.733 (977.325 αναζητούντες εργασία και 19.408 μη αναζητούντες εργασία).Πιο α... Περισσότερα

«Εμβολιαστές, «αντιεμβολιαστές» και η πραγματικότητα

από Η Άλλη Άποψη
«Εμβολιαστές,  «αντιεμβολιαστές» και η πραγματικότητα

Από την αρχή ξεκαθαρίζουμε ότι ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος. Υποστηρίζουμε πως χρειάζεται μαζικός οργανωμένος εμβολιασμός, με όλα τα ασφαλή εμβόλια, τα οποία η κυβέρνηση δεν φρόντισε να εξασφαλίσει. Διεκδικούμε την αναγκαία στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων με όλο το απαραίτητο προσωπικό .

Η αξία του οργανωμένου μαζικού εμβολιασμού στα λοιμώδη νοσήματα είναι επίτευγμα και κατάκτηση της ανθρωπότητας. Τα εμβόλια για την COVID-19 έχουν ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους απέναντι στη βαριά εξέλιξη της νόσου. Ταυτόχρονα, με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, το εμβόλιο προστατεύει κυρίως αυτόν που το κάνει, μειώνει τη μεταδοτικότητα (ένας ασυμπτωματικός ασθενής μεταδίδει λιγότερο), πληθαίνουν οι επιστημονικές δημοσιεύσεις που αποδεικνύουν τη μείωση της συχνότητας μετά-COVID συνδρόμου (μακροπρόθεσμες επιπλοκές της νόσου) στους εμβολιασμένους.

Ο εμβολιασμός έγινε αντικείμενο σφοδρών ανταγωνισμών μεταξύ καπιταλιστικών κρατών, εργαλείο για γεωπολιτικά παιχνίδια, καθυστερήσεις προπληρωμένων παραγγελιών από χρήματα των λαών. Ένα πανανθρώπινο αγαθό έχει μετατραπεί σε ένα χρυσοφόρο εμπόρευμα.

Και φυσικά το ζητούμενο δεν είναι μόνο ο αναγκαίος εμβολιασμός, αλλά συνολικά η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Γνωρίζουμε ότι η πανδημία έχει ακόμα δρόμο. Γι' αυτό ο αγώνας για δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, για προμήθεια όλων των αναγκαίων φαρμάκων, υλικών, επιστημονικών επιτευγμάτων, η καθημερινή πάλη για όλες τις συνθήκες ζωής και διαβίωσης που επηρεάζουν άμεσα την υγεία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, συνεχίζεται.

Ταυτόχρονα τονίζουμε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μπορούσε να εξετασθεί μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και με αυστηρές προϋποθέσεις, που θα τις διασφάλιζε ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας και όχι να αξιοποιείται ως “εργαλείο” συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών, ενίσχυσης του “κοινωνικού αυτοματισμού” και διώξεων σε βάρος εργαζομένων, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν άκουσε τη φωνή των μαχόμενων υγειονομικών για τη αντιμετώπιση της πανδημίας, εργαλειοποίησε την επιστημονική γνώση και τους επιστήμονες, ενώ με αφορμή το ζήτημα των εμβολιασμών.

Έτσι το τελευταίο διάστημα καλλιεργεί το κάλπικο δίπολο του «κοινωνικού αυτοματισμού» στήνοντας «εμβολιαστές» απέναντι σε «αντιεμβολιαστές» κάτι που τροφοδοτήθηκε και από τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις (ΦΩΤΟ από τη Βέροια) ενάντια στην «υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών».

Ταυτόχρονα, με την προβολή των πρωτοβουλιών αυτών από διάφορα Μέσα «βγάζει μάτι» η προσπάθεια που γίνεται να τροφοδοτηθούν τέτοιες κινήσεις, ώστε να τσουβαλιάζεται με τις «ψεκασμένες» θεωρίες η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια από τη διαχείριση της πανδημίας. Γι' αυτό και τέτοιου είδους συγκεντρώσεις αποτελούν τον καλύτερο «χορηγό» της κυβερνητικής πολιτικής, που θέλει από τη μία τον λαό «υπεύθυνο» για τα τραγικά αποτελέσματα της πανδημίας και από την άλλη να αποδέχεται ως «κανονικότητα» τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, τα «πρωτόκολλα» - λάστιχο της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ κ.ο.κ. Με ισχυρές δόσεις ανορθολογισμού, που καλλιεργείται από την κρατική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας, από τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες λόγω της εμπορευματοποίησης της Υγείας και του Φαρμάκου, τον τόνο σε αυτές τις συγκεντρώσεις έδιναν διάφοροι ρασοφόροι και κομπογιαννίτες που αντιδρούν στα «εμβόλια - τσιπάκια», ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και φασιστοειδή ανάμεσά τους.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αξιοποιεί τέτοιου είδους αντιδράσεις. Τα ίδια έκανε και τον περασμένο Νοέμβρη, όταν οι μαθητές διεκδικούσαν να κάνουν μάθημα σε ασφαλείς σχολικές αίθουσες και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της τους παρουσίαζαν σαν «αρνητές της μάσκας», τσουβαλιάζοντάς τους με αντιδράσεις περιθωριακών συνωμοσιολόγων και πρώην χρυσαυγιτών, μια προσπάθεια που βέβαια έπεσε στο κενό.

«Βγάζει μάτι» λοιπόν το σκηνικό που στήνεται: Η προσπάθεια, μέσα από τον εγκλωβισμό της συζήτησης στην «υποχρεωτικότητα» των εμβολιασμών, να μένει στο απυρόβλητο η βασική αιτία της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, που δεν είναι άλλη από το εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας και το Φάρμακο - εμπόρευμα, που αποτελούν και τους βασικούς παράγοντες για την καθυστέρηση στους εμβολιασμούς.

Συνοψίζοντας:  Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα ασφαλή εμβόλια, με εξαντλητική ενημέρωση και απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα, με σοβαρή εμβολιαστική εκστρατεία (με δυνατότητες ουσιαστικής και προσωποποιημένης ενημέρωσης του λαού για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού), φαρμακοεπαγρύπνηση με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

 


Έχει διαβαστεί 2129 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 21 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 341 επισκέπτες και 0 μέλη.