Τρίτη, 21 Σεπ, 2021

  • Παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Συνταγματική η υποχρεωτική διενέργεια self-test στο δημόσιο
  • Στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπ. Υγείας λόγω αύξησης του ιικού φορτίου
  • Εθελοντική δράση στην Αλεξάνδρεια: «Δίνουμε χρώμα σε γωνιές του Δήμου»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/9
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ένα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»
Παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Συνταγματική η υποχρεωτική διενέργεια self-test στο δημόσιο2 Στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπ. Υγείας λόγω αύξησης του ιικού φορτίου3 Εθελοντική δράση στην Αλεξάνδρεια: «Δίνουμε χρώμα σε γωνιές του Δήμου»4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/95 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ένα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σχεδόν 1 εκατομμύριο οι άνεργοι στη χώρα

Κοντά στο 1 εκατομμύριο καταγράφονται οι άνεργοι στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την εγγεγραμμένη ανεργία τον μήνα Αύγουστο 2021. Συγκεκριμένα συνολικά οι άνεργοι (αναζητούντες και μη αναζητούντες εργασία) ανέρχονται σε 996.733 (977.325 αναζητούντες εργασία και 19.408 μη αναζητούντες εργασία).Πιο α... Περισσότερα

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία.

από Η Άλλη Άποψη
Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία.

Πήγαινα με τα πόδια στο μαγαζί από το σπίτι και αναρωτιόμουν αν όλα άλλαξαν τα δύο χρόνια που πέρασαν. Τόσα χρόνια και δεν έβλεπα ο έρμος ότι κάθε δύο χρόνια όλα  αλλάζουν και όλο τα ίδια μένουν που λέει και το άσμα. Νόμιζα ειλικρινά ότι κατέβηκε ο Θεός και  ξαναδημιούργησε τον κόσμο. Να που επαληθεύονται οι άγιοι πατέρες που μιλούν για την Δευτέρα παρουσία. Λες το σύστημα να βρήκε τρόπο να επιταχύνει την παρουσία μας εκεί;

 Ακούω και διαβάζω ότι οι δείκτες διαβίωσης των Νεολλήνων καθημερινά βελτιώνονται και προσπαθώ να θυμηθώ από πότε έχασα την επαφή μαζί τους. Στα εξήντα και βάλε άρχισα να αισθάνομαι υπερήφανος για την παλιγγενεσία της πατρίδας μου. Αισθάνομαι ότι το βελτιωμένο επίπεδο του Ελληνικού λαού ήρθε επιτέλους και σε μένα.

 Άραγε όμως ποιοί τόσα χρόνια τους έρμους τους δείκτες τους έχουν δεμένους και δεν ανεβαίνουν; Άρχισαν να μας περισσεύουν χρήματα και επί τέλους πρέπει να επανορθώσω γιατί οι λάθος επιλογές μου και όχι των διοικούντων με στέρησαν την χαρά της προόδου. Αν θυμάμαι καλά εδώ και σαράντα χρόνια εναλλαγής κυβερνήσεων για καμένη γη μιλούσαν αμέσως μετά τις εκλογές όταν το κυβερνητικό σκηνικό άλλαζε. Κάποιους από τους σημερινούς τους θυμάμαι ακόμη για τον ιδρώτα που έριχναν όταν μοχθούσαν να βγάλουν τα προς το ζην.

  Αναρωτιέμαι αν πρέπει να ασχοληθώ με τα επιτεύγματα της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Θεωρώ φρόνιμο να ασχοληθώ με τα της υγείας. Ας δούμε λοιπόν τώρα τι γίνεται με το θέμα της υγείας που δυστυχώς δεν άφησε ανεπηρέαστους  και δικούς μας ανθρώπους. Ο κορωνοϊός είχε προειδοποιήσει τους άρχοντες ότι ούτε ήρθε να παίξει ούτε να πει τσαου και να φύγει. Οι επιστήμονες ή ανεπαρκείς ήταν ή επικίνδυνοι αν δέχτηκαν να παίξουν το παίγνιο της κυβέρνησης. Από όχι μάσκες και μόνο οι άρρωστοι στα νοσοκομεία φθάσαμε στις εμπριμέ και έγχρωμες μάσκες. Από τα 10 λεπτά ή αξία τους ακολούθησε τις κακές μέρες του χρηματιστηρίου μιά και έγινε χρηματιστηριακό είδος.

http://www.alli-apopsi.gr/arthrographia/m-a-s-k-a-m-a-s-k-a-r-a-d-e-s.html?fbclid=IwAR3hMHxRCNejtWNOL_RICJrnythZW3gZbwOqP2mt041MfiYxJ6Is6wOmKmU.

 Οι απαγορεύσεις κατά το δοκούν που εξυπηρετούν συμφέροντα, από το χάος στα μέσα μαζικής μεταφοράς, από τις εντατικές μέσα και έξω από αυτές, το στενάχωρο επιλογής το ποιός θα ναι ο τυχερός και ποιός έχει πιθανότητα να ζήσει τι να θυμηθούμε; Το κόστος νοσηλείας και το μοιραίο του θανάτου.. μέχρι εδώ ήταν το λαδάκι του; Από τη θλίψη και αγωνία για το δικό τους άνθρωπο μέχρι το κλειστό φερμουάρ στο φέρετρο. Οι 13. 000 και πλέον θάνατοι ήταν κατόρθωμα η επιτυχία;  Οι θεραπείες επιφανών της κοινωνίας πανάκριβες αλλά σωτήριες όπως αποδείχτηκαν μέχρι την περιφρόνηση του πτωχού και άσημου τι να πούμε; Η πρόληψη των μέτρων χάθηκε από τις ασυναρτησίες των διοικούντων και από τις καθημερινές βλακώδες δήθεν ενημερώσεις των διάφορων μέσων ενημέρωσης που στη ουσία έπαιζαν παιχνίδια θανάτου, αλλά συμπαράστασης στους εργοδότες τους. Στο γυαλί καθημερινά η είδηση και η ενημέρωση για το οποιοδήποτε επιστημονικό θέμα γινόταν σήριαλ και ξεχειλωνόταν από επιτήδειους επιστήμονες και μη. Όταν καθημερινά τον  πολίτη τον εγκλωβίζεις και τον πιπιλίζεις αλλοπρόσαλλες πληροφορίες τι περίμενες; Ο Έλληνας είναι υπάκουος και σέβεται το δικαίωμα ζωής μέχρι που να καταλάβει ότι δεν τον δουλεύεις με την παραπληροφόρηση.

  Και ερχόμαστε στο εμβολιασμό. Από το παιχνίδι προώθησης συγκεκριμένων εμβολίων μέχρι την αργοπορία αποφάσεων και την χρησιμότητα όλων των διαθέσιμων που παγκόσμιος οργανισμός ενέκρινε.. Ε ναι μη περιμένεις με το φιλότιμο και τη δωροδοκία των 150 ευρώ να έχεις αποτελέσματα. Δεν πείθονται δυστυχώς οι μεγάλοι σε ηλικία γιατί απλά αμφέβαλλαν και σαν πιο θρήσκοι παρασύρονται καθημερινά από τους λόγους παπακαλόγηρων για δήθεν διαβόλου ενέργειες, για τσιπάκια και για ότι άλλα που δυστυχώς πολλούς τους έστειλαν αδιάβαστους. Ερχόμαστε σήμερα που οι μεταλλάξεις είναι γεγονός παγκόσμιο και από το φόβο της κατακραυγής και προσπαθούμε να πάρουμε μέτρα.. Κι άλλα μέτρα.

Να δούμε που θα φτάσουμε, πόσοι θα αφήσουν άτυχοι τα εγκόσμια αλλά και πόσοι θα καταστραφούν οικονομικά. Πάντοτε βέβαια οι μικρομεσαίοι γιατί πάντα υπήρχαν και υπάρχουν οι επιτήδειοι που όπως επί κατοχής τα οικονομάνε. Στη φουρτούνα χαίρονται.

 Έτσι λοιπόν είναι η ανάπτυξη. Με πειράζει ειλικρινά αυτή η αμετροέπεια των πολιτικών που σαν σωτήρες βαυκαλίζονται λες και δεν ήταν αυτοί που μας έφεραν εδώ. Δεν είναι δα και τα χρόνια πολλά που λίγο έλλειψε η πτώχευση της χώρας που ήταν προ των πυλών θα οδηγούσε τους Έλληνες σε καταστάσεις ανάλογες με πτωχευμένες χώρες, δες Αργεντινή, όπου οι ήχοι της κατσαρόλας ηχούσαν για καιρό. Ε λοιπόν ας είμαστε προσεκτικοί , ταπεινοί και να σιωπούμε  περισσότερο από ότι λαλούμε.

 Όσον αφορά τα μεγάλα κρατικά νοσοκομεία προς το παρών φαίνεται να γλύτωσαν το ξεπούλημα σε ιδιωτικά κεφάλαια λόγω του κορωνοϊού και εύχομαι να τα αφήσουν αλώβητα γιατί επιτελούν μεγάλο έργο παρά τις ελλείψεις σε επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Τοποθέτηση ανθρώπινου δυναμικού και τεχνολογικός εξοπλισμός είναι η μόνη λύση γιατί η υγεία είναι αγαθό μη διαπραγματεύσιμο και αφορά όλους τους πολίτες της χώρας.

 Προβλέπεται δύσκολη θα ναι η περίοδος που έρχεται και όσο χαμηλοί ειναι οι τόνοι των πολιτικών τόσο οι πολίτες θα ναι συμπαραστάτες και ανθεκτικοί σε όποιες αδυναμίες τους…

 

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Φαρμακοποιός, Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας 

Έχει διαβαστεί 2478 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 21 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 524 επισκέπτες και 0 μέλη.