Από πού να το πρωτοπιάσει κανείς με τον τραγικό θάνατο της 19χρονης στην Κεφαλονιά...Από την ευκολία με την οποία τα ναρκωτικά κυκλοφορούν σε έναν «τουριστικό παράδεισο»; Από τον σάπιο κόσμο του διαδικτύου και των social media, όπου σε κάθε στροφή παραμονεύει κι ένας μεγαλύτερος κίνδυνος; Από τις «αξίες» όπως «ο θάνατός σου η ζωή μου» ... Περισσότερα
Για τη νέα χρονιά
από Η Άλλη Άποψη
Το 2017, ξεκινάει με νέα βάρη για το λαό μας. Η επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή μας θα συνεχιστεί αμείωτα και τη νέα χρονιά καθώς μπροστά στη νέα αξιολόγηση και στις απαιτήσεις των οικονομικά ισχυρών ντόπιων και ξένων προδιαγράφεται νέα πίεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, σχεδιάζεται χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες.
Η κυβέρνηση αλλά και άλλα κόμματα ς, παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες για την κυβερνητική καρέκλα, καλλιεργούν στο λαό την ψεύτικη προσδοκία ότι η ανάκαμψη της οικονομίας μας θα βάλει δήθεν τέλος στις θυσίες του λαού, θα ανακόψει την πορεία επιδείνωσης της ζωής του.Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Ακόμη και αν υπάρξει κάποια ανάκαμψη, θα είναι για τα κέρδη των λίγων, θα είναι αβέβαιη, γιατί οι ίδιες οι εξελίξεις στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία είναι δυσοίωνες. Πάνω απ’ όλα θα είναι μια ανάκαμψη που όχι μόνο δεν θα αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες για το λαό, αλλά και θα συνοδευτεί με νέα μέτρα, «ματωμένα» πλεονάσματα, διαρκείς «κόφτες» εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.
Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας αλλά και γενικότερα, προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένων συγκρούσεων και ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμετέχει ενεργά σε όλους τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και καθησυχάζει τον ελληνικό λαό ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ είναι παράγοντας «ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή». Έχει νομιμοποιήσει στο Αιγαίο την παρουσία του ΝΑΤΟ, το οποίο δεν αναγνωρίζει θαλάσσια σύνορα και ενθαρρύνει την επιθετική στρατηγική της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή, στο άλυτο, για 42 χρόνια, πρόβλημα εισβολής - κατοχής στην Κύπρο, προτείνουν ως λύση την ντε φάκτο διχοτόμηση, μέσω ενός νέου σχεδίου τύπου «Ανάν». Είναι καθήκον και ανάγκη να δυναμώσει η φωνή απέναντι στους μακελάρηδες των λαών, η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.
Η εφημερίδα μας για μία ακόμη χρονιά θα βρίσκεται στις δημοσιογραφικές επάλξεις κοντά στις αγωνίες και τους αγώνες του λαού της περιοχής μας προβάλλοντας όχι απλά τα γεγονότα αλλά και τις αθέατες πλευρές τους, αναδεικνύοντας πάντα χωρίς φόβο αλλά με πάθος τις αιτίες και την διέξοδο!
Στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε η ουσιαστική γνώση είναι πραγματική δύναμη στα χέρια όσων δεν βολεύονται με την υπάρχουσα «τάξη πραγμάτων»,όσων ανησυχούν και δεν συμβιβάζονται σε μια κοινωνική πραγματικότητα χωρίς όραμα και ελπίδα. Και η εφημερίδα μας αυτό τον σκοπό θα βάλει όλα της τα δυνατά να υπηρετήσει με την μικρή αλλά γόνιμη, αντικειμενική και δημιουργική της φωνή!