Πέμπτη, 18 Ιούλ, 2019

  • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 22 26/07/2019
  • Ανακοίνωση Καρανικόλα για  για την μίσθωση του ακινήτου "Κιόσκι"
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: Δυναμικά παρούσα και στη νέα θητεία
  • Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες
  • Ορκίστηκε η νέα Βουλή
  • Τ. Μπαρτζώκας:«Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και την Ημαθία μας... Ξεκινάμε!»
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 22 26/07/20191 Ανακοίνωση Καρανικόλα για  για την μίσθωση του ακινήτου "Κιόσκι"2 Φρόσω Καρασαρλίδου: Δυναμικά παρούσα και στη νέα θητεία  3 Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες4 Ορκίστηκε η νέα Βουλή5 Τ. Μπαρτζώκας:«Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και την Ημαθία μας... Ξεκινάμε!»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και τώρα τι ψηφίζουμε;

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Και τώρα τι ψηφίζουμε;

Και τώρα τι ψηφίζουμε; Μα χωρίς δεύτερη σκέψη, ΚΚΕ. Γιατί:

Α) Το ΚΚΕ έχει μια συγκεκριμένη, σαφής και εξαρχής καθαρή θέση, για το τι φταίει για την σημερινή δυσχερής κατάσταση. Υποστηρίζει λοιπόν, ότι όσο το επάνω χέρι στην οικονομία έχουν οι τραπεζίτες, το μεγάλο βιομηχανικό κεφάλαιο, οι εφοπλιστές, οι διεθνείς οργανισμοί που τους υποστηρίζουν ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑ-Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα-Αγορές, η χώρα μας και κατά συνέπεια ο λαός της θα μετατρέπονται σε μέσο για τον παραπέρα πλουτισμό των παραπάνω. Και το πάνω χέρι στην οικονομία, εξασφαλίζουν στους φορείς αυτούς οι εδώ πολιτικοί τους εκπρόσωποι, είτε είναι συγκυβέρνηση είτε αξιωματική αντιπολίτευση.

Β) Πολλοί συμπολίτες μας, απλοϊκά τονίζουν την ανάγκη να φύγουν αυτοί που κυβερνούν τώρα, και πιστεύουν ότι αυτό που θα έρθει, σίγουρα δεν θα είναι χειρότερο από αυτό που ήδη υπάρχει. Αυτή την προσδοκία εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, γι΄αυτό  κάνει και υπόσχεται ότι θέλει, συνεργάζεται χωρίς αρχές με πολιτικούς γυρολόγους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ κλπ.

Ουδείς, μειώνει την αγωνία και την απαίτηση του λαού μας να σταματήσουν οι μνημονιακές  πολιτικές. Είναι ευχή και θέληση όλων μας. Όσο όμως, πιο δυνατό βγει το ΚΚΕ από αυτήν την εκλογική μάχη, δηλαδή τα λαϊκά στρώματα δείξουν τα «πραγματικά τους δόντια», τόσο οι κυβερνόντες  θα νιώθουν την πίεση και την ανάσα, την λαϊκή απαίτηση, να σταματήσει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική. Χωρίς αγωνιστική και πολιτική πίεση, όποιος και αν εκλεγεί δεν θα νιώθει την υποχρέωση να λύσει πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Γ) Πολλοί συμπολίτες μας, έχουν επηρεαστεί από μια γενικότερη προσπάθεια, καλλιέργειας κλίματος φόβου, ανασφάλειας, πανικού και αστάθειας. Ιδιαίτερα η προσπάθεια αυτή, γίνεται από την Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ. Όμως, ας γνωρίζουν καλά, ότι οι λεγόμενες «αγορές-δανειστές» δεν ανησυχούν τόσο για το ενδεχόμενο πολιτικής αλλαγής. Ξέρουν πολύ καλά, ότι κάποια στιγμή αυτό θα γίνει και έχουν λάβει τα μέτρα και τις δεσμεύσεις τους και από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και από ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά οικονομική αγορά δεν επενδύει ή δανείζει με το σκεπτικό ότι μια κυβέρνηση θα είναι εσαεί στην εξουσία.

Τι τους φοβίζει όμως; Η πολιτική αφύπνιση του λαού μας και η θέληση του για σύγκρουση με την ΕΕ, το ΔΝΤ, με τα ισχυρά μονοπωλιακά-τραπεζικά συμφέροντα που καρπώνονται ότι παράγει αυτή η χώρα και ο λαός της. Το ΚΚΕ συμβάλλει καθοριστικά στο να φουντώσει η φλόγα  της λαϊκής αφύπνισης. Αυτό πράγματι το φοβούνται. Γιάυτό όλη η δράση του ΚΚΕ αποσιωπάται. Δεκάδες  σχέδια νόμου έχουν κατατεθεί από το ΚΚΕ στη βουλή. Απόλυτη σιωπή από τα ΜΜΕ. Δεκάδες αγώνες γίνονται καθημερινά με πρωτοπόρους τα μέλη του ΚΚΕ και όχι μόνο. Απόλυτη σιωπή από τα μεγάλα ΜΜΕ.

Δ)  Έντιμοι και αριστερής συνείδησης συναγωνιστές παρακολουθούν με προβληματισμό τις πολιτικές διεργασίες. Έχουν χρέος να πάρουν θέση. Η στήριξη στο ΚΚΕ δεν προϋποθέτει την απόλυτη ταύτιση με τις θέσεις του και σίγουρα δεν θα φέρει άμεσα την λαϊκή ανάταση.  Όμως αποτελεί απάντηση στο σημερινό άθλιο πολιτικό αλισβερίσι, στη σημερινή σαπίλα του πολιτικού συστήματος. Προστατεύει την αξιοπρέπεια και την ιστορία κάθε αγωνιστή και ιδιαίτερα αριστερού. Δεν δικαιούμαστε λοιπόν να έχουμε αυταπάτες.

Ας μην επαληθεύουμε συνεχώς την ρήση του Φιλόσοφου Χέγγελ «Ότι η ιστορία διδάσκει ότι ουδείς διδάσκεται από την Ιστορία».               

Μ. Γαλουζής

Έχει διαβαστεί 455 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 29 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 364 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά