Παρασκευή, 18 Ιούν, 2021

 • Η κατσαρόλα …και η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ για το αντεργατικό νομοσχέδιο…
 • Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Εργαστήριο νομικής πληροφόρησης με θέμα «Οι νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού»
 • Πασαρέλα...
 • «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή
 • Ζεστό χρήμα και αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου από τις εκταμιεύσεις...
 • ΝΑΟΥΣΑ: Με αγωνιστική παρέμβαση μπήκε νέος φραγμός στα σχέδια εγκατάστασης δικτύου ανεμογεννητριών στο Βέρμιο
Η κατσαρόλα …και η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ για το αντεργατικό νομοσχέδιο…1 Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Εργαστήριο νομικής πληροφόρησης με θέμα «Οι νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού»2 Πασαρέλα...3 «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή4 Ζεστό χρήμα και αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου από τις εκταμιεύσεις...5 ΝΑΟΥΣΑ: Με αγωνιστική παρέμβαση μπήκε νέος φραγμός στα σχέδια εγκατάστασης δικτύου ανεμογεννητριών στο Βέρμιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Πράσινο φως» για μαζικές απολύσεις ως το τέλος του χρόνου

Σε κερκόπορτα για μαζικές απολύσεις εργατοτεχνιτών μέχρι το τέλος του χρόνου μετατρέπει τη διάταξη για εξομοίωση της αποζημίωσης απόλυσης με αυτή των υπαλλήλων η κυβέρνηση μέσα από σχετική τροπολογία που πρόσθεσε στα μουλωχτά λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.Συγκεκριμένα, με διάταξη που μπήκε στις μεταβατικές διατάξεις η κυβέρν... Περισσότερα

«ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ» Νάουσας: «Το στρίβειν δια του αρραβώνος»

από Η Άλλη Άποψη
«ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ» Νάουσας: «Το στρίβειν δια του αρραβώνος»

Του Αλέκου Χατζηκώστα, δημοσιογράφου - συγγραφέα

Σε σχετική της ανακοίνωση η παράταξη του πρώην δημάρχου Νάουσας «ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ» αναφέρει (πηγή: https://www.naousanews.gr/)

«Σύμφωνα με τα υπ. αριθμ. «1» και «2» θέματα του σχετικού πίνακα της υπό την υπ. αριθμ. 9459/29-06-2020 πρόσκλησης σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, καλούμαστε να αποφασίσουμε επί των σχετικών εισηγήσεων με τις οποίες προτείνονται τα ακόλουθα :

Θέμα 1ο: «Καθιέρωση της 10ης Σεπτεμβρίου 1944 ως ημέρα απελευθέρωσης από τα στρατεύματα Κατοχής 1941-1944»

Θέμα 2ο: «Αναγνώριση του Στέργιου Φετλή ως του πρώτου εκλεγμένου Δημάρχου μετά την κατοχή 1941-1944»

Επιπρόσθετα εσχάτως γινόμαστε, μάρτυρες ολοένα και αυξανόμενων«ιστορικών αναδρομών» στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, οι οποίες ενίοτε λαμβάνουν τη μορφή προτάσεων ψηφισμάτων «επί παντώς επιστητού».

Για τους λόγους αυτούς, εκφράζουμε τις απόψεις μας ως δημοτική ομάδα, οποίες συμπυκνώνονται στα ακόλουθα :

1.Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο, για την τεκμηρίωση ιστορικών γεγονότων. Πόσο μάλλον να υϊοθετήσει αποδεχόμενο την άποψη μιας δημοτικής παράταξης ακόμη και όταν αυτή-με τη σειρά της- εδράζεται στο κατά τα λοιπά σεβαστό, πόνημα ενός όντως αξιόλογου ερευνητή. Πρόκειται για αλήθεια ενός μάρτυρα.

2.Οποιαδήποτε μεμονωμένη εργασία, όσο και εάν συνεισφέρει στη διαλεύκανση ιστορικών γεγονότων δε δύναται να υποκαταστήσει την οργανωμένη και πολύπλευρη επιστημονική ιστορική έρευνα.

3.Η ένταξη παρόμοιων θεμάτων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου ενίοτε υπηρετεί την ανάγκη εξασφάλισης πρόσκαιρων μικροπολιτικών ισορροπιών εντός του δημοτικού συμβουλίου  χωρίς να υπάρχει πάντοτε ειλικρινές ενδιαφέρον για την«αποκατάσταση»της «ιστορικής αλήθειας».

4.Ακόμη και εάν επιδιδόμασταν σε συστηματική υπερψήφιση παρόμοιων εισηγήσεων θεωρούμε ότι α) δεν συνεισφέρουμε αληθινά στην ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και β) δεν επιλύουμε κάποιο από τα πολλά και δύσκολα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

5. Πέρα τις παραπάνω διαπιστώσεις, η επιστημονικά τεκμηριωμένη τοπική ιστορία, μπορεί να αποτελέσει κατά την εκτίμησή μας ένα σημαντικότατο κεκτημένο και εργαλείο για τον Δήμο της Ηρωϊκής Πόλεως Νάουσας.

Για το λόγο αυτό :

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Την άμεση συγκρότηση από τον κ. Δήμαρχο διαπαραταξιακής επιτροπής με στόχο τον ορισμό του πλαισίου, την καταγραφή των χρηματοδοτικών αναγκών και τον προγραμματισμό των δράσεων για :Τη σύσταση και λειτουργία υπό την αιγίδα του Δήμου  διαρκούς επιτροπής τεκμηρίωσης της ιστορίας του Δήμου της Ηρωϊκής Πόλεως Νάουσας…»

Πρώτα και κύρια να τονίσουμε ότι η δημιουργία Επιτροπών είναι πάγια τακτική όσων θέλουν να μεταθέσουν την τοποθέτηση ή την λήψη απόφασης εφαρμόζοντας στην πράξη την γνωστή παροιμία «το στρίβειν δια του αρραβώνος».

Το δεύτερο δεν πρόκειται για την «αλήθεια ενός μάρτυρα» αλλά την ιστορική πραγματικότητα που θα πρέπει πλέον να αναγνωριστεί και ΕΠΙΣΗΜΑ από τον Δήμο Νάουσας. Η πόλη απελευθερώθηκε από τον ΕΛΑΣ στις 10/9/1944 και δήμαρχος εκλέχτηκε ο Στέργιος Φετλής. Κάτι τέτοιο έγινε μετά από χρόνια παραδεκτό σε μια σειρά πόλεις της Ελλάδας (δηλαδή η απελευθέρωση από τις κατοχικές δυνάμεις και οι δήμαρχοι της περιόδου εκείνης). Όπως για παράδειγμα στην Βέροια που αναγνωρίστηκε η 29 Οκτωβρίου ως ημέρα απελευθέρωσης ενώ ο Κ. Ιωσηφίδης κοσμεί εδώ και χρόνια την πλάκα με τους δημάρχους της πόλης…

Δυστυχώς ο ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ, «πετά την μπάλα στην εξέδρα» αρνούμενος ουσιαστικά (λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων ;) να πάρει θέση σε ένα ξεκάθαρο και μη αμφισβητήσιμο γεγονός.

Η δημιουργία «επιτροπής τεκμηρίωσης της ιστορίας του Δήμου» και να φτιαχτεί δεν πρόκειται να αποδείξει ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. Η αλήθεια είναι μία και δεν σηκώνει «μικροπολιτικές τακτικές».

Υ.Γ Εάν θέλει ο πρώην δήμαρχος και η παράταξη του περισσότερα στοιχεία –ντοκουμέντα  από αυτά του Στέργιου Αποστόλου(το βιβλίο του εκδόθηκε από την «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» που είμαι εκδότης) μπορούμε να του στείλουμε άφθονα…

Έχει διαβαστεί 989 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος Β 0 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 220 επισκέπτες και 1 μέλος.