Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια1 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου2 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη3 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση4 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή5 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Να πούμε όλη την αλήθεια...

από Η Άλλη Άποψη
Να πούμε όλη την αλήθεια...

του Αλέκου Χατζηκώστα

Να «καβαλήσει» το ρεύμα αγανάκτησης των εργαζομένων για τις ανατροπές που επιχειρεί η κυβέρνηση επιδιώκει για μια ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στραμμένο στην κυβερνητική εναλλαγή και την επάνοδό του στην κυβερνητική εξουσία. Δεν λείπουν στο πλαίσιο αυτό οι αντικυβερνητικές κραυγές αλλά και τα καλέσματα ...σε μάχη προς τους εργαζόμενους – και σε τοπικό επίπεδο με τελευταίο παράδειγμα η δράση που ανέπτυξε ενόψει εργατικής Πρωτομαγιάς- απ' το κόμμα που κυβερνώντας τορπίλισε ένα προς ένα τα δικαιώματα των οποίων εμφανίζεται σήμερα υπέρμαχο.

Οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο αδυνατούν να συγκαλύψουν την εκκωφαντική του σύμπλευση με τη ΝΔ στη στρατηγική του κεφαλαίου. Υλοποιώντας την από τη θέση της κυβέρνησης, έβαλε τις βάσεις πάνω στις οποίες πατούν οι σημερινές επιχειρούμενες ανατροπές (διευθέτηση εργάσιμου χρόνου, υπονόμευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση κ.ά.). Με μπούσουλα αυτήν τη στρατηγική, που προδιαγράφει και τις μελλοντικές του πράξεις, υιοθετεί τους στόχους - κόλαφο για το λαό του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ ψήφισε προ ολίγου καιρού μαζί με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ τον μηχανισμό για τους «ίδιους πόρους» του Ταμείου, με τον οποίο τα νέα βάρη θα φορτωθούν τα επόμενα χρόνια στις πλάτες του λαού.

Γι' αυτό ξιφουλκεί ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό προκειμένου να κρύψει πως οι ανατροπές εργασιακών δικαιωμάτων είναι το προαπαιτούμενο της καπιταλιστικής ανάκαμψης όποιος κι αν τη διαχειρίζεται, ενώ ποτέ και πουθενά αυτή δεν συμβάδισε με την ευημερία των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ας μην έχουμε λοιπόν «μνήμη χρυσόψαρου». Οι αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής που εκφράζεται και στη χώρα μας από πολλά κόμματα και όχι μόνο από αυτό που κυβερνά είναι μπροστά μας!

Έχει διαβαστεί 3209 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 678 επισκέπτες και 0 μέλη.