Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΝΑΤΟ ΕΕ σέρνουν τον πλανήτη σε ολοκαύτωμα

από Η Άλλη Άποψη
ΝΑΤΟ ΕΕ σέρνουν τον πλανήτη σε ολοκαύτωμα

του Παύλου Μουρουζίδη

Πριν από 23 χρόνια, στις 26 Μαρτίου του 1999, γίναμε μάρτυρες της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία, με σαφή προσανατολισμό στην περαιτέρω διάλυση, την καθυπόταξη και τον κατακερματισμό του μετασοβιετικού χώρου. «Θέλουν να μεταβάλουν τη Σερβία σε μία έρημο. Σε μία έρημο από σκόνη και αίμα. Για να την επιδεικνύουν στα επόμενα θύματα λέγοντας: Κοιτάξτε τι σας περιμένει αν δεν υποταχθείτε» δήλωνε εύστοχα τότε ο Μίκης Θεοδωράκης.



-         Τι μας λέει η περιλάλητη μεγάλη εικόνα σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία λοιπόν; Τι έκανε και τι κάνει η δημοκρατική Δύση, ζυγισμένη-στοιχισμένη πίσω από τον πιο δολοφονικό συνασπισμό όλων των εποχών, για να προλάβει τον πόλεμο;

-         Απολύτως τίποτα! Φυσικά, απολύτως τίποτα. Αφού έκανε τα πάντα για να τον προκαλέσει!!..Χρηματοδότησε, εξόπλισε, βρήκε και τον χρήσιμο ηλίθιο Ζελένσκυ μαζί με όλη τη φασιστική έμμισθη πρακτοράντζα των Αζόφ-Δεξιού Τομέα κλπ, και τους αμόλησε! Ότι μπορούσε να κάνει για να εκκινήσει ο πόλεμος, το έκανε. Πρώτη φορά είναι; Εκπλήσσεται κανείς;

Η πραγματική στόχευση του ΝΑΤΟ είναι ξεκάθαρη από το ’99 όταν (παρά τη δέσμευση του ’91 πως μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας σταματάει και η επέκταση του ΝΑΤΟ) συνεχίστηκε η ένταξη χωρών του πρώην Συμφώνου στο βορειατλαντική συμμαχία. Πέρα από την προφανή πυραυλική περικύκλωση της Ρωσίας, ο πραγματικός στόχος των διάφορων κέντρων σχεδιασμού, διατυπώθηκε δια στόματος Μπρεζίνσκυ (CIA) πως «είναι άδικο μια μόνο χώρα να έχει στην κατοχή της τόσες πλουτοπαραγωγικούς πόρους»!!! Καμία αμφιβολία λοιπόν, στόχος παραμένει ο διαμελισμός της Ρωσίας και η διάλυση του Σινο-Ρωσικού άξονα.

Μέσα σε όλα αυτά, στα καθ’ ημάς, κάποιοι ελεεινοί που δηλώνουν πρωθυπουργοί, πλασσάρονται ως ντήλερς στις μπίζνες που ξανανοίγουν στην Α. Μεσόγειο. Με την ίδια ευκολία που ο ένας ανακηρύσσει τον άλλον σε προαιώνιο εχθρό, με την ίδια ευκολία σήμερα ξαναγίνονται συνεταίροι. Καμία εμπιστοσύνη στους εμπόρους του πολέμου!

Ο ΝΑΤΟϊκός συνασπισμός που εξώθησε στον πόλεμο, να πληρώσει!

– Διάλυση του ΝΑΤΟ! Έξω οι βάσεις! Καμία συμμετοχή!

                                                               

Ο Κόκκινος Στρατός του Ντονμπάς

Ο ρωσικός εθνικισμός δικαιολογημένα καίγεται για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, η αποναζιστικοποίηση όμως είναι μάλλον σύνθημα. Αν πράγματι στόχος του ήταν η αποναζιστικοποίηση, θα το είχε κάνει από το ’14, υποστηρίζοντας τους λαϊκοδημοκρατικούς στρατούς στην ασυγκράτητη αντεπίθεσή τους, την οποία ο ίδιος φρέναρε. Αντίθετα, υπάρχουν καταγγελίες για εθνικιστές και ναζί(!) στις τάξεις των μισθοφόρων του ρωσικού στρατού.

Ο μόνος, μη ορατός ακόμα, τρόπος πραγματικής αποναζιστικοποίησης στην Ουκρανία και παντού, είναι η ανασύνταξη κι η αντεπίθεση του κομμουνιστικού κινήματος. Κι αυτός ο γολγοθάς δεν έχει παρακάμψεις, παρά την ευκταία εκμετάλλευση των όποιων αντιθέσεων της καυτής, δολοφονικής συγκυρίας.

Όπως και στα προηγούμενα κύματα παγκοσμίων πολέμων, έτσι και σήμερα, ο μεγάλος ιμπεριαλιστικός πόλεμος αναδεικνύει πιο ανάγλυφα τις ανεπίλυτες αντιφάσεις του παγκόσμιου κεφαλαιοκρατικού συστήματος και τους πλέον ασθενείς κρίκους κυριαρχίας του∙ την ανάγκη της θεωρητικής και πρακτικής-οργανωτικής ανασυγκρότησης ενός ρωμαλέου νικηφόρου επαναστατικού κινήματος, άρα και το επαναστατικό δυναμικό που διαμορφώνεται και ωριμάζει στην προοπτική του επόμενου κύματος νικηφόρων σοσιαλιστικών επαναστάσεων.

Για να πληρώσουν και αυτοί που σταμάτησαν την αντεπίθεση των ηρωικών κομμουνιστικών δυνάμεων του Ντονμπάς, της μόνης ρεαλιστικής πιθανότητας τότε, να μη φτάσουν τα πράγματα στο τωρινό σφαγείο!

 

 


Έχει διαβαστεί 2816 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 471 επισκέπτες και 0 μέλη.