Δευτέρα, 17 Φεβ, 2020

  • ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Σχολικές εκδρομές για όλους τους μαθητές με παιδαγωγικό χαρακτήρα
  • Εθελοντικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση αναγνωστικών δυσκολιών σε μαθητές, υλοποιεί η Αντιδημαρχία Παδείας & η Κοινότητα Νάουσας
  • Δήμος Βέροιας: Προσοχή στα αποτσίγαρα
  • Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής, πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη
  • Λαογραφικό Μουσείο Σαράφογλου. Τελικά θα γίνει μουσείο ή δε θα γίνει ;
  • Με επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Κασαπίδη με τίτλο «Το Δένδρο της Αγάπης»
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Σχολικές εκδρομές για όλους τους μαθητές με παιδαγωγικό χαρακτήρα1 Εθελοντικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση αναγνωστικών δυσκολιών σε μαθητές, υλοποιεί η Αντιδημαρχία Παδείας & η Κοινότητα Νάουσας2 Δήμος Βέροιας: Προσοχή στα αποτσίγαρα3 Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής, πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη4 Λαογραφικό Μουσείο Σαράφογλου. Τελικά θα γίνει μουσείο ή δε θα γίνει ;5 Με επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Κασαπίδη με τίτλο «Το Δένδρο της Αγάπης»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σχετικά με την παράσταση «ΜΗΔΕΙΑ» από την Ομάδα Ενηλίκων «Έκφραση Β’» του ΔΗΠΕΘΕ

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Σχετικά με την παράσταση «ΜΗΔΕΙΑ» από την Ομάδα Ενηλίκων «Έκφραση Β’» του ΔΗΠΕΘΕ

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Αρκετή συζήτηση και πανελλαδική διάσταση πήρε το ζήτημα της μη πραγματοποίησης (με απόφαση Δ.Σ ΔΗΠΕΘΕ) της τρίτης παράστασης από την  Ομάδα Ενηλίκων «Έκφραση Β’» της «Μήδεια»του Μποστ.

Ας μας επιτραπούν ορισμένες γενικότερες σκέψεις (και ως ΜΜΕ θα φιλοξενήσουμε κάθε άποψη, αν και μέχρι τώρα οι διαμαρτυρίες ή σχετική αρθρογραφία δεν στάλθηκε καθόλου σε μας...)

1. Από θέση αρχής είμαστε αντίθετοι στη λογοκρισία (έμμεση ή άμεση) όσον αφορά την καλλιτεχνική δημιουργία, όπως φυσικά και υπέρ της άσκησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών σε κάθε τομέα της κοινωνικής-πολιτικής ζωής (π.χ δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, όχι στις κάμερες, στην παρακολούθηση ή καταστολή των κινητοποιήσεων κ.α). Τα 12 χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας μας αποδείξαμε όλα αυτά έμπρακτα. Βλέπουμε δηλαδή συνολικά το ζήτημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων - λαίκών ελευθεριών και όχι αποσπασματικά ή «αλά καρτ».

2. Το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, στα χρόνια της λειτουργίας του έχει δώσει σοβαρά δείγματα θετικής γραφής. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας τμήματα υποδομής (με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων και μεγαλύτερων) έδωσε τις δυνατότητες για θεατρική έκφραση στους πολλούς της περιοχής. Γνωρίζουμε ακόμη τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας του. Όχι μόνο εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησης του από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και από τοπικές δυνάμεις που θέλουν το κλείσιμο του ή την συρρίκνωση του…(Αν χρειαστεί θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες!)

3. Γνωρίζουμε ακόμη ότι ζούμε και σε προεκλογική περίοδο όπου πολλά ζητήματα παίρνουν διαστάσεις, διαστρεβλώνονται ή χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν. Από αυτή την άποψη χρειάζεται ουσιαστική και υπεύθυνη ενημέρωση από μέρους του Δ.Σ αλλά και ουσιαστική συζήτηση για το όλο ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις. Για αυτό καλούμε το Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ να δώσει άμεσα συνέντευξη Τύπου , να δώσει τις απαντήσεις του και μετά θα τοποθετηθούμε αναλυτικά.

Έχει διαβαστεί 288 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 14 °C
Άνεμος ΔΒΔ 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 16 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 105 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά