Τρίτη, 29 Σεπ, 2020

 • ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ Θεατρικά εργαστήρια «Η Τέχνη του Θεάτρου εκ των έσω!» ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ!
 • Συμμετοχή του Δήμου Νάουσας στην 18η Ευρωπαϊκη Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων
 • Μαυρέτα Λενικάκη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής χορού της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: «Ο χορός είναι μάθημα ζωής»
 • «Κόφτες» και στον αντιγριπικό εμβολιασμό!
 • Να επιδιορθωθούν!
 • Προβλεπόμενες εξελίξεις…
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ Θεατρικά εργαστήρια «Η Τέχνη του Θεάτρου εκ των έσω!» ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ!1 Συμμετοχή του Δήμου Νάουσας στην 18η Ευρωπαϊκη Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων2 Μαυρέτα Λενικάκη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής χορού της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: «Ο χορός είναι μάθημα ζωής»3 «Κόφτες» και στον αντιγριπικό εμβολιασμό!4 Να επιδιορθωθούν!5 Προβλεπόμενες εξελίξεις…6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για την επίσκεψη Πομπέο

Αν και ελάχιστα γίνονται γνωστά από όσα συζητούν κυβέρνηση - Πομπέο πίσω από κλειστές πόρτες, η ατζέντα της επίσκεψης και η «κοινή δήλωση» των δύο ΥΠΕΞ ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οτι ο λαός θα πρέπει να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, ειδικά μπροστά στις επικίνδυνες αμερικανοΝΑΤΟικές διευθετήσεις που «τρέχουν» στην περιοχή, αλλά και... Περισσότερα

Σχετικά με την παράσταση «ΜΗΔΕΙΑ» από την Ομάδα Ενηλίκων «Έκφραση Β’» του ΔΗΠΕΘΕ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Σχετικά με την παράσταση «ΜΗΔΕΙΑ» από την Ομάδα Ενηλίκων «Έκφραση Β’» του ΔΗΠΕΘΕ

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Αρκετή συζήτηση και πανελλαδική διάσταση πήρε το ζήτημα της μη πραγματοποίησης (με απόφαση Δ.Σ ΔΗΠΕΘΕ) της τρίτης παράστασης από την  Ομάδα Ενηλίκων «Έκφραση Β’» της «Μήδεια»του Μποστ.

Ας μας επιτραπούν ορισμένες γενικότερες σκέψεις (και ως ΜΜΕ θα φιλοξενήσουμε κάθε άποψη, αν και μέχρι τώρα οι διαμαρτυρίες ή σχετική αρθρογραφία δεν στάλθηκε καθόλου σε μας...)

1. Από θέση αρχής είμαστε αντίθετοι στη λογοκρισία (έμμεση ή άμεση) όσον αφορά την καλλιτεχνική δημιουργία, όπως φυσικά και υπέρ της άσκησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών σε κάθε τομέα της κοινωνικής-πολιτικής ζωής (π.χ δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, όχι στις κάμερες, στην παρακολούθηση ή καταστολή των κινητοποιήσεων κ.α). Τα 12 χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας μας αποδείξαμε όλα αυτά έμπρακτα. Βλέπουμε δηλαδή συνολικά το ζήτημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων - λαίκών ελευθεριών και όχι αποσπασματικά ή «αλά καρτ».

2. Το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, στα χρόνια της λειτουργίας του έχει δώσει σοβαρά δείγματα θετικής γραφής. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας τμήματα υποδομής (με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων και μεγαλύτερων) έδωσε τις δυνατότητες για θεατρική έκφραση στους πολλούς της περιοχής. Γνωρίζουμε ακόμη τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας του. Όχι μόνο εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησης του από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και από τοπικές δυνάμεις που θέλουν το κλείσιμο του ή την συρρίκνωση του…(Αν χρειαστεί θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες!)

3. Γνωρίζουμε ακόμη ότι ζούμε και σε προεκλογική περίοδο όπου πολλά ζητήματα παίρνουν διαστάσεις, διαστρεβλώνονται ή χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν. Από αυτή την άποψη χρειάζεται ουσιαστική και υπεύθυνη ενημέρωση από μέρους του Δ.Σ αλλά και ουσιαστική συζήτηση για το όλο ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις. Για αυτό καλούμε το Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ να δώσει άμεσα συνέντευξη Τύπου , να δώσει τις απαντήσεις του και μετά θα τοποθετηθούμε αναλυτικά.

Έχει διαβαστεί 324 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος Δ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 23 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 517 επισκέπτες και 0 μέλη.