Κυριακή, 23 Φεβ, 2020

  • Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου «γεννήθηκε» το βιβλίο
  • Εκδήλωση για τα 77 χρόνια της ΕΠΟΝ στη Βέροια
  • Η βιβλιοπαραγωγή το 2019
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 589)
  • Μία όμορφη ατμόσφαιρα!
  • «Η Γερμανία έχει τεράστιο ναζιστικό πρόβλημα»
Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου «γεννήθηκε» το βιβλίο1 Εκδήλωση για τα 77 χρόνια της ΕΠΟΝ στη Βέροια2 Η βιβλιοπαραγωγή το 20193 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 589)4 Μία όμορφη ατμόσφαιρα!5 «Η Γερμανία έχει τεράστιο ναζιστικό πρόβλημα»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: «Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας οφείλει να δώσει την ληξιαρχική πράξη γεννήσεως σε ένα νέο κοινωνικό ριζοσπαστικό κίνημα που θα τροφοδοτεί και τροφοδοτείται προς την άλλη και παραδοσιακή Αριστερά»

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Με αφορμή την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη 1974

Η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη του 1974, ως λόγος γέννησης του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί χωρίς αμφιβολία την στιγμή της γέννησης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Ο αείμνηστος Ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου με τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνουν την ιστορική και αξεπέραστη πρωτοβουλία της ίδρυσης, σε μια καθοριστική συγκυρία, ενός ελπιδοφόρου και νικηφόρου Κινήματος που οδήγησε την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό στον 21ο αιώνα.

Με αφορμή εκείνη την ημέρα οφείλουμε να κατανοήσουμε απόλυτα ότι οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας για να αναδειχτεί πάλι το ΠΑΣΟΚ στην συνείδηση του ελληνικού λαού ως ένα Κίνημα δημοκρατικής πράξης και σοσιαλιστικής επαγγελίας, ανοιχτό στην κοινωνία με τους Έλληνες πολίτες συμμέτοχους και δημιουργικούς.

Όλοι μας οφείλουμε να αναμετρηθούμε και να αναμετριόμαστε με τον ίδιο μας τον εαυτό πάντοτε μέσα σε ένα Κίνημα με κοινές ιδεολογικές και αξιακές αναφορές με προγραμματική ενότητα και ηθική αλληλεγγύη.

Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι στο ΠΑΣΟΚ, ότι μετά από μια πορεία 41 χρόνων τίποτα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι όπως πριν. 

Τώρα, ίσως περισσότερο από ποτέ, έχουμε χρέος να αποτιμήσουμε συνολικά και συλλογικά την πορεία και την εξέλιξη του Δημοκρατικού Πατριωτικού Σοσιαλιστικού Αριστερού Κινήματος, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Να προσδιορίσουμε τις κοινωνικές, πολιτικές και ιστορικές μας αναφορές. Τις ιδεολογικές, αξιακές και προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Τις αδυναμίες, τα λάθη της στάσης και των συμπεριφορών μας. Τα οράματα, τα σχέδια, τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Τα συστατικά στοιχεία του νέου ιστορικού κύκλου, της νέας μεταπολίτευσης όπου ο δικομματισμός παραχωρεί την θέση του στον διπολισμό.

Την νέα στρατηγική του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος για την ανασύνθεση μιας πλειοψηφικής πολυκομματικής ριζοσπαστικής κυβερνώσας Κεντροαριστεράς.

Όλοι αυτοί οι προσδιορισμοί μας βεβαίως οφείλουν να γίνονται συν-προδιορισμοί με τις πολυσήμαντες αλλαγές και τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας και τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο και τον πλανήτη μας, με τις διεργασίες της Ενωμένης Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής. Με τις διεργασίες, τις βαθιές μεταβολές και τους μετασχηματισμούς της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, των κοινωνικών τάξεων, των κοινωνικών ομάδων. Με κάθε μορφή κοινωνικής και πολιτικής συλλογικής ταυτότητας και αναφοράς, όπως η οικογένεια, η κοινότητα, η πόλη, η περιφέρεια, η πατρίδα, το έθνος, η τάξη, η θρησκεία, ο πολιτισμός, η πολιτική, το κόμμα, η παράταξη, οι θεσμοί της δημοκρατίας και τα ΜΜΕ.

Στην σημερινή κρίσιμη και οριακή στιγμή για την Ελλάδα και τους Έλληνες, το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας οφείλει να δώσει την ληξιαρχική πράξη γεννήσεως σε ένα νέο κοινωνικό ριζοσπαστικό κίνημα που θα τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από επιλογές προς το "άλλο", προς τα μικρότερα και διαφορετικά κόμματα, επιλογές κυρίως προς την άλλη και παραδοσιακή Αριστερά.-

Έχει διαβαστεί 479 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 13 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 85 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά