Δευτέρα, 18 Μάρ, 2019

  • Η ηγεσία της ΓΣΕΕ ξέχασε να στείλει επιστολές στα αφεντικά της σε ΕΕ, ΔΝΤ και Βιομήχανους
  • «Η παράδοση και ο πολιτισμός με τη ματιά της σημερινής Βιοεπιστήμης»
  •  «Κλικ… στις ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας»
  • Λευκή Νύχτα στην αγορά της Βέροιας
  • 17ος Δρόμος Θυσίας: Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής
  • Στον Τρίλοφο παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ ξέχασε να στείλει επιστολές στα αφεντικά της σε ΕΕ, ΔΝΤ και Βιομήχανους1 «Η παράδοση και ο πολιτισμός με τη ματιά της σημερινής Βιοεπιστήμης»2  «Κλικ… στις ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας» 3 Λευκή Νύχτα στην αγορά της Βέροιας4 17ος Δρόμος Θυσίας: Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής5 Στον Τρίλοφο παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι λένε οι υποψήφιοι για τις χιονοπτώσεις και τις επιπτώσεις τους;

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Τι λένε οι υποψήφιοι για τις χιονοπτώσεις και τις επιπτώσεις τους;

Του Αλέκου Χατζηκώστα

Ξεκίνησε η συζήτηση για το εάν και κατά πόσο κράτος και τοπική διοίκηση ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία και αν το έπραξαν σωστά. Από το «κάδρο» όμως των αντιπαραθέσεων ξεφεύγει συχνά η ουσία

Τα τελευταία 20 σχεδόν χρόνια οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Διοίκηση έφεραν τον "Καποδίστρια", τον "Καλλικράτη" και τώρα τον "Κλεισθένη". Ολες οι κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα και τα στελέχη τους στην Τοπική Διοίκηση επικέντρωσαν τη συζήτηση στο χωροταξικό των δήμων και στην υποτιθέμενη "αυτοτέλεια" των δήμων και περιφερειών. Όμως, αυτές οι αλλαγές έφεραν τη σταδιακή μείωση της χρηματοδότησης των περιφερειών και των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη συγχώνευση των υπηρεσιών, που σε συνδυασμό με την απαγόρευση των προσλήψεων και τις συνταξιοδοτήσεις άφησαν τις υπηρεσίες χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, που θα αντιμετωπίζει σε διάφορες χρονικές στιγμές σημαντικές ζωτικές ανάγκες για τη λειτουργία των πόλεων και των χωριών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα "με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια". Και να περισσεύουν, δηλαδή, χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση μεγάλων επιχειρηματικών μονοπωλιακών ομίλων (π.χ. μη μισθολογικό κόστος κ.λπ.) και να δημιουργείται χώρος ζωτικός για να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους επιχειρηματικά συμφέροντα.

Προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Οσο συνεχίζεται η πολιτική που υποτάσσεται στη λογική του "κόστους - οφέλους", τόσο θα μεγαλώνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και από κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο που θα εμφανίζεται στην περιοχή μας.

Οσο εφαρμόζεται η πολιτική που σχεδιάζει την οικονομία της χώρας με βάση το κέρδος των λίγων, τόσο δεν θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Χρειάζεται άλλη πολιτική που θα προβλέπει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης (χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό), στελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, συντήρηση και ανανέωση του στόλου των μηχανημάτων. Και φυσικά ανασχεδιασμό και ουσιαστική στήριξη της περίφημης «πολιτικής προστασίας»

Έχει διαβαστεί 126 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

"Η Άλλη Άποψη" Multimedia

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΝΑ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Μαρτίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 21 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 177 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά