Τρίτη, 13 Απρ, 2021

  • Γ.Ξ.ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ «JE SUIS ARMENIEN», μυθιστόρημα (ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ)
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: «Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτικών φορέων για τις ζημιές από τον παγετό»
  • ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, να ενισχυθεί η θεραπευτική φιλοσοφία του
  • Προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς από παγετό 25 έως 28/3/2021 σε δένδρα της Κοινότητας Βέροιας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 13/4
  • Δελτίο Τύπου του ΜέΡΑ 25 Ημαθίας
Γ.Ξ.ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ «JE SUIS ARMENIEN», μυθιστόρημα (ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ)1 Φρόσω Καρασαρλίδου: «Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτικών φορέων για τις ζημιές από τον παγετό»2 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, να ενισχυθεί η θεραπευτική φιλοσοφία του3 Προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς από παγετό 25 έως 28/3/2021 σε δένδρα της Κοινότητας Βέροιας4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 13/45 Δελτίο Τύπου του ΜέΡΑ 25 Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επενδύσεις...

Επενδύσεις...

Την «εκτόξευση του ελατηρίου» που συμπιέστηκε στη διάρκεια της πανδημίας και θα προκαλέσει «αναπτυξιακό άλμα», όταν φύγει η βαριά σκιά της από την οικονομία, προαναγγέλλουν τα αστικά επιτελεία, καλλιεργώντας προσδοκίες στο λαό ότι τα δύσκολα πέρασαν και τα καλύτερα είναι μπροστά.Ισχυρίζονται λοιπόν ότι η «δοκιμασία» της πανδημίας φτάνε... Περισσότερα

Αγνωστη λέξη η άθληση για τους περισσότερους

από Η Άλλη Άποψη

To τι εικόνα υπάρχει σήμερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αποτυπώνεται πλήρως σε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία, που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Βδομάδας. Για παράδειγμα, όσον αφορά τους λόγους για τη μη πραγματοποίηση σωματικής άσκησης, το 42% των Ευρωπαίων επικαλέστηκε έλλειψη χρόνου, ένα ποσοστό της τάξης του 20% ανυπαρξία κινήτρων και ενδιαφέροντος, το 13% λόγους υγείας (αναπηρία ή σοβαρή πάθηση), ενώ το 10% ανέφερε ως αιτία το κόστος που χρειάζεται για να αθληθεί.

Επίσης, σε κάποια άλλα στοιχεία το 59% δήλωσε πως δεν ασκείται ποτέ ή δεν έχει κάνει κάποιο σπορ, ενώ το 41% δήλωσε πως αθλείται ή κάνει κάποιο σπορ μόλις μια φορά τη βδομάδα. Ιδιαίτερα χαμηλά είναι τα στοιχεία που αφορούν στη συστηματική άσκηση αφού μόλις το 9% των ανδρών και το 7% των γυναικών απάντησαν θετικά στο ότι ασκούνται τουλάχιστον 5 φορές τη βδομάδα. Σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν και τα στοιχεία που αφορούν το περπάτημα στις καθημερινές δραστηριότητες των Ευρωπαίων, αφού το 86% δήλωσε πως αυτό ανέρχεται μόλις σε ένα 10λεπτο τη φορά κατά τη διάρκεια μιας βδομάδας.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι και τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σοβαρή έλλειψη χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας σήμερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία προκύπτουν από την αντίστοιχη έρευνα για το πού γυμνάζονται οι Ευρωπαίοι. Σύμφωνα με αυτή, μόλις το 40% όσων αθλούνται ασκείται σε πάρκα και ελεύθερους χώρους, ενώ το 36% δήλωσε ότι αυτό το κάνει στο σπίτι του. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις το 13% δήλωσε πως αθλείται στη δουλειά του, το 15% σε γυμναστήρια και το 13% σε αθλητικούς συλλόγους και κλαμπ, ενώ το 25% δήλωσε πως πραγματοποιεί κάποια άθληση στο δρόμο πηγαίνοντας για τη δουλειά του ή το σχολείο ή για ψώνια (π.χ. ποδήλατο, περπάτημα κ.τ.λ.).

Σε αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τον πανευρωπαϊκό μέσο όρο κινούνται οι δείκτες που αφορούν την άθληση στην Ελλάδα. Οπως ειπώθηκε, με βάση τα στοιχεία από το Ευρωβαρόμετρο του 2014 για τον Αθλητισμό η Ελλάδα έχει: Το χαμηλότερο ποσοστό αθλουμένων στο φυσικό περιβάλλον (Ελλάδα 33% - ΕΕ 40%). Τους περισσότερους πολίτες που δεν ασκούνται ποτέ, με ποδήλατο, τρέξιμο, περπάτημα κ.λπ. (Ελλάδα 49% - ΕΕ 30%). Τη χαμηλότερη συχνότητα άθλησης (Ελλάδα 59% - ΕΕ 42%) και τη χαμηλότερη ένταση φυσικής άσκησης (Ελλάδα 62% - ΕΕ 32%).

Έχει διαβαστεί 284 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 14 Απριλίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 3 ως 18 °C
Άνεμος Δ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 15 Απριλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 16 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 649 επισκέπτες και 0 μέλη.