του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΝΤ. ΤΡΑΜΠ
από Η Άλλη Άποψη
Το σημερινό διάγγελμα του Ντ. Τραμπ είχε στοιχεία πολεμικού ανακοινωθέντος, που δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής.
Το αίτημα για περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, μαζί με τις κυρώσεις προς το Ιράν, οξύνουν την ήδη τεταμένη κατάσταση, φέρνοντας πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις φέρουν τεράστια ευθύνη, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, με στρατιωτικές βάσεις απ’ άκρη σε άκρη, που μπορούν να αποτελέσουν πιθανό στόχο αντιποίνων. Η δε απροκάλυπτη στήριξη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην πολιτική των ΗΠΑ εμπλέκει τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες και πρέπει να καταδικαστεί.
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για να ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ και να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα. Να μην χρησιμοποιηθεί η χώρα μας ως ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων. Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ΝΑΤΟϊκες αποστολές.