Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
"Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου1 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη2 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση3 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή4 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»5 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

«Η συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της πολιτικής των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, ότι η δήθεν προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας περνάει μέσα από τη στήριξη των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της τακτικής του εφησυχασμού, που καλλιέργησε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ, για τους ισχυρούς τάχα “συμμάχους” που θα αποτελέσουν ασπίδα ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα.

Η παρουσία - ντεκόρ του Έλληνα πρωθυπουργού ενώπιον των πολεμικών απειλών Τραμπ εναντίον του Ιράν είναι ενδεικτική του ρόλου, που επιφυλάσσουν για την Ελλάδα οι ΗΠΑ, εκείνου του ορμητηρίου τους για να υλοποιούν τα σχέδια τους στην ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια στιγμή η εκκωφαντική σιωπή -για μια ακόμη φορά- ενός Αμερικάνου προέδρου απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, δείχνει ότι αυτό που τους νοιάζει είναι να μη διαταραχθεί η συνοχή του ΝΑΤΟ, και μάλιστα σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και αυξάνουν οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής. Αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συνδιαχείριση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό την εποπτεία των Αμερικάνων.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, προχώρησαν στη σύναψη της επικίνδυνης “αμυντικής” συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ και την επέκταση των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Αναβάθμισαν τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Προχώρησαν σε ενεργειακές συμφωνίες που κανένα όφελος δεν έχουν για τον ελληνικό λαό και χωρίς την προηγούμενη ανακήρυξη ΑΟΖ. Μοναδικό κριτήριό τους η συμμετοχή και του εγχώριου κεφαλαίου στην μοιρασιά που γίνεται στην περιοχή με την εκμετάλλευση και το αίμα των λαών.

Στην ουσία πρόκειται για μια κοινή εξωτερική πολιτική που σήμερα φανερώνει ακόμη περισσότερο τους τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Για αυτό άλλωστε και η κριτική των άλλων κομμάτων στην κυβέρνηση ΝΔ δεν αφορά την ουσία της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με την οποία συμφωνούν, αλλά στο είδος και στην επάρκεια των ανταλλαγμάτων που εξασφάλισε, κάτι που ουσιαστικά ποτέ δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και για κανένα ζήτημα, πολύ περισσότερο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Οι εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές και το ΚΚΕ εδώ και καιρό είχε προειδοποιήσει σχετικά, την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις κορόιδευαν τον ελληνικό λαό, καθησυχάζοντας για τη στάση των ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα πρωτοστάτησε στο ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, οι απειλές εναντίον του Ιράν και ο κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, το επιβεβαιώνουν .

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη:

- Για να ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ και να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.

- Για να μην χρησιμοποιηθεί η χώρα μας ως ορμητήριο ή προγεφύρωμα πολεμικών επεμβάσεων. Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

- Για να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το κράτος- τρομοκράτη του Ισραήλ.

- Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οργανισμούς.»

Έχει διαβαστεί 391 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 569 επισκέπτες και 0 μέλη.