Δευτέρα, 08 Μάρ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 8/3
  • Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών Δήμου Βέροιας:«Η κακοποίηση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία»
  • Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου Βέροιας με θέμα «Κοστολόγηση και Προώθηση Επιχειρήσεων Εστίασης»
  • Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
  • Δωρεάν rapid tests στην Τ.Κ. Ζερβοχωρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ
  • Μήνυμα  της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 8/31 Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών Δήμου Βέροιας:«Η κακοποίηση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία» 2 Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου Βέροιας με θέμα «Κοστολόγηση και Προώθηση Επιχειρήσεων Εστίασης» 3 Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας4 Δωρεάν rapid tests στην Τ.Κ. Ζερβοχωρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ5 Μήνυμα  της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Να βγουν συμπεράσματα...

Η ΦΩΤΟ είναι αποκαλυπτική για το πώς αντιμετώπισαν ΜΜΕ (η συντριπτική πλειοψηφία)  τα χτεσινά θλιβερά και καταδικαστέα γεγονότα της αστυνομικής βίας στη Ν. Σμύρνη. Η «γραμμή» ότι προηγήθηκε επίθεση κατά αστυνομικών είχε δοθεί από νωρίς. Όμως ήλθαν τα βίντεο και πλήθος αυτοπτών μαρτύρων να τα διαψεύσουν. Το ζήτημα είναι τι συμπ... Περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ:Ζητάει πιο «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις για την Ελλάδα, με βάση τις «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ

από Η Άλλη Άποψη

Εκτεταμένες παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει ακόμα πιο «ευέλικτη» η αγορά εργασίας προτείνει για την Ελλάδα το ΔΝΤ, σε έκθεση του για την Ευρωζώνη, επιβεβαιώνοντας τα βαθιά αντεργατικά μέτρα που συζητούνται ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης.

Το Ταμείο ζητάει να γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία ώστε να εναρμονιστεί το πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις με τις «βέλτιστες πρακτικές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και μόνο το γεγονός ότι το ΔΝΤ επικαλείται τις «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ για την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αποδεικνύει πόσο εμπαίζει η ελληνική κυβέρνηση τους εργαζόμενους όταν ισχυρίζεται ότι θα αποκατασταθούν τάχα οι συλλογικές συμβάσεις μέσω της υιοθέτησης των «βέλτιστων πρακτικών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταρρίπτοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα εφησυχασμού που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση με αφορμή τη δεύτερη αξιολόγηση, το ΔΝΤ επισημαίνει στην έκθεση του ότι δεν πρέπει να θιγούν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στον κατώτατο μισθό. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι υψηλότερος μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε σχέση με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, θεωρώντας προφανώς ότι πρέπει να μειωθεί και άλλο.

Η έκθεση του ΔΝΤ αναπαράγει το αντιδραστικό ιδεολόγημα της «γήρανσης» του πληθυσμού, αναφέροντας πως αποτελεί «τροχοπέδη στην ανάπτυξη, επηρεάζοντας ταυτόχρονα αρνητικά το Δημόσιο Χρέος». Ζητώντας εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα, εκτιμά ότι οι χώρες που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τη «γήρανση» του εργατικού δυναμικού είναι η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Σλοβακία και η Ιρλανδία.

Επιπλέον, το Ταμείο ζητάει να προχωρήσει το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων με προτεραιότητα σε επαγγέλματα όπως οι μηχανικοί, οι δικηγόροι και οι φορτοεκφορτωτές. Με στόχο να προχωρήσει η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου σε μία σειρά κλάδους της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας, θεωρεί ότι πρέπει να εφαρμοσθούν οι συστάσεις του ΟΟΣΑ ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στους τομείς του χονδρικού εμπορίου, των κατασκευών και του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ τάσσεται υπέρ της αναμόρφωσης του συστήματος αδειοδότησης στους κλάδους τροφίμων, ποτών και στον τουρισμό.

Πάντως, το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις συστάσεις του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση του ανταγωνισμού σε βασικούς τομείς (π.χ., μεταφορές, τουριστικά ενοίκια, γάλα, αρτοποιεία, φαρμακεία, προϊόντα πετρελαίου κ.ά.) και προχωρεί στο άνοιγμα ορισμένων «κλειστών» επαγγελμάτων (συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές) και στην «απελευθέρωση» της αγοράς για τις τουριστικές ενοικιάσεις. Το ΔΝΤ κάνει ειδική αναφορά στο «έλλειμμα επενδύσεων» στην Ελλάδα, μετά τη μείωσή τους κατά 20% στη διάρκεια της κρίσης, ενώ αναφέρει ότι οι εταιρικές επενδύσεις στη ζώνη του ευρώ μειώθηκαν μετά την κρίση και παρέμειναν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Το Ταμείο σημειώνει ότι στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θέτουν «προκλήσεις» για τις τράπεζες και τις οικονομίες. Επίσης, εκτιμά πως οι μεγάλες τράπεζες στη Γαλλία και τη Γερμανία αντιμετωπίζουν και αυτές προκλήσεις από την υψηλή μόχλευση.

Έχει διαβαστεί 185 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 08 Μαρτίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 14 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 09 Μαρτίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 8 ως 13 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 249 επισκέπτες και 1 μέλος.