Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»: Συνεχίζουν τον αγώνα για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

από Η Άλλη Άποψη

Με επίσχεση εργασίας και αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζουν τον αγώνα για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»).

Το ΔΣ του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση καταγγέλλει την «Καρυπίδης» για την ωμή παρέμβασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και την παράνομη πράξη της να προσλάβει απεργοσπάστες σε καταστήματα του Ν. Θεσσαλονίκης και της Θάσου. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας και τις θέσεις εργασίας, ξεκαθαρίζει.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «οι εργαζόμενοι της επιχείρησης πάνω από δύο μήνες βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις με απεργίες και επισχέσεις. Όλο το προηγούμενο διάστημα δεχόμασταν πιέσεις για να γυρίσουμε στην εργασία μας. Με εκβιαστικά διλήμματα (ή επιστρέφεις και κρατάς τη θέση εργασίας ή θα απολυθείς όταν γυρίσεις) η εργοδοσία ανάγκασε ορισμένους συναδέλφους να σπάσουν την επίσχεση εργασίας. Για να μπορέσουν όμως να λειτουργήσουν τα καταστήματα προσέλαβε προσωπικό, στο οποίο μάλιστα έταξε μόνιμη και σταθερή εργασία.

Όλες οι δεσμεύσεις της επιχείρησης το προηγούμενο διάστημα δεν τηρήθηκαν. Εξακολουθεί να οφείλει 5,5 μισθούς στους εργαζόμενους, συνεχίζει να ζητάει από τους συναδέλφους να κάνουν υπομονή.

Παρά την τρομοκρατία και τις απειλές που εξαπέλυσε το προηγούμενο διάστημα με "συστάσεις" από την Αστυνομία, δεν υποχωρούμε. Συνεχίζοντας την πρακτική του καρότου και του μαστιγίου μας ζητούν για μια ακόμη φορά να βοηθήσουμε την επιχείρηση, να βάλουμε πλάτη και να μην εκτελέσουμε τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων, να μη διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας.

Η εταιρεία όλο το προηγούμενο διάστημα στρεφόταν κατά του Σωματείου και των εργαζομένων κατηγορώντας μας ότι επιδιώκουμε την πτώχευση της εταιρείας.

Το επόμενο διάστημα, που θα ενταθεί η επίθεση της εταιρείας, δηλώνουμε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από τα αιτήματά μας, που είναι η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Kαλούμε τους συναδέλφους που ακόμη δεν έκαναν το βήμα, να μη συνεχίσουν να σκύβουν το κεφάλι, να μη συναινέσουν στην εξαθλίωσή μας, για να σωθούν τα κέρδη του εργοδότη. Τους καλούμε να παλέψουμε μαζί για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή». 

Έχει διαβαστεί 480 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 734 επισκέπτες και 0 μέλη.