Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Απεργία στις 28 Αυγούστου ενάντια στο νέο πειθαρχικό της καταστολής και του αυταρχισμού
από Η Άλλη Άποψη
Σε24ωρη απεργίατηνΠέμπτη 28 Αυγούστου προχωρούν οιεργαζόμενοι στο Δημόσιομε απόφαση της ΑΔΕΔΥ καθώς εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής τονομοσχέδιο για την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων.
Ένα νομοσχέδιο το οποίο επιδιώκει να διαμορφώσει ένα ακόμα πιο ασφυκτικό και εκφοβιστικό πλαίσιο λειτουργίας και εργασίας των Δημοσίων Υπαλλήλων. Βαφτίζει πειθαρχικό παράπτωμα που οδηγεί στην απόλυση ενέργειες και δράσεις που συνδέονται με την κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική δράση των δημοσίων υπαλλήλων, βάζει στο ίδιο καζάνι των πειθαρχικών παραπτωμάτων και των πειθαρχικών ποινών, τα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Καταργεί τη συμμετοχή των εργαζομένων, ακόμα και των δικαστών, στα πειθαρχικά συμβούλια. Βαφτίζει το κάθε παράπτωμα λόγο απόλυσης.
«Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, για να μη διαταραχθεί η προσαρμογή του κράτους τους στην πολεμική οικονομία» τονίζουν τα Συνδικάτα και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.