Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Το μαύρο χιούμορ

από Η Άλλη Άποψη
Το μαύρο χιούμορ

Το μαύρο χιούμορ επιστρατεύουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, για να διασκεδάσουν τις αντιδράσεις που προκαλεί το νομοσχέδιο για τις 13 ώρες δουλειάς πριν καν κατατεθεί. Στην αρχή διαβεβαίωναν ότι το 13ωρο δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί μονομερώς, χωρίς τη συναίνεση του εργαζόμενου. Κοροϊδία στο τετράγωνο δηλαδή, αφού όλοι γνωρίζουν την εργοδοτική τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που βασιλεύουν στους χώρους δουλειάς, κάνοντας ...υποχρεωτική τη «συναίνεση» του εργαζόμενου, ειδικά εκεί που δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση αποφασισμένη να συγκρουστεί με την εργοδοσία και το κράτος. Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα ότι με τέτοιες μπαγαποντιές δεν «πείθει» και τώρα επανέρχεται με διαρροές στον Τύπο ότι σκοπεύει να θεσπίσει «ρήτρα μη απόλυσης» για όποιον εργαζόμενο αρνηθεί να εργαστεί 13 ώρες.

Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Ποιος εργοδότης έχει ανάγκη να επικαλεστεί αυτό ως λόγο απόλυσης, όταν η ίδια η αντεργατική νομοθεσία τού δίνει τη δυνατότητα να αλλάζει τους εργαζόμενους σαν τα πουκάμισα, χωρίς καμιά εξήγηση ή δικαιολογία; Οταν κάθε μέρα χάνουν τη δουλειά τους για διάφορους λόγους τουλάχιστον 8.290 μισθωτοί, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του «Εργάνη»; Ο,τι και να κάνει, ό,τι και να πει η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να ξεγελάσει κανέναν εργαζόμενο για το εγκληματικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ξεφουρνίσει και για τους πραγματικούς σκοπούς που αυτό υπηρετεί, σε συνθήκες πολεμικής προετοιμασίας. Το γεγονός πάντως ότι ψάχνει τρόπο να παγιδέψει την αγανάκτηση των εργαζομένων και να προλάβει αγωνιστικές αντιδράσεις, επιβεβαιώνει την ανάγκη ακόμα πιο μαζικά να πάρει το μήνυμα ότι το νομοσχέδιο - έκτρωμα είναι για τα σκουπίδια και ότι εκεί σκοπεύουν να το στείλουν με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους.

Έχει διαβαστεί 460 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1794 επισκέπτες και 0 μέλη.