Ιδιαίτερα τοπικά προβλήθηκε η είδηση σχετικά με την πορεία
ενοποίησης των κεντρικών συνεταιριστικών οργανώσεων. Από την πλευρά μας δεν θέλουμε
να καλλιεργήσουμε αυταπάτες σχετικά με το αν η ενοποίηση αυτή αφενός θα ξαναδώσει
τους αγροτικούς συνεταιρισμούς τον παλιό τους χαρακτήρα και αφετέρου για το αν
οι μεσαίοι και μικροί αγρότ... Περισσότερα
Για την αντιπαράθεση γύρω από το γάλα
από Η Άλλη Άποψη
Με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε σχετικά με τη διάρκεια ζωής στο φρέσκο παστεριωμένο γάλα, το πρώτο και κύριο που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι η Ελλάδα είναι ελλειμματική πάνω από 50% σε αγελαδινό γάλα, λόγω περιορισμού-ποσόστωσης από την ΕΕ, που έχουν δεχτεί όλες οι κυβερνήσεις. Η δε έκθεση του ΟΟΣΑ που πιέζει στην κατεύθυνση απελευθέρωσης της διάρκειας ζωής στο παστεριωμένο γάλα, στηρίζεται στους Κανονισμούς της ΕΕ που δέχτηκαν και έχουν βάλει πλάτη, όλοι αυτοί που εμφανίζονται να αντιδρούν.
Στόχος του ΟΟΣΑ και των κυβερνώντων είναι η διαμόρφωση συνθηκών που εξασφαλίζουν αύξηση του μέσου ποσοστού κέρδους στο καρτέλ της γαλακτοβιομηχανίας, από τις φτηνότερες εισαγωγές της πρώτης ύλης (γάλα), αφού τη μείωση του εργασιακού κόστους την εξασφάλισαν με τους νόμους εργασιακού Μεσαίωνα ΕΕ - κυβέρνησης.
Θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι κτηνοτρόφοι της εγχώριας αγελαδοτροφίας - γαλακτοπαραγωγής και η ποιότητα διατροφής της λαϊκής οικογένειας. Αυτή την ανάπτυξη προωθούν, δηλαδή κέρδη για τους καπιταλιστές και υποβάθμιση ποιότητας τροφίμων για το λαό.
Η λύση προφανώς δεν βρίσκεται στην ακολουθούμενη πολιτική εξυπηρέτησης των οικονομικά ισχυρών, αλλά σε μία ριζικά διαφορετική που περιλαμβάνει την αποδέσμευση από τη ΕΕ ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με στόχο πάντα τη διατροφική επάρκεια με καλά, ποιοτικά, φτηνά τρόφιμα για το λαό.Για να ανοίξει όμως ο δρόμος αυτός χρειάζεται κοινός αγώνας αγροτοκτηνοτρόφων και των λαϊκών στρωμάτων - "καταναλωτών"