Δευτέρα, 25 Ιαν, 2021

  • Έπεσαν οι υπογραφές για τα «Rafale», σειρά έχουν οι φρεγάτες αυξάνοντας τον λογαριασμό για τον λαό
  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/1
  • Παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στη Βέροια
  • Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΠΑ Βέροιας
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Φέρνει νέο εκλογικό νόμο για Τοπική Διοίκηση πιο αποτελεσματική στην αντιλαϊκή πολιτική
Έπεσαν οι υπογραφές για τα «Rafale», σειρά έχουν οι φρεγάτες αυξάνοντας τον λογαριασμό για τον λαό1 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/13 Παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στη Βέροια4 Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΠΑ Βέροιας5 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Φέρνει νέο εκλογικό νόμο για Τοπική Διοίκηση πιο αποτελεσματική στην αντιλαϊκή πολιτική6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοιχεία σοκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του #ΠΟΥ και της @UNICEF που αποτυπώνονται στο γράφημα: - 1στα  4νοσοκομεία στο κόσμο δεν διαθέτει τρεχούμενο νερό - 1στα 10 βασικές υπηρεσίες υγιεινής και απολύμανσης. Ο καπιταλισμός σε όλο του το μεγαλείο! ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε το 35 Συνέδριο ΑΔΕΔΥ: Ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων παραμένει!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ολοκληρώθηκε το 35 Συνέδριο ΑΔΕΔΥ: Ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων παραμένει!

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 35ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ. Οι εργασίες δεν στάθηκαν στο ύψος των απαιτήσεων και κυρίως των αναγκών των Δημοσίων Υπαλλήλων, γεγονός που έχει να κάνει με την κατάσταση που χρόνια τώρα έχει διαμορφωθεί στο συνδικαλιστικό τους κίνημα, με ευθύνη των παρατάξεων που ηγεμονεύουν (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ) εκεί.

Από τις αποφάσεις ξεχωρίζουμε δύο που αφορούν στην οργάνωση του κινήματος των δημοσίων υπαλλήλων, λήφθηκαν κατά πλειοψηφία στη εύτερη μέρα του 35ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ με προτάσεις που κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.Αποφασίστηκε πρώτον, να πραγματοποιηθεί καταστατικό συνέδριο το β' εξάμηνο του 2014, και δεύτερον, στο συνέδριο αυτό να συζητηθεί η αλλαγή του άρθρου 4 του καταστατικού έτσι ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα εγγραφής στις δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο Δημόσιο ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και χρονικού διαστήματος στην εργασία. Στο πλαίσιο αυτό το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ καλεί τις οργανώσεις - μέλη να εγγράψουν στη δύναμή τους όλους τους συμβασιούχους. Για τις αποφάσεις αυτές πρέπει να υπογραμμιστεί η τεράστια συμβολή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που όλα τα προηγούμενα χρόνια υπερασπίστηκαν σθεναρά τη θέση της συμμετοχής όλων των εργαζομένων στα σωματεία όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. Φθάνει να θυμηθούμε τη μάχη που έδωσαν στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ.Η σημασία των αποφάσεων έγκειται στο ότι βοηθούν να δημιουργηθούν οι όροι για την οργάνωση και την ενότητα όλων των εργαζομένων, χωρίς αποκλεισμούς, στα σωματεία. Για την ανάπτυξη μαζικής συλλογικής δράσης που θα πρέπει να αποκτήσει ταξικό προσανατολισμό και να δώσει ενιαία αγωνιστική απάντηση στην ολομέτωπη αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση.

Τα αποτελέσματα των εκλογών

Για την ανάδειξη του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ ψήφισαν  694 και βρέθηκαν 693έγκυρα ψηφοδέλτια (842 και 839 το 2010). Το ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ πήρε91 ψήφους και 11 έδρες, από 96 και 10 έδρες το 2010.

Η ΠΑΣΚ πήρε 174 ψήφους και 22 έδρες (από 376 και 38). Η ΔΑΚΕ 154 ψήφους και 19 έδρες (από 236 και 24). Η «Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 114 ψήφους και 14 έδρες (από 84 και 9). Οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πήραν 68 ψήφους και 8 έδρες (από 43 και 4). Η «ΕΡΓΑΣ - Ταξική Πορεία» πήρε 8 ψήφους και μία έδρα (από τρεις ψήφους και καμία).Από τις νέες παρατάξεις, η «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» (Μπαλασόπουλος, προέλευσης ΠΑΣΚ) πήρε 63 ψήφους και οκτώ έδρες, η «Ανεξάρτητη Ενωτική» (ο «πυρήνας» της είναι πρώην ΠΑΣΚ) πήρε 8 ψήφους και μία έδρα και το «Δίκτυο» (ΔΗΜΑΡ) πήρε 10 ψήφους και μία έδρα. Οι υπόλοιπες 3 ψήφοι από τα έγκυρα μοιράστηκαν σε δυο νέες παρατάξεις, που δεν εξέλεξαν έδρα.

Ένα καίριο συμπέρασμα

Υπάρχει ένα καίριο ερώτημα: Γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε μια περίοδο καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και ολομέτωπης επίθεσης κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ δεν κατάφερε να αντιτάξει μια ισχυρή αντίσταση, να εμποδίσει ή και να ματαιώσει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα που στην κυριολεξία έχουν σακατέψει τη ζωή μας; Τι και ποιος φταίει γι' αυτό;Θα το πούμε ευθέως. Το συνδικαλιστικό κίνημα βρέθηκε αφοπλισμένο και εγκλωβισμένο σε αυταπάτες, γιατί όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στήριξαν όλα τα χρόνια τις πολιτικές πρακτικές και αντιλήψεις προσαρμογής της χώρας στις πολιτικές της ΕΕ και της ΟΝΕ. Η προοπτική της ζωής, το βιοτικό επίπεδο και τα δικαιώματα των εργαζομένων είχαν αφεθεί στην πολιτική σύγκλισης με τις χώρες της ΕΕ.Σ' αυτή τη γραμμή εφησυχασμού, αυταπατών και ψεύτικων ελπίδων εγκλώβισαν και το συνδικαλιστικό κίνημα και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν μπόρεσε να αντιδράσει αποτελεσματικά, δεν μπόρεσε να βγει στο προσκήνιο έγκαιρα, αποφασιστικά, με ταξική γραμμή πάλης .Εδώ βρίσκεται η ουσία της κρίσης του συνδικαλιστικού κινήματος, της ιδεολογικής, πολιτικής και οργανωτικής του υποχώρησης κι εδώ βρίσκονται οι διαχρονικές και ιστορικές ευθύνες της πλειοψηφικής ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ. Και με την ΕΕ και με τα λαϊκά δικαιώματα, και με την καπιταλιστική ανάπτυξη και με τα λαϊκά συμφέροντα δεν γίνεται! Ο αγώνας για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση θα συνεχιστεί!

 

 

Έχει διαβαστεί 491 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία -1 ως 10 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 6 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 136 επισκέπτες και 0 μέλη.