Δευτέρα, 24 Σεπ, 2018

  •  Προεκλογικά…
  •  Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο του Στέργιου Αποστόλου "Πτυχές από την ιστορία των παραταξιακών αντιπαραθέσεων στη Νάουσα (1627-1918)"
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 522)
  • Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα
  • Πότε επιτέλους θα επισκευαστεί;
 Προεκλογικά…1  Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο του Στέργιου Αποστόλου "Πτυχές από την ιστορία των παραταξιακών αντιπαραθέσεων στη Νάουσα (1627-1918)"2 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών3 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 522)4 Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα5 Πότε επιτέλους θα επισκευαστεί;6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Καταγγελία για την απόφαση κατεδάφισης ιστορικών μνημείων στην Πολωνία

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Καταγγελία για την απόφαση κατεδάφισης ιστορικών μνημείων στην Πολωνία

Κλιμακώνει την αντικομμουνιστική-αντισοβιετική πολιτική της και το κυνήγι μαγισσών η αντιδραστική κυβέρνηση της Πολωνίας. Σε συνέχεια άλλων αποφάσεων και δράσεων αντικομμουνιστικού περιεχομένου, αξιοποιεί τώρα και σχετικές προτάσεις διαφόρων αντικομμουνιστικών κέντρων όπως το λεγόμενο «Εθνικό Ινστιτούτο Μνήμης» και σχεδιάζει, την κατεδάφιση και καταστροφή άλλων 75 Μνημείων προς τιμή των μαχητών του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε την Πολωνία από τους χιτλερικούς ναζί. Όπως είναι γνωστό για την απελευθέρωση της Πολωνίας σκοτώθηκαν περισσότεροι από 500 χιλιάδες μαχητές του Κόκκινου Στρατού.

Κι αυτή η αντιδραστική κυβερνητική απόφαση που έρχεται να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες, στοχεύει στην παραχάραξη και πλαστογράφηση της ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό.

Έτσι επιχειρούν να σβήσουν από τη μνήμη των λαών ό,τι θυμίζει την τεράστια και ηρωική συμβολή της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού στη Μεγάλη Αντιφασιστική νίκη των Λαών αλλά και την περίοδο της οικοδόμησης του σοσιαλισμού. Ενώ, την ίδια ώρα, ενισχύουν και υμνούν τους συνεργάτες των ναζί και τα φασιστικά και εθνικιστικά τάγματα που πολέμησαν τους κομμουνιστές, όλους τους αντιφασίστες και τους απελευθερωτές των λαών από τη φασιστική-ναζιστική βαρβαρότητα. Όλα αυτά συμβαίνουν, ιδιαίτερα, στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης, ανάμεσά τους και στην Πολωνία.

Η Ομοσπονδία Αντιστασιακών-Αντιφασιστών αγωνιστών, η FIR, εκφράζει την ανησυχία της, για τη σχεδιαζόμενη κατεδάφιση των 75 μνημείων προς τιμή των σοβιετικών απελευθερωτών της Πολωνίας. Θεωρεί ότι η δράση των πολωνικών αρχών κατά των σοβιετικών μνημείων είναι παράνομη και ιστορικά ανήθικη γιατί, επιχειρεί να κρύψει το γεγονός της συμβολής του Κόκκινου Στρατού στην απελευθέρωση της Πολωνίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), μέλος της FIR, με τη σειρά της, καταγγέλλει την πολωνική κυβέρνηση για την ανιστόρητη απόφαση της να γκρεμίσει τα Μνημεία τιμής στους σοβιετικούς απελευθερωτές του Κόκκινου Στρατού, όπως και για την όλη επιχείρηση πλαστογράφησης και παραχάραξης της ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που εντάσσεται στην αντικομμουνιστική ιδεολογία της ΕΕ και στην αποκρουστική θεωρία των δύο άκρων φασισμού-κομμουνισμού που αθωώνει το φασισμό. Σε αυτή τη βάση υλοποιούνται οι πρακτικές της αντιδραστικής πολωνικής κυβέρνησης, όπως και των άλλων κυβερνήσεων στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Στο όνομα όλων των Αντιστασιακών Αντιφασιστών αγωνιστών, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ απαιτεί από την πολωνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο νέο ανοσιούργημα της βεβήλωσης των Αντιστασιακών Μνημείων τιμής στους σοβιετικούς απελευθερωτές και να καταργήσει όλους τους αντικομμουνιστικούς νόμους και τα μέτρα υπέρ των συνεργατών των ναζί κατακτητών.

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσει η παραχάραξη της πραγματικής ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Να μην περάσει ο αντικομμουνισμός και η εξίσωση κομμουνισμού- φασισμού!

Έχει διαβαστεί 58 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

"Η Άλλη Άποψη" Multimedia

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 32 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 21 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 72 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά