Τρίτη, 18 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

KKE: Ανακοίνωση για την απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη

από Η Άλλη Άποψη

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση του Eurogroup αναφέρει:

«Η απόφαση του Eurogroup είναι πραγματικός κόλαφος για τα λαϊκά συμφέροντα, την ίδια στιγμή που οι μόνοι πραγματικά ωφελημένοι από τα μέτρα για το χρέος θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυρίως οι τράπεζες. Τα πανηγύρια και η κυβερνητική εξαπάτηση δεν πείθουν πλέον κανέναν. Αδιάψευστος κριτής των συμφωνιών της κυβέρνησης είναι η καθημερινή πραγματικότητα που ζει ο λαός μας και τα αδιέξοδα που συνεχώς μεγαλώνουν.

Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, οι παρεμβάσεις για το χρέος, που φτάνουν στο "σωτήριο έτος" 2060, θα συνοδευτούν όχι μόνο με απαρέγκλιτη τήρηση του τρέχοντος μνημονίου, όπως οι νέες ανατροπές στα εργασιακά, αλλά και με νέα -πέραν του 2018- δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, δηλαδή με λιτότητα διαρκείας, ματωμένα πλεονάσματα και νέες ρυθμίσεις σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι η απόφαση του Eurogroup αποτελεί σταθμό για την αναμενόμενη καπιταλιστική ανάκαμψη, αφού απελευθερώνει πόρους για τις επενδύσεις του κεφαλαίου. Αυτό όμως που κρύβει προκλητικά είναι ότι η όποια ανάκαμψη δεν θα αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες που είχε ο λαός τα χρόνια της κρίσης, ούτε θα ανακόψει την πορεία επιδείνωσης της ζωής του λαού. Θα είναι αβέβαιη, αφού οι εξελίξεις στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία είναι δυσοίωνες.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνει προς το παρόν ψήφο εμπιστοσύνης από το κεφάλαιο, τους εταίρους της σε ΕΕ, ΔΝΤ, ΗΠΑ, γιατί αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται ικανή να "εκτελεί αποστολές" όχι μόνο σε βάρος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά και σε σχέση με τις επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις και τη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτές. Αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης, από το κεφάλαιο, αναζητούν να πάρουν η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, γι' αυτό και εγκαλούν την κυβέρνηση για ολιγωρία, συμφωνώντας όμως στην ουσία της αντιλαϊκής στρατηγικής.

Καμιά αναμονή δεν πρέπει να υπάρχει. Ο λαός τώρα χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, για την ανάκτηση των απωλειών του και για ριζικές ανατροπές στην οικονομία και την εξουσία. Η επιτυχία της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη είναι ένας μεγάλος σταθμός σε αυτή την προσπάθεια».

Έχει διαβαστεί 429 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 612 επισκέπτες και 0 μέλη.