Τρίτη, 26 Οκτ, 2021

  • Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βέροιας: Υποβολή αιτήσεων
  • Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά
  • Στα καλύτερά τους...
  • Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας
  • Λαθεμένη απόφαση!
  • Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: «Θα διαρκέσει περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε», λέει ο ΠΟΥ
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βέροιας: Υποβολή αιτήσεων1 Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά2 Στα καλύτερά τους...3 Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας4 Λαθεμένη απόφαση!5 Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: «Θα διαρκέσει περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε», λέει ο ΠΟΥ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για τα μάτια των νέων

Μια παράσταση, με «ειδικό προσκεκλημένο» τη νέα γενιά, δίνουν σε «κόντρα ρόλους» η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιδόμενοι σε μια πλειοδοσία υποσχέσεων για δήθεν «μέτρα στήριξης», «ευκαιρίες» και επιδόματα. Αντιμετωπίζουν τη νεολαία σαν εκλογική λεία στο σαφάρι της κυβερνητικής εναλλαγής, προσπαθούν να εγκλωβίσουν και να ενσωματώσουν τη δίκαιη α... Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών και έκανε «μπαλάκι» τις ευθύνες

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών και έκανε «μπαλάκι» τις ευθύνες

Με αναφορές περί «ευθύνης όλων», «αυτοσυγκράτησης» και «σεβασμού στους κοινούς κανόνες», μέσω των οποίων επιχειρείται να κρυφτούν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση με την πανδημία, συνόδεψαν -χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, τις ανακοινώσεις που έκαναν για το καθεστώς που θα ισχύσει στην αγορά και στις μετακινήσεις την περίοδο των εορτών.

Το ακόμη πιο προκλητικό είναι πως με αφορμή την εφαρμογή της μεθόδου του click away (παραλαβή από το κατάστημα) και τους φόβους ότι μπορεί να υπάρξει συνωστισμός, τα κυβερνητικά στελέχη πέταξαν την ευθύνη στους ίδιους τους καταναλωτές για την τήρηση κάποιων στοιχειωδών μέτρων προστασίας και θέλησαν από τώρα να βρουν ένα ...άλλοθι σε περίπτωση νέας εκτίναξης των κρουσμάτων. 

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:  

- Η διατήρηση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια. Με δεδομένο ότι οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες, «κατ' εξαίρεση», από την Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2020 έως την Πέμπτη 7 Γενάρη 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα εμπορικά καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας του (click away). 

- Το άνοιγμα των κομμωτηρίων, από τη Δευτέρα 14 Δεκέμβρη 2020, σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού.

 - Το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων, από τη Δευτέρα 14 Δεκέμβρη 2020, σε όλη τη χώρα, επίσης με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. 

- Το άνοιγμα των εκκλησιών ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων μόνο. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων (9) σε όλες τις εκκλησίες και έως είκοσι πέντε (25) ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Διευκρινίζεται, επίσης, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανίων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

 - Τη διατήρηση της απαγόρευσης μετακινήσεων από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2020 μέχρι τις 7 Γενάρη 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

-  Επισημαίνεται ότι η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκέμβρη 2020 έως 7 Γενάρη 2021 περιορίζεται, από τις 10 που είχε εξαγγελθεί, στις 3 ημέρες.

Καμία ευθύνη δεν αναλαμβάνει η κυβέρνηση

Χαρακτηριστικά της άθλιας προσπάθειας της κυβέρνησης να αρνηθεί και την παραμικρή ευθύνη για την τήρηση μέτρων προστασίας ήταν τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος προέτρεψε τους καταναλωτές να τηρήσουν με ευλάβεια «πολύ συγκεκριμένους κανόνες» έξω από τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, αλλά και κρούσματα καταστρατήγησης της διαδικασίας, κουνώντας το δάχτυλο ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποσυρθεί και αυτή η λειτουργία.

Αποθεώνοντας δε την ατομική ευθύνη ή για την ακρίβεια την άρνηση κάθε κρατικής ευθύνης, επισήμανε πως η διαδικασία του click away θα εξελιχθεί μόνο με την προϋπόθεση «ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε».

Ο Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε πως δεν υποκρινόμαστε ότι το click away μπορεί να ισοφαρίσει στις επιχειρήσεις τη ζημία από τη μη λειτουργία του λιανικού εμπορίου. Γι' αυτόν το λόγο και οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away «νοούνται ως παραμένουσες κλειστές» με κρατική εντολή και «θα λαμβάνουν κανονικά όλα τα ωφελήματα και τα προστατευτικά μέτρα που έως τώρα ελάμβαναν ως απολύτως κλειστές». 

Το συμπέρασμα από την αξιολόγηση των δεδομένων, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, δεν είναι δυστυχώς ικανοποιητικό, «δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ στο βαθμό που αναμενόταν, με ευθύνη όλων μας».

(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

 


Έχει διαβαστεί 341 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 14 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 6 ως 15 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 298 επισκέπτες και 0 μέλη.