Παρασκευή, 03 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Πασχίζει να κρύψει τις ευθύνες της ΕΕ για την τουρκική επιθετικότητα

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Πασχίζει να κρύψει τις ευθύνες της ΕΕ για την τουρκική επιθετικότητα

Σε μια προκλητική αντιστροφή της πραγματικότητας για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ επιδόθηκε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «αποτελεί την πιο ισχυρή προειδοποίηση προς την Τουρκία» για «να αλλάξει συμπεριφορά».

Προς απόδειξη επικαλέστηκε τη διεύρυνση των κυρώσεων σε πρόσωπα και οντότητες για τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ, κάτι που συνιστά χάδι, καθώς και την απόφαση να εξεταστούν οι σχέσεις με την Τουρκία το Μάρτη, η οποία προσφέρει επιπλέον χρόνο στην Άγκυρα να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Σε κάθε περίπτωση, δικαιολόγησε τα πενιχρά αποτελέσματα της Συνόδου, λέγοντας πως «Η Ευρώπη κάνει ένα βήμα τη φορά», ισχυρίστηκε πως οι κυρώσεις «δεν είναι αυτοσκοπός» και δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση «είναι πάντα έτοιμη να συζητήσει» με την Τουρκία, εάν πέσουν οι τόνοι και η ένταση στο πεδίο, στέλνοντας σινιάλο για επίσπευση των σχετικών διεργασιών. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να καυχηθεί ότι η Ελλάδα έχει «χτίσει μέτωπο συμμαχιών» και να εξωραΐσει τη στάση των ΗΠΑ, πέραν της ΕΕ.

Με αφορμή τα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα για το λοκτνάουν, εξέφρασε τη λύπη του που «τα κρούσματα δεν μειώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα ώστε να μας επιτρέψει να ανοίξουμε πλήρως το λιανεμπόριο για τα Χριστούγεννα», λες και η κυβέρνηση είναι άμοιρη ευθυνών για αυτό. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάναμε το σωστό και επιβεβλημένο, έστω και με κόστος. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις των ειδικών. Κάναμε το σωστό», είπε, αποφεύγοντας κάθε συζήτηση για τα όσα προηγήθηκαν από το πρώτο κύμα της πανδημίας έως σήμερα, που η χώρα και το σύστημα Υγείας παρέμειναν αθωράκιστα.

Με εμφανή άλλωστε την προσπάθεια να εναποθέσει τις όποιες ελπίδες αποκλειστικά στο εμβόλιο, προκειμένου να αποφύγει την συζήτηση για μέτρα πρόληψης, δήλωσε πως «μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα έχει εγκρίνει το πρώτο εμβόλιο της "Pfizer" και εντός 24 ωρών θα είναι διαθέσιμο για διανομή στις ευρωπαϊκές χώρες».

Για τη συμφωνία γύρω από το Ταμείο Ανάκαμψης, εξέφρασε την ικανοποίηση του και διαβεβαίωσε το κεφάλαιο ότι έχει λαμβάνειν 72 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια από τον προϋπολογισμό και τα άλλα κονδύλια της ΕΕ. 

 


Έχει διαβαστεί 620 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 461 επισκέπτες και 0 μέλη.