Κυριακή, 29 Νοέ, 2020

 • Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα : "Λήψη μέτρων για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των επικουρικών διασωστών του ΕΚΑΒ και για τη μονιμοποίησή τους"
 • Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για το θάνατο του Θανάση Γεωργιάδη
 • ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ: 200 χρόνια από τη γέννησή του
 • ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανέξοδες υποσχέσεις και παιχνίδια επικοινωνίας από τον Πρωθυπουργό
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
 • Οταν ο «προοδευτικός» Ζάεφ ξεπλένει τη φασιστική κατοχή
Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα : "Λήψη μέτρων για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των επικουρικών διασωστών του ΕΚΑΒ και για τη μονιμοποίησή τους"1 Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για το θάνατο του Θανάση Γεωργιάδη 2 ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ: 200 χρόνια από τη γέννησή του3 ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανέξοδες υποσχέσεις και παιχνίδια επικοινωνίας από τον Πρωθυπουργό4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/115 Οταν ο «προοδευτικός» Ζάεφ ξεπλένει τη φασιστική κατοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις

Με αφορμή την άσχημη πορεία της πανδημίας και σε επίπεδο Ημαθίας, ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις (να σταματήσει δηλαδή το "κρυφτούλι" ή η παραπληροφόρηση) από κάθε αρμόδιο για τα παρακάτω ζητήματα που τα θέτουμε εδώ και μήνες (Αφορά πρώτιστα ΕΟΔΥ, αλλά και Διοίκηση Νοσοκομείου, τοπικές αρχές- Πόσα τεστ έχουν γίνει μέχρι τώρα (όσοι βρέθ... Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Κριτήριο για την «εφαρμοσιμότητά» τους το «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Κριτήριο για την «εφαρμοσιμότητά» τους το «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του

Το γεγονός ότι τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση για την πανδημία έχουν ως απαράβατο κριτήριό τους όχι την προστασία της υγείας του λαού, αλλά την... «εφαρμοσιμότητά» τους, δηλαδή το κατά πόσο η εφαρμογή τους «κοστίζει» για το κεφάλαιο, τα κέρδη του και το κράτος του, επιβεβαίωσε και η χτεσινή κυβερνητική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Καθώς το θέμα που κυριάρχησε χτες ήταν το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων και η χρήση μάσκας από τους μαθητές μέσα στις γεμάτες τάξεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σ. Τσιόδρας, παραδέχθηκε ότι η μάσκα είναι «ένα συνεπικουρικό μέτρο» και ότι «μια μάσκα από μόνη της δεν καταργεί την ανάγκη της απόστασης». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θα κυνηγούσα και τις 3 προϋποθέσεις μαζί: (...) Εφαρμογή της απόστασης μεταξύ των θρανίων (...) Συχνή υγιεινή των χεριών. Τήρηση της μάσκας», «κατά το δυνατόν αποφυγή της έκθεσης σε συνθήκες ιδιαίτερου συγχρωτισμού».

Καθώς όμως η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει τα παραπάνω μέτρα, στοιβάζοντας τους μαθητές ακόμα και σε 25άρια τμήματα, όπως ακριβώς στοιβάζει το λαό στις αστικές συγκοινωνίες, στα καράβια, στα αεροπλάνα κ.ο.κ., ο Σ. Τσιόδρας επισήμανε ότι... «κάθε μέτρο κρίνεται από την εφαρμοσιμότητά του» (χαρακτηρίζοντας π.χ. «ανεφάρμοστο μέτρο στη δική μας πραγματικότητα» το μονό θρανίο).

Μόνο που η «εφαρμοσιμότητα» αυτή δεν καθορίζεται με κάποιον... φυσικό νόμο, αλλά με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου και του κράτους του, στις οποίες υποτάσσονται όλα τα σχετικά «πρωτόκολλα».

Τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και της νεολαίας από την πανδημία, όπως οι μαζικές μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και υγειονομικών, το άνοιγμα νέων σχολείων και τάξεων, το άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων και κλινικών κ.ο.κ., κρίνονται ως «μη εφαρμόσιμα» ακριβώς επειδή «κοστίζουν» για το κεφάλαιο και το αστικό κράτος.

«Πολύ σημαντικό μέτρο» οι αποστάσεις στις τάξεις που δεν διασφάλισε η κυβέρνηση...

Οπως σε κάθε περίπτωση που η κυβέρνηση «πετσοκόβει» τα αναγκαία μέτρα για όλο το λαό, έτσι και στα σχολεία, καταφεύγει στο «μπαλάκι» της «ατομικής ευθύνης» και «πρωτοβουλίας». Ετσι, αφού η κυβέρνηση δεν διασφάλισε την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και το μέτρο της τήρησης των αποστάσεων, στη χτεσινή επίσημη κυβερνητική ενημέρωση ούτε λίγο ούτε πολύ ειπώθηκε πως... όποιο σχολείο και όποια τάξη μπορούν από μόνα τους να τηρήσουν τις αποστάσεις των 1,5 ή 2 μέτρων μεταξύ των μαθητών και των θρανίων... «είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό μέτρο»!

Να σημειωθεί ταυτόχρονα η χαρακτηριστική αφωνία των παριστάμενων υφυπουργών της κυβέρνησης για όλα τα παραπάνω...

Ενδεικτική ήταν ωστόσο η απάντηση του υφυπουργού Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη, για το θέμα των αναγκαίων διαγνωστικών ελέγχων στα σχολεία. Αφού έκανε σαφές ότι και στα σχολεία οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί, «όπως και στην υπόλοιπη επικράτεια», με τους ελέγχους τελικά να περνούν στην «ατομική ευθύνη» των γονιών («παιδίατρος του σχολείου», στον οποίο αναφέρθηκε ο Σ. Τσιόδρας, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει...). Ισχυρίστηκε δε ότι «δεν τίθεται θέμα κόστους, είναι δωρεάν».

Αποσιώπησε βέβαια ότι με την ουσιαστική ανυπαρξία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, ο λαός και η νεολαία παραπέμπονται για τεστ στα εξουθενωμένα δημόσια νοσοκομεία ακόμη κι όταν εφημερεύουν, όπου δημιουργούνται τεράστιες ουρές αναμονής και συγχρωτισμού, με ελάχιστο προσωπικό κι εξοπλισμό.

 


Έχει διαβαστεί 194 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 12 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 1 ως 9 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 172 επισκέπτες και 0 μέλη.