Παρασκευή, 03 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΜΑΤ αντί για λύση στα προβλήματα των εργαζόμενων στα S-M»ΚΑΡΥΠΙΔΗ»

από Η Άλλη Άποψη

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και το Πανελλαδικό Σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» πρώην Αρβανιτίδης καταγγέλλουν τη στάση της κυβέρνησης να στείλει τις δυνάμεις καταστολής να «συνοδεύσουν» τους εργαζόμενους του Καρυπίδη στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν στη συνέλευση τους για  την Τετάρτη 18 Γενάρη στα κεντρικά της  ΔΕΗ και την Παρασκευή 20 Γενάρη στα γραφεία του ΟΑΣΘ.

Οι εργαζόμενοι που είναι σχεδόν ένα χρόνο απλήρωτοι και διεκδικούν τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους πραγματοποίησαν αυτές τις κινητοποιήσεις γιατί αντιμετωπίζουν πολύ οξυμένα προβλήματα επιβίωσης.

Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους συσπειρωμένοι στο σωματείο τους και έχοντας και τη στήριξη από εργαζόμενους από άλλους χώρους δουλειάς και κλάδους, έστειλε τα ΜΑΤ και έδειξε για ακόμα μια φορά το πρόσωπό της. Είτε «αριστερή» είτε «δεξιά», κάθε κυβέρνηση που υπηρετεί αυτό το σύστημα, χρησιμοποιεί το καρότο και το μαστίγιο για να έχει τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι. Και, όταν δεν καταφέρνει να τους έχει υποταγμένους, χρησιμοποιεί την καταστολή.

Ο αγώνας των εργαζομένων στον Καρυπίδη είναι δίκαιος και αναγκαίος. Η απάντηση που έδωσαν και η ΔΕΗ και ο ΟΑΣΘ ότι αυτοί δεν έχουν αρμοδιότητα να πάρουν αποφάσεις για τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι ζήτησαν να μη κοπεί το ρεύμα σε καμία οικογένεια και να μπορούν να μετακινούνται δωρεάν, λέγοντας ότι είναι ζήτημα πολιτικών αποφάσεων από τη μεριά της κυβέρνησης και του κράτους και η παθητική τους στάση  όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και σήμερα, δείχνει ότι οι ανάγκες των εργαζομένων έρχονται πάντα δεύτερες μπροστά στις ανάγκες των αφεντικών.

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία! Με ταξική αλληλεγγύη και περιφρούρηση του αγώνα οι εργαζόμενοι και στον Καρυπίδη και συνολικά θα συνεχίσουν να παλεύουν κόντρα στη συντονισμένη επίθεση και τρομοκρατία από την κυβέρνηση και τα αφεντικά.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Επιτροπές Ανέργων και  τις Λαϊκές Επιτροπές να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δ.Σ και της Επιτροπής Αλληλεγγύης του Σωματείου του Καρυπίδη για σύσκεψη την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 18.00 στο Ε.Κ.Θ.

Έχει διαβαστεί 460 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 539 επισκέπτες και 0 μέλη.