Κάλεσμα να «μείνει στα χαρτιά» ο αντιδραστικός, κρατικός έλεγχος, η λεγόμενη αξιολόγηση απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στουςΟΤΑ, οργανώνοντας και συμμετέχοντας στις μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, στις καταλήψεις στα δημαρχεία όλης της χώρας τη Δευτέρα 28 Απρίλη.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ επισημαίνει:

«Με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες, αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων, Συνδικάτων, Λαϊκών Επιτροπών μπλοκάρουμε την αξιολόγηση - απόλυση των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ενημερώνουμε, συζητάμε, παίρνουμε αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, που αποφασίζονται από τα Σωματεία. Δευτέρα 28 Απρίλη 2014 οργανώνουμε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις στα Δημαρχεία όλης της χώρας.

Μπλοκάρουμε στην πράξη την έκδοση απόφασης για “επιμερισμό των ποσοστών”, με καταλήψεις, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές.Καλούμε τα στελέχη της διοίκησης να μην συμβάλουν στην προώθηση της εφαρμογής της ποσόστωσης που επιβάλλει ο ν. 4250/14.

Για εμάς το όχι στο νόμο αυτό σημαίνει όχι στις απολύσεις, όχι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην αποσάθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Σημαίνει όχι στο αστικό κράτος που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, στηρίζει την ανταποδοτικότητα και τη φορομπηξία.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, που ενώ συμφωνούν με το νόμο για την αξιολόγηση όπως συμφωνούν και με τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ", τις ιδιωτικοποιήσεις και τη γενικότερη λειτουργία των ΟΤΑ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ζήτησαν αναβολή της εφαρμογής του, μπροστά στις τοπικές εκλογές.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, ο νόμος της αξιολόγησης μας αφορά όλους. Στηλιτεύστε τη στάση της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που από τη μια λέει ότι δεν αφορά τους εργαζόμενους στους δήμους και από την άλλη παίρνει “πρωτοβουλίες” για αγωνιστικές δράσεις. Η στάση αυτή δεν βοηθά στην οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων, δημιουργεί αναμονή και αυταπάτες.

Συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απαντάμε στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, πλουτοκρατίας, με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση.

Παρεμπόδιση της αξιολόγησης σημαίνει ανάπτυξη κινήματος που στέκεται απέναντι στα μέτρα που περιλαμβάνονται στην “Έκθεση Αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας”, στα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διαμόρφωση νέου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, που θα συνδέει το μισθό με την αξιολόγηση.

Απορρίπτουμε το νομοθετικό πλαίσιο της “αξιολόγησης”, απορρίπτουμε την “ανθρωποφαγία” που θέλουν να επιβάλουν μεταξύ των εργαζομένων και με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες απαιτούμε:

- Να καταργηθεί ο νόμος 4250/14.

- Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο ν. 4250/14.

- Να μη δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων.

- Να μη συμμετάσχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση.

- Να μη γίνει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα».